Suma je stigao, kakva je Leonardova sudbina?

Autor: Mihajlo Vidojević
petak 21.07.2017.
09:56
Izvor: Sportske.net

Dan nakon što je Partizan predstavio najskuplje plaćeno pojačanje u svojoj istoriji postavlja se pitanje sudbine Leonarda da Silve Souze.

partizan.rs/Miroslav Todorović
partizan.rs/Miroslav Todorović

Povezane vesti

Fudbalski klub Partizan u četvrtak je predstavo najskuplje plaćeno pojačanje u svojoj istoriji, a dolazak Sejdube Sume pokrenuo je pitanje sudbine Leonarda da Silve.

Svakako da bi Partizan sa dvojicom igrača kalibra Leonarda da Silve i Sejdube Sume nešto što navijači žele da vide, ali takva postavka stvari nije realna.

Dobro je poznato da plate pomenutih stranaca opterećuju klupsku kasu i da nije održivo da na duže staze Partizan zadrži obojicu, s tim što bi eventualni plasman u Ligu šampiona možda i mogao da promeni stvari.

Nema potrebe ponavljati šta se sve dogodilo u slučaju Leonarda da Silve i zbog toga je realno očekivati da Partizan do kraja kvalifikacija naplati njegove dobre partije iz prethodne sezone.

"Leonardo je pod ugovorom sa Partizanom i mi smo ti koji odlučujemo kada će moći da nas napusti. Istina je da postoje ozbiljne ponude iz arapskog sveta, ali je isto tako jasno da će Leonardo igrati za Partizan protiv Olimpijakosa", poručuje sportski direktor Ivica Iliev.

Verujemo da su svi već upućeni u to da je Al Ain zainteresovan za Leonarda i da sve ide ka tome da Brazilac karijeru nastavi u Ujedinjenim Arapskim Emiratima.

Da li će se transfer dogoditi posle dvomeča od Olimpijakosa svakako zavisi od rezultata koji Partizan ostvari. Moguće je da će crno-beli zadržati Leonarda do kraja kvalifikacija, bez obzira na to da li će igrati u plej-of fazi Lige šampiona ili Lige Evrope.

Ostaje da se vidi i to da li će plasman u grupnu fazu jednog od dva evropska takmičenja promeniti nešto u slučaju Leonarda da Silve ili će Brazilac definitivno napustiti Humsku.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

87 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Saša Ilić
Friday, 21.07.2017
13:30

Leonardo ide posle Olimpijakosa to mu je obećano i zato je srećan i piše poruke na instagramu.E sad koliko je pametno da igrač igra na silu i da li će dati maksimum? Pa mislim da nije pametno i da će čuvati nogice jer mu arapi nude velike pare.Znali su da će do ovoga doći jer je isto bilo zimus kad je stigla ponuda iz Japana.Trebali su da ga prodaju odmah i da nađu zamenu koja će da pogine protiv Olimpijakosa.

avatar
Friday, 21.07.2017
14:41

Kad je tužan - Leonardo ide, a kad je srećan - Leonardo vam opet ide? Kako se ne umorite više? Čovek je protiv CSKA na prijateljskoj utakmici ušao u utakmicu kao da je za titulu. Protiv Budućnosti u Beogradu je grizao svaki minut proveden na terenu, e sada protiv Olimpijakosa neće, verovatno mu se više ide na istok nego npr. u klubovima koji igraju LŠ ili LE, a jedan od tih je i Olimpijakos koji je već slao ponudu za njega. Trebali su da ga prodaju zimus za manje od 2M € i da sada igramo kvalifikacije za LE, a zamenu za njega zimus ne bimo našli ni da smo imali para jer je takvog igrača teško naći, a mi smo da vas podsetim izbačeni iz Evrope zbog nedostatka novca.

avatar
Saturday, 22.07.2017
16:52

Jedino tačno što si napisao je da je Suma bio kažnjavan zbog nediscipline u Slovačkoj. Leonardo i Partizan su imali u oba slučaja dogovor da kasnije počne pripreme, prvi put je došao na vreme, a i drugi put bi da nije pomešao satnicu leta (brat ga isto čekao na aerodromu). Leonardo je Partizanov igrač i ne ide nigde dok Partizan to ne dozvoli, a dvomeč protiv Olimpijakosa će odigrati angažovano kao i svaki drugi Partizanov igrač. Iliev je našao igrače koje je trebao ali nije hteo klub da štoperima da najveću platu u klubu jer oni realno ne bi ni bili najbolji igrači u Paritzanu tako da bi to samo pokvarilo atmosferu, a najveću platu bi imali da su bili dovedeni jer su im drugi strani klubovi nudili enormne plate u odnosu na njihov kvalitet. Što se tiče Sume došao je igrač kakav nam treba i smatram da smo ga dobili ispod cene i tu stavljam tačku dok ne počne da igra. Partizan nema para da ti ispuni želju i dovede igrače kakve si ti zamislio, imaš dve opcije, da podržiš klub da sačuva ovaj tim kroz uspeh u kvalifikacijama ili da ga ne podržiš i da klub bude prinuđen da proda nekog od glavnih igrača i u sezonu u domaćim takmičenjima nastavi slabiji nego sa početka sezone. To je realnost. I ne odnosi se samo na tebe već na sve Partizanove navijače koji slično razmišljaju jer ne sagledavate celokupnu situaciju gde glavnu ulogu imaju finansije.

avatar
Saša Ilić
Saturday, 22.07.2017
12:23

Prvo on nastavlja karijeru kod arapa tako da mu je svejedno kako će odigrati protiv Olimpijakosa i njega zanima liga šampiona kao nas boćanje.Kad sam rekao da je trebalo da ga prodaju mislio sam na kraju sezone jer su imali iskustva u januaru kad je divljao i nije hteo da dođe na pripreme zbog ponude iz Japana.Iliev je imao 6 meseci da nađe zamenu za njega i Milenkovića i nije ništa uradio a svi ga dižu u nebesa što je potrošio ogromne pare za nekog kepeca iz afrike sa problematičnim ponašanjem 5 puta gorim od Leonarda. Suma je bio više puta kažnmjavan zbog nediscipline u Slovanu čak su ga zbog toga slali i na pozajmicu u Kuvajt.

avatar
Dado35
Friday, 21.07.2017
12:50

Leonardo je majstor i doktor fudbala.On je ugasio rupu i jos jednom ce je u avgustu.Sada je cilj Evropa...

avatar
Burazer
Friday, 21.07.2017
11:30

Ma samo ga zadrzite do kraja kvalifikacija, posle ga pustite niz vodu.

avatar
napred Panktizan!
Friday, 21.07.2017
13:06

Rece nam navijac Srbije. Mi navijaci Partizana ne verujemo u ove izmisljene price o Leonardu. Zasto je Partizanu koji ce zaraditi od LS ili LE vise para nego sto drzava daje crvenoj, zasto bi im bio problem dve polumilionske plate, a crvenoj nije?

avatar
djoleo
Friday, 21.07.2017
11:25

Zašto sad ovakav članak, čemu on služi i kakvu atmosferu pravi pred ovako važan meč sa Olimpijakosom? Nije li u ineteresu celoj sportskoj javnosti da se ova naša kluba plasiraju u grupni gazi evropskih takmičenja? Voleo bih da nam pisac ovog teksta objasni šta je hteo da postigne istim, kakav je cilj.

avatar
napred Panktizan!
Friday, 21.07.2017
13:13

Ocigledno nije u interesu. U ovoj drzavi je sve podredjeno jednom klubu. Klubu koji je pucao milione jureci Partizana. Kada su napravili dug uskocila je drzava da daje 7,8 miliona godisnje, a sve to vreme novinarska masinerija radi beskrupulozno protiv Partizana, a za interes male crvene. Crvena se glorifikuje i njeni uspesi iz slabijih takmicenja se predstavljaju u rangu sa Partizanovim kome se izmisljaju afere i od muve pravi magarac.

avatar
Nenad16
Friday, 21.07.2017
13:50

Ne mare oni za to,Zvezda ce da ispadne protiv Sparte pa ajde da unesemo destabilizaciju u Partizan.To rade svake godine pred bitne meceve,verujem da ima ponuda za njega ali pre Olimpijakosa siguran sam da nece da ode Leo.Kad se zavrse kvalifikacije ako bas voli nek ide ove njegove scene sa instagramom su smesne,profesionalni fudbaler tako ne treba da se ponasa medjutim njemu samo za pare zinulo dupe.Mrsko mi je da priznam,u jednom trenutku sam mislio ds je uprava kriva i da hoce da ga otera ali ce na kraju ispasti da su oni u pravu.Jednostavno igrac je bez morala,a niko nije iznad kluba pa ni on.

avatar
R E V O L T
Friday, 21.07.2017
13:34

Au, brate, koji si ti jadnik...

avatar
Budimo.ljudi
Friday, 21.07.2017
10:58

Hajde ne potpajujte vatru više, čovek ostaje i to je to. Pišite o nečemu drugom

avatar
R E V O L T
Friday, 21.07.2017
11:38

Ko ostaje? Mozda jos samo za ovaj dvomec i to je to. I onaj njegov debeli prijatelj iz Brazila (najvise ga je bilo na onim fotkama) mu je vec cestitao na novom klubu i zeli mu srecu sto znaci da stvarno ide posle gavrosa...

avatar
Friday, 21.07.2017
13:56

Stvarno ovakvi tekstovi imaju samo jedan cilj,destabilizacija kluba,a svi znamo ovi pisci sa sportske koji se stalno nesto pitaju u vezi Partizana za koga navijaju i to bez skrupula!

avatar
Tomić: Lažna legenda
Friday, 21.07.2017
13:25

Ako će da daju 5 miliona, nek ga slobodno voze posle kvalifikacija.... A mi sa tim parama možemo kupiti još jedno pojačanje u pravom smislu te reči.

avatar
napred Panktizan!
Friday, 21.07.2017
13:19

Revolte, ajde molim te nemoj samo ti da nam objasnjavas i desifrujes, gori si od ovih novinarcica, idi gledaj crbenu.

avatar
Lazar Zdravkovic
Friday, 21.07.2017
10:33

nek prodaju beka miletica,kosovica i djurickovica i eto para leo nece morati da ide ako se prodaju ti igraci koji nista dobro protiv buducnosti pokazali.

avatar
R E V O L T
Friday, 21.07.2017
11:27

Samo kad se cirkovic pokazao... :-D

avatar
Saturday, 22.07.2017
16:57

2.5M € za Leonarda, ne za Sumu ali su napisali: Kakav će to tandem biti. Leonardo i Suma u Zvezdi :D

avatar
tabarnak
Friday, 21.07.2017
14:06

lako bi ih prodali da ima potraznje :)

avatar
hladni
Friday, 21.07.2017
10:30

Tako je kod nas pranje para imaju da plate igraca 2 mil. pa kasnije nemaju za plate.A Leonardo na kraju ima da ode za milion ako budu i toliko htjeli da dadnu za njega,a od tog miliona klub nece vidjeti ni eura.

avatar
Friday, 21.07.2017
13:44

Kako sad milion € kad je crvena već (po)nudila 2.5M € u finišu trke za Sumu. Pisali su da dolaze i Leonardo i Suma i još napisaše kakav će to tandem biti :D

avatar
Reus
Friday, 21.07.2017
14:41

Trolovali su ljudi,zbog izmisljenih 2 miliona koje smo nudili za Sumu i onda su jos namerno dodali Leonarda...nemojte se pecati.

avatar
R E V O L T
Friday, 21.07.2017
14:07

Kako sad dva i po?

avatar
R E V O L T
Friday, 21.07.2017
10:30

Od para za njega dovesti jednog krstenog golmana, stopera i levog beka, za sve ostalo ce se pobrinuti Djukic:-) Nikako da shvatim onih 350 hiljada evra, sta nam je to trebalo...

avatar
Budimo.ljudi
Friday, 21.07.2017
11:34

Ni ja.. platili smo rezervnog igrača 350 hiljada :D

avatar
Tomić: Lažna legenda
Friday, 21.07.2017
13:27

Stojković je raskinuo ugovor, a za igrača sredine bi ja pogledao šta je sa Kačarom, Medojevićem, situacija sa Zdjelarom, gde je i šta radi Kuzmanović i tako dalje.

avatar
R E V O L T
Friday, 21.07.2017
12:14

Ali to je rezerva koja moze da pokriva tri pozicije kad udje, mozda je u tome tajna:-D

avatar
Forza Napoli
Friday, 21.07.2017
10:11

Sad kad je suma dosao,prodajte ga da ga ne gledamo vise.i deo tog novca ulozite u dobrog stopera i levo krilo i ulazimo bar u LE bez problema

avatar
petar981
Friday, 21.07.2017
12:47

Lala iz BanatnBogami, i LE će biti teško, obziom da ni vi, kao ni mi niste nosioci u plej-ofu. Doduše, ako mi prođemo u plej-of...

avatar
Saša Ilić
Friday, 21.07.2017
13:36

Partizan jeste nosioc u plejofu.

avatar
napred Panktizan!
Friday, 21.07.2017
13:23

Evo tebe ce da poslusaju. Tebe i ove novinare kojima je glavni cilj destabilizacija Partizana.

avatar
Friday, 21.07.2017
10:10

Zimus kad nas je UEFA izbacila nije bilo realno da igramo niti jedne evropske kvalifikacije, a igramo ih i to za LŠ. Na kraju sezone nije bilo realno da zadržimo sve glavne igrače osim Milenkovića koji je već bio prodat pa smo ih zadržali. Sada nam žreb kaže da nije realno da igramo plej-of za LŠ ali realnost nije nešto na čemu se mi obaziremo. Klub radi pametno, pravi najjači tim kada je najvažnije i najteže u sezoni, a to su kvalifkacije za LŠ, zatim zadržava igrače do kraja kvalifkacija (čitaj prelaznog roka) kada su cene igračima najveće jer svi jure poslednjeg dana prelaznog roka da se pojačaju i često plaćaju više. Ukoliko Partizan uđe u LŠ šanse za ostanak Leonarda su daleko veće ali i da će se dodatno pojačati do kraja prelaznog roka. Na kraju krajeva ako stigne ponuda koja će pokriti budžet kluba do kraj sezone ili čak i smanjiti dugove treba razmisliti o prodaji, sve zavisi od uspeha u kvalifikacijama i od visine ponuda koje imamo za Leonarda.

avatar
Poznavalac
Friday, 21.07.2017
10:06

rekoh ja odavno vec da ce uprava zamazati oci kvazi navijacima i kada dodje suma da ce prodati leonarda i imamo otprilike isti ako ne i slabiji tim nego prosle sezone,a zelimo toboze u Jevropu..bez pojacanja to ne biva,ovaj tim je limitiran i sem evertona,djurdjevica,leonarda,mogu da prodju i jankovic i vulicevic ostali nemaju kvalitet za evropu..

avatar
R E V O L T
Friday, 21.07.2017
11:26

Tako je, samo jos Ostojic ima, ali fale nam jos golman, stoper, levi bek i centralni vezni, ali bogami i neki sveziji desni bek, Vuletovo je proslo:-(( Nisam siguran da novi Miletic to moze da iznese...

avatar
Tomić: Lažna legenda
Friday, 21.07.2017
15:03

Videćemo, ali ova Đukićeva igra mi za sad baš i ne uliva neko poverenje, a ni Leonardova, u Milogori uopšte nije bio primetan

avatar
napred Panktizan!
Friday, 21.07.2017
13:32

Ne fali golman, idi gledaj crvenu.

avatar
R E V O L T
Friday, 21.07.2017
12:43

Meaning? :-D Sa cime se ne slazes?

avatar
Poznavalac
Friday, 21.07.2017
12:32

gotovo da delim tvoje misljenje.

avatar
paok
Friday, 21.07.2017
10:03

Dzabe ste dovodili Sumu ako Leonardo ode. Svakako nam je falio igrac na Suminoj poziciji. Ako Leo ode onda nam opet fali jedan. Jedino ako smo nasli zamenu za njega u sta cisto sumljam iz jednog razloga. Nismo se bas pokazalida mozemo brzo dovesti bilo koga.

avatar
R E V O L T
Friday, 21.07.2017
11:24
avatar
napred Panktizan!
Friday, 21.07.2017
13:33

A ko kaze da ce da ode? Ovi sto su posali jos zimus da sigurno odlazi?

avatar
Tomić: Lažna legenda
Friday, 21.07.2017
13:29

Zašto Stevanović nije u planovima?

avatar
R E V O L T
Friday, 21.07.2017
10:03

Sreca njegova pa je revans TAMAN na vreme da moze da ode u svoje voljene Emirate, ali valjda mu je cilj (jos) neki ozbiljan klub u Evropi, a beduini samo usputna stanica koja ce mu posluziti za uzimanje para. Zbog cega Partizan ne bi mogao da placa obojicu? Dali smo 2 miliona, doveli samo 2 igraca (povratnika ne racunam), nece to opteretiti fond previse.

avatar
kosingas
Friday, 21.07.2017
12:13

Baš će iz Emirata u neki ozbiljan Evropski klub.

avatar
napred Panktizan!
Friday, 21.07.2017
13:34

Idi gledaj crvenu!

avatar
R E V O L T
Friday, 21.07.2017
12:42

Upravo tome i jeste problem, Ne iz Emirata nego direkt iz Partizana, da je pametan, tako bi uradio...

avatar
SvetskiSampion
Friday, 21.07.2017
09:59

Televisa presenta.

avatar
Budimo.ljudi
Friday, 21.07.2017
11:36

Na svakoj vesti o Leu napišeš isti komentar :D

avatar
Dado35
Friday, 21.07.2017
12:56

Pa druze zamisli da te neko nesretnim ucini kao njega Leonardo....kozda bi i ti tako 😂😂😂ma njih boli i te kako boli dupla kruna i liga šampiona

avatar
Dado35
Friday, 21.07.2017
12:56

26.8 😂😂😂dupla kruna😂😂😂