Superligaška misterija dana - Zašto je dosuđen indirektan udarac u Nišu u nadoknadi vremena?

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 25.04.2019.
17:57
Izvor: Sportske.net

Mnogima nije jasno...

Sportske.net
Sportske.net

Povezane vesti

Niški Radnički je danas bio na pragu pobede protiv Čukaričkog, kojom bi prišao na samo bod zaostatka u odnosu na vodeću Crvenu zvezdu, ali u nadoknadi vremena domaći su ostali bez dva boda, jer je tim sa Banovog brda uspeo da izjednači na 2:2, posle indirektnog udarca dosuđenog na petnaest metara od gola Radničkog.

''Šta da kažem, videli ste i sami, šta se dešavalo u ovih deset minuta, zašto je dosuđen ovaj indirektan udarac, ja ne znam...'', rekao je pomoćni trener Radničkog Dragan Šarac posle meča.

Ali, u TV prenosu na ''Areni Sport'' nije se video razlog zbog kojeg je sudija Petar Piper doneo pomenutu odluku, pa ni mnogim gledaocima nije jasno zašto je takva odluka doneta.

Ono što je moglo da se vidi, golman Radničkog Borivoje Ristić je uhvatio loptu posle jednog napada gostiju, nakratko ušao u jedan verbalni duel sa protivničkim igračem ispred gol linije, potom je potrčao napred sa loptom u rukama, kadar je u tom trenutku promenjen na sredinu terena, a sledeće što vidimo je da iz nekog razloga sudija Piper dosuđuje indirektan udarac, a igrači Radničkog na čelu sa kapitenom Drinčićem protestuju...

Biće zaista zanimljivo videti i čuti stručnu analizu ove situacije, koja možda, prema onome što je moglo da se vidi u TV prenosu, podseća na jednu od pre dvadesetak godina, teško je i setiti se sada na kojoj tačno utakmici, kada je  dosuđen indirektan udarac jer se, po proceni sudije, tadašnji golman Partizana Nikola Damjanac suviše šetao sa loptom u naručju u svom kaznenom prostoru.

Ali, da ne prejudiciramo, čekamo stručnjake da objasne.
-

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

11 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Čerek B.
Monday, 29.04.2019
07:33

Molim da se ni se komentar objavi, jet nema vredjanja niti bilo čega lošeg. Želim da naglasim da mediji ovakvim naslovima prave kontraefekat, prave podele ibu svakom slučaju ne doprinose smanjenju tenzije odnosno normalizaciji odnosa, kako klubova tako i navijača. Ne razumen da neko konse razume u sport, u fudbal prvenstveno, može da se pita zašto je sudjen indirektan udarac u ovoj situaciji?

avatar
Srki987
Friday, 26.04.2019
00:32

Sudio je indirekt zbog predugog drzanja lopte u rukama od strane golmana, nista nije sporno, dobra odluka sudije.

avatar
Ccedo
Thursday, 25.04.2019
18:07

O zasto je kvota na neresen rezultat pre meca pala na 1.5 . Zaista logicno da ce doci X na kraju. Inace na Mladost iz Lucana je 1.05 ko da igraju protiv petlica Vojvodine :D Sve je regularno lagano

avatar
Man united
Thursday, 25.04.2019
20:08

Близу си, али нису баш тако мале квоте биле. Квота јесте пала доста пред меч. А неке кладионице су и избациле тај меч из понуде. Тако да ту нешто није како треба. Само ми је нејасно што би договорили нерешен резултат, који не одговара ни једнима, ни другима. А притом, шта ће им судија ако су се договорили међусобно.

avatar
NOTHING ELSE MATTERS
Thursday, 25.04.2019
18:03

Protiv Vojvodine je to uradio.

avatar
Fikan
Thursday, 25.04.2019
18:00

Znate svi Željka Pantića sigurno.Koliko god on zvučao smešno i ludo,čovek sve realno govori.Lalatović nije sedeo na klupi ni kada je Radnički igrao protiv Proletera u onoj skandaloznoj utakmici,ne sedi ni sad,pametnom dosta...U nadoknadi vremena,ulazim na rezultate,kvota iz keca u x je 1.50.Nije vise pitanje da li ste grobar ili delija,ali ova liga je kriminal.

avatar
babaroga
Thursday, 25.04.2019
18:20

Kako si bese ono pisao kad je Dzomba sedeo u skupstini Partizana i vodio Hajduk? Kad je izvodio petlice protiv Partizana jer je ceo prvi tim sa rezervama bolestan, nakon cetiri dana protiv Zvezde svi zdravi. Predsednici i funkcioneri jos 5-6 kluba za istim primerom. Ajde, podseti sta si tada pricao i kako branio regularnost lige ako ti je ovo sada neregularno?

avatar
????JULEN 8 GUERRERO????
Friday, 26.04.2019
10:42

Sjećamo se i petlića drugih klubova protiv zvezde pa iduće kolo zdravi svi prvotimci.. Ovo je već nameštanje nivo više.. U 85 minutu kvota na X 1,80 a kvota na lučane 1,06.. Sve je više nego jasno..

avatar
Man united
Thursday, 25.04.2019
20:09

Е, ако је Пантић реалан...

avatar
KING OF JUNGLE♦⭐♦⭐♦⭐
Thursday, 25.04.2019
18:00

zvezda-sudije-mediji