Superliga se nastavlja isključivo pod jednim uslovom!

Autor: Ivan Cvetković
ponedeljak 11.05.2020.
11:55
Izvor: Sportske.net, informer

Zdravstveni protokol mora biti ispoštovan.

Sportske.net
Sportske.net

Povezane vesti

Danas su i fudbaleri Partizana dobili rezultate testova na koronavirus, pa se uskoro očekuje i nastavak Superlige Srbije.

Ipak, potrebno je da testovi članova svih superligaša budu negativni kako bi se takmičenje nastavilo.

U suprotnom, to bi se moglo promeniti, istakao je predsednik Zdravstvene komisije Fudbalskog saveza Srbije doktor Miljko Ristić u intervjuu za Informer.

"Nije to još jasno definisano, ali već sad mogu da kažem da prvenstvo ne bi bilo nastavljeno ako bi neko od igrača bio pozitivan na koronavirus. To bi značilo da bi ceo taj tim morao u karantin, kao i oni koji su možda sa njima bili u kontaktu. Ni opcija da se pozitivni igrač isključi iz tima, a da ostatak ekipe nastavi takmičenje nije pravedna, jer to bi značilo da taj tim mora da poseže za nekom zamenom i da nema sve igrače na raspolaganju. To jednostavno nije pravedno. Dakle, da bi se igralo, svi moraju da budu negativni.

"U početku nije bilo dovoljno testova, a sad se radi na hiljade dnevno. Možda je neko i preležao bolest a da ne zna, pa se sad i to utvrđuje. Trebalo bi imati u vidu da ni test nije ne znam kakva garancija, jer neko može da se testira, da bude negativan, pa da se zarazi za dan ili dva. Ipak, nadajmo se da su svi fudbaleri zdravi i da se neće desiti neki slučaj zaraze kad počnu utakmice", istakao je doktor Ristić.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Man united
Monday, 11.05.2020
17:50

Није праведно ни кад се играч повреди или разболи од неке друге болести, па се не прекида првенство због тога. Ко смишља ове глупости?

avatar
Südkurve München
Monday, 11.05.2020
13:47

Sta ste se uplasili najsmesnijeg virusa u istoriji covecanstva

avatar
Man united
Tuesday, 12.05.2020
18:45

Није најсмешнији дефинитивно, али се понашају ко да је 'црна смрт'. Праве од комарца магарца.