Sve je otišlo na još viši nivo - Tim profesora Matematičke gimnazije analizirao Zvezdin gol, ovo je zaključak!

Autor: Darko Mitrović
sreda 26.09.2018.
18:03
Izvor: Sportske.net, kurir.rs

Posle brojnih analiza koje su se mogle videti na društvenim mrežama u proteklih par dana, ali i nekih geometarskih, arhitektonskih, usledila je još jedna, koja je demantovala sve prethodne.

Beta/Branislav Božić/Ev
Beta/Branislav Božić/Ev

Povezane vesti

Zvezdin izjednačujući gol u 158. večitom derbiju i dalje je enigma za veliki deo javnosti, iako na Marakani tvrde da je sve ''čisto kao suza'' i da je pogodak Ričmonda Boaćija ispravan.

Istovremeno, u javnosti se pojavilo još par naučnih analiza, koje idu u prilog Partizanu, da gol nije regularan, a posle svega toga, usledila je reakcija i iz - Matematičke gimnazije u Beogradu.

Naime, ''Kurir'' je kontaktirao direktora Matematičke gimnazije, magistra Srđana Ognjanovića, kako bi se iz još jednog naučnog ugla dobio odgovor na ovu temu, a taj odgovor bio je prilično konkretan i detaljan.

''Pomno smo dva sata gledali i analizirali obe fotografije, bile su tu prisutne kolege sa nacrtne geometrije.

Prvo i osnovno, kamere nisu snimale iz ugla stative, nego su pomerene ulevo. Tako da ne znamo koji je ugao u pitanju. Bez toga je nemoguće sa sigurnošću tvrditi da li je lopta prešla gol liniju'', istakao je profesor Ognjanović.

On je odbacio i pouzdanost pomenutih radova na ovu temu koji su se pojavili u javnosti.

''Lako je povući te linije, ali one nisu povučene iz pravog ugla i ne znače ništa. Da je snimak urađen iz ugla stative, onda bi te linije bile tačne, ovako nisu'', ocenio je Ognjanović i zaključio:

''To je nerešivo pitanje! Mi odavde, sa autoritetom Matematičke gimnazije, ne smemo da tvrdimo ni da jeste ni da nije gol'', poruka je profesora Ognjanovića.

Da li će ovim konačno biti stavljena tačka na polemiku koja traje već treći dan posle derbija?

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

13 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
RIP KOBE
Wednesday, 26.09.2018
18:40

ali znamo da postoje leteci tanjiri

avatar
NemanjaVidicNo1
Thursday, 27.09.2018
10:48

Ti znas bolje od koline tako?

avatar
RIP KOBE
Thursday, 27.09.2018
19:57

lepo je demantovano to

avatar
Nenad Van Sebe
Wednesday, 26.09.2018
18:28

E pa u tome i jeste problem i argument na strani Partizana, jer kako "niti jeste, niti nije" kad je završeno 1:1?
I tako decenijama unazad.
Što reče neko, srećom ima boga!

avatar
KostolomacLB
Wednesday, 26.09.2018
19:44

Ako nisu sigurni ni da jeste niti da nije, zašto bi bilo ispravno da su sudije dosudile da nije gol? Koliko znam preporuka UEFE je da se u takvim situacijama prednost uvek da napadačima, tj. golu. Uostalom kada je 50:50 uvek se donosi odluka u korist velikog kluba, tako je i kada vi igrate sa Radnikom ili Dinamom, tako je i kada mi igramo sa vama.

avatar
realan88
Wednesday, 26.09.2018
20:02

decenijama unazad zaboravili smo toleta i zastave na jugu za ukradene titule?

avatar
zg partizan igokea
Wednesday, 26.09.2018
18:27

Kako ne znate? Pa kako grobarski matematicari sa kupljenom diplomom znaju???

avatar
BloodY RippeR
Wednesday, 26.09.2018
18:24

U svakom slucaju sad je i nebitno ali pored vas koji i dalje se bavite ovakvim vestima ja jos procitam ovake nebuloze nekih dekana matematike

avatar
BloodY RippeR
Wednesday, 26.09.2018
18:23

Ne zelim da tvrdim da jeste ili nije ali da matematika ne moze da utvrdi sa podacima terena,gola sesnesterca,peterca iz kog je ugla snimano? ja u to nemogu da poverujem. Jednostavno nisu imali vremena da se bave ovim vec kao 2 sata su studirali i dosli do zakljucka stim da se nisu potrudili. Pa dajte nekom programeru sve podatke koje imate sa svim snimcima i napravice vam 3d prikaz cele situacije iz ama bas svih uglova.

avatar
Man united
Thursday, 27.09.2018
14:13

Програмери, рођаче, пишу програме и сајтове. Немају везе са тим што ти причаш. Ја сам одмах лепо рекао да је немогуће правити ортогоналну пројекцију са ТВ слике. И ту као рачунати неке милиметре. То само ове нн геодете, геометри и архитекте са купљеним дипломама могу да изваљују.

avatar
prike
Wednesday, 26.09.2018
18:18