Sumiranje prelaznog roka - Još jedan golman napustio Humsku

Autor: Mihajlo Vidojević
sreda 14.02.2018.
14:10
Izvor: Sportske.net

Partizan je nakon zatvaranja zimske transfer pijace u Srbiji podvukao crtu. Klub angažovao petoricu igrača, sa osmoricom završena saradnja, a petorica su poslata na pozajmice.

Sportske.net
Sportske.net

Povezane vesti

Zavesa na zimsku transfer pijacu u Srbiji spuštena je u nedelju uveče što znači da su domaći klubovi stavili tačku na dovođenje novih igrača.

Aktuelni šampion Srbije obavio je mnogo poslova u minulom periodu, ali se može reći da je Partizan poslovao racionalno i da je pred nastavak sezone gledao da se oslobodi igrača koji nisu imali veću minutažu i da angažuje nekoliko igrača koji predstavljaju zalog za budućnost.

Objektivno govoreći, zamena je bila neophodna samo u slučaju Evertona Luiza koji je bio nezamenjiv šraf u Đukićevom timu. Dolaskom Saše Zdjelara crno-beli su popunili prazninu nastalu Brazilčevim odlaskom u Spal, a angažovanje Slobodana Uroševića, Đorđa Ivanovića, Jurija Vakulka i Salou Dramanea treba okarakterisati kao jačanje konkurencije.

Partizan je na zvaničnom sajtu "crno na belo" predočio kada su pomenuti igrači potpisali ugovore sa klubom i do kada su se obavezali na vernost.

Svi osim Saše Zdjelara potpisali su ugovore na četiri godine, što će reći do kraja januara 2022. godine, a bivši omladinski reprezentativac Srbije stigao je iz Olimpijakosa na šestomesečnu pozajmicu.

Ne treba zaboraviti da je Partizan u zimskom prelaznom roku dogovorio nastavak saradnje sa Vladimirom Stojkovićem koji je takođe stavio paraf na ugovor do kraja januara 2022. godine.

Sporazumni raskid ugovora sa crno-belima dogovorili su Mohamed El Munir, Petar Đuričković, Alen Stevanović, Saša Marjanović, Lazar Ćirković, Teofilus Solomon (prekid pozajmice) i Everton Luiz (prodat Spalu). Na ovaj spisak treba dodati još jedno ime jer je ispisnicu uzeo i golman Đorđe Lazović koji će karijeru nastaviti u Radničkom iz Niša.

Petoricu igrača Partizan je poslao na šestomesečne pozajmice. Radi se o golmanima Filipu Kljajiću (Platanias) i Nemanji Stevanoviću (Rad), kao i o igračima Veljku Birmančeviću (Rad), Milošu Kukolju (Budućnost Dobanovci) i Jovanu Vlalukinu (Teleoptik).

Sa pozajmice Teleoptiku vraćeni su: Luka Cucin, Strahinja Jovanović, Aleksandar Popović i Lazar Vujanić.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke