Superliga Srbije: Čuka razbila "Građevinu", Proleter za istoriju!

Autor: Ivan Cvetković
subota 28.07.2018.
20:54
Izvor: Sportske.net

Odigrana još četiri meča u elitnom srpskom takmičenju.

Sportske.net
Sportske.net

Povezane vesti

Nakon meča između Zemuna i Vojvodine, danas su odigrane još četiri utakmice drugog kola Superlige Srbije.

Čukarički je malom gradskom derbiju slavio protiv Rada rezultatom 3:0. Poveli su gosti preko Samjuela Ovusua već u 35. minutu. "Čuka" je dodala gas u drugom delu meča i pogocima Luke Stojanovića u 73. i Marka Docića u 86. minutu ubedljivo slavila na Banjici.

Proleter je ostvario istorijsku pobedu i upisao prve bodove u elitnom rangu takmičenja protiv favorizovanog Voždovca. Novosađani su u 48. minutu poveli preko Milana Mirosavljeva, ali je Filip Stuparević izjednačio 13 minuta kasnije. Veliku radost Proleteru doneo je Nemanja Čović golom u 87. minutu.

U Lučanima Mladost je pobedila Radnik minimalnim rezultatom, a koban po Surduličane bio je Vladimir Radivojević u 51. minutu igre.

Istim rezultatom slavila je i Mačva u Šapcu, gde je savladala Napredak golom Petra Gigića iz lepe akcije u 32. minutu.

Sutra su na programu još tri utakmice Superlige Srbije u kojima se sastaju Bačka - Spartak Subotica, Dinamo Vranje - Partizan i Crvena zvezda - Radnički Niš.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
magister
Saturday, 28.07.2018
22:12

Koliko od ovog transfera (20m funti) ide Partizanu? Zna li neko kako se računaju godine i procenti? Neko je izračunao, pre godinu dve, da Partizan ima najveći broj igrača, računajući sve škole fudbala, odnosno sve klubove koji školuju blade igrače - u evropskim ligama. Da li se prati, koliko je po tom osnovu, prilikom prelazaka iz kluba u klub i sklapanja ugovora, plaćanja odštete, pripalo Partizanu? Može li neko da izračuna koliko je Partizan prihodovao u poslednjih 10 godina od prodaje igrača, a koliko je potrošio na kupovine? Meni se čini da je razlika preko 100m evra. Kako onda dug? Šta je poreklo tog duga? Zašto Partizanu fudbaleri opraštaju dugove (znači da im ne plaćaju redovne plate i premije)? Sa razlikom od preko 100m za 10g, ako se ne varam (razlika je 100% tačna, samo možda ne za 10 nego za 12 godina), sa neplaćanjem plata i premija, sa puštanjem nekih mladih igrača da odu bez obeštećenja, sa prodajama po nižim cenama od ponuđenih (!!!?), dug između 15 i 20m? Kako uopšte žive klubovi koji plaćaju igrače, a ne prihoduju ni 10% od Partizanovih prihoda po prodajama, ali ni po prihodima od tv prenosa, učešća u evrotakmičenjima, i ostalim prihodima od prodaje dresova do postotaka od igara na sreću i slično? Ako već i ne dođu pod udar zakona, kako takve uprave opstaju i dalje vode klubove? Interesuje li to ikoga? Da li samo skandirajući kako vole Partizan (pa ima i ovde ljudi koji ga vole nemaju par desetina hiljada evra godišnje od te ljubavi) ili i deleći po neku mrvicu novim članovima skupštine, koje su naprasno postavili da bi došli do tih pozicija?

avatar
magister
Sunday, 29.07.2018
00:42

Ne znam kako je ovaj komentar došao ovde, verovatno sam nekako pogrešio, zbog čega se izvinjavam. Ovo je komentar na tekst o Fulamovom dogovoru sa Njukaslom oko Mitrovića.

avatar
MunzeKonza
Sunday, 29.07.2018
01:59

Burazeru, u nasem fudbalu je sve namesteno i gleda se samo da se krade sto vise ( oni koji mogu ). Ti plusevi u zaradama i sve ostalo ide nekim ljudima u dzep, ne mogu klubovi da napreduju sve dok se podkradaju a toga ce izgleda biti jos dugo.