Sutra sve u znaku Ilića kapitena, Savo kaže da je ipak važno biti treći na kraju

Autor: Pavle Knežević
subota 18.05.2019.
14:09
Izvor: Sportske.net

Saša Ilić počinje meč i igraće koliko može. Trener Partizana o promeni domaćinstva u kupu rekao jednu jedinu reč.

partizan.rs/Miroslav Todorović
partizan.rs/Miroslav Todorović

Povezane vesti

Utakmica između Partizana i Proletera nema nikakav rezultatski značaj, ali je bitna iz drugih stvari: crno-beli žele da pobede i završe sezonu sigurno na trećem mestu, a još važnije je što će sutrašnji meč biti oproštaj od stadiona Partizana legendarnog Saše Ilića, koji će odigrati svoj poslednji prvenstveni meč za svoj klub.

"Takmičarski je za nas bitna utakmica, jer želimo da probamo da ostanemo na trećem mestu, ipak sve ostaje zapisano u istoriji. Bez obzira što niko nije zadovoljan ovom sezonom, ipak je bolje biti treći nego četvrti.

Naravno da će sve sutra biti u znaku našeg kapitena, koji sve to zaslužuje. Svi znate koji značaj ima Saša Ilić za klub poslednjih decenija. Počeće utakmicu, igraće koliko može.

Tim će biti oko njega, a mi ćemo probati da pobedimo. On je pokazao u ovom periodu da itekako doprinosi timu, jer kad god je igrao, mi smo pobeđivali", rekao je trener Savo Milošević.

Cene ulaznica za meč su simbolične, koštaju 22 dinara, a deci je omogućen besplatan ulaz u pratnji starijih, ali i ona moraju da uzmu kartu.

"Hoću da naglasim da ovo nije oproštaj Saše od Partizana, jer imamo u četvrtak kup i tu računamo na njega. Ovo je oproštaj od stadiona, a oproštajnu utakmicu treba da igra i da je organizuje klub, gde ćemo imati pun stadion i pravog protivnika, da sve to bude kako treba. Ljudi da imaju u glavi da ovo nije oproštaj od Saše", rekao je Milošević.

Kada će se pojaviti još neki takav igrač, koji će sa punom 41 godinom doprinositi igri i timu?

"Retko, retko se dešavaju takvi igrači. Mi smo u situaciji da nam klinci odlaze rano i teško je očekivati da neki igrač provede celu karijeru u Partizanu. A treba i trajati do 41. godine, treba posebna genetika, mentalni sklop...Mnogo je izdržao Saša ovde, to nije bilo lako, treba sve to podneti i opstati. Samo on zna kako je to, to ne može svako", rekao je Milošević.

Iako Partizan ide na pobedu i tri boda, ipak razmišlja i o finalu kupa u četvrtak.

"Sigurno da ćemo imati par promena u timu, to smo praktikovali dva meseca. Bilo je neophodno da neke igrače odmaramo, neke štedimo, tako da će to biti praksa i za sutra. Imamo dva tima na raspolaganju, nema povređenih, deluje dobro i povreda Đoleta Ivanovića, koji je trenirao juče. Imamo prostora za kombinovanje", kaže Milošević.

Mnogo (ili premalo) se prašine podiglo u petak kada je zamenjeno domaćinstvo finala kupa, koje je premešteno iz Niša u Beograd. Kako to komentarišete ako se ima u vidu i činjenica da je Partizan igrao u gostima sve tri eliminacione utakmice do polufinala?

"Nikako", bila je jedina reč trenera Partizana na tu temu.

O Proleteru...

"Oni predstavljaju iznenađenje našeg prvenstva. Mogao sam da vidim analizu, to je ekipa koja je jako nezgodna, ume da igra fudbal i da iznenadi jakog protivnika. Mi hoćemo da ispratimo Saleta kako treba i da osvojimo tri boda. Verujem da će oni doći sa željom da se nadigravaju. Ekipa vredna poštovanja, ovo im je prva godina u Super ligi, a ostvarili zavidan rezultat", rekao je Savo.

Više puta ste govorili da vaš tim nema pravo da očekuje mnogo publike, ali da li sutra možda očekujete pun stadion zbo Ilića?

"Ne znam baš za to pun, ali u svakom slučaju očekujem više publike. Saša to zaslužuje u svakom smislu, igračk i iljudski. Sutra je nedelja, lep je dan, svi preduslovi tu, ako ni zbog čega drugog, onda treba da dođu zbog Saleta", rekao je Milošević.

Partizan je pozvao sve navijače da dođu ranije, pošto će u 18.30 na semaforu emitovati film od 25 minuta u kome će se razni saigrači i bivši treneri opraštati od Saleta. Utakmica počinje u 19.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
magister
Saturday, 18.05.2019
22:55

Sale Legendo,
You'll never walk alone!

avatar
Dr fudbala Miloje
Saturday, 18.05.2019
19:10

Сви на посни опроштај без титуле.

avatar
NOTHING ELSE MATTERS
Saturday, 18.05.2019
15:55

NEDELJA KAD JE OTIS'O SALE/SASA!