Sudijama ne ostaviti prostor, pobediti Zvezdu i privući publiku - Bambi ima rešenje za sve!

 • Autor: Aleksandar Obrenović

 • 23. april 2019.

 • 17:41

 • Izvor: Sportske.net

 • facebook
 • twitter
 • linkedin
 • email

Zoran Tošić govorio o predstojećem derbiju.

Sudijama ne ostaviti prostor, pobediti Zvezdu i privući publiku - Bambi ima rešenje za sve!
Foto: Pavle Knežević/Sportske.net
Partizan je izgubio šansu za titulu, da li sada ima motiv protiv Crvene zvezde u 160. "večitom derbiju"? Zoran Tošić, jedan od najiskusnijih fudbalera Partizana, smatra da se protiv večitog rivala uvek ima motiv.

"Pošto smo izgubili šansu za titulu, ostaje nam da u našoj najvećoj utakmici pokažemo da imamo kvalitet i da dobrim rezultatom i bodovima ostanemo u trci za poziciju koja vodi u Evropu. Kad izgubiš šanse za titulu, onda ekipa padne. S te strane nemamo motiv kao ranije, ali bez obzira na to, derbi je utakmica koja se igra sa posebnim žarom. Ne mislim da bodovna razlika i stanje na tabeli mogu da utiču na nas", rekao je on.

Povreda koju je imao tokom ove sezone je već prošlost i Zoran Tošić može da odigra najbolje što može.

"Oni igraju na svom stadionu, na prvom su mestu i očekuje se da u ovom trenutku favoriti. A, mi bi trebalo da tražimo šansu iz mirnoće i toga da nismo opterećeni imperativom pobede. Verujem u saigrače, derbi je nešto najlepše što imamo u našem fudbalu. Jedva čekam da počne utakmica, da se nadmećemo i nadigravamo", rekao je Tošić.

Kao što je to bilo nebrojano puta, derbi ne odlučuje trenutna forma.

"Derbi je utakmica za sebe, ne odlučuje forma, nego se gleda da svako pruži maksimum i odigra najbolje moguće. Pokazali smo već da ostavljamo poslednji atom snage kada je najpotrebnije. A, na 'manjim' mečevima, gde smo apostrofirani kao favoriti, imamo problem, tu nam fali glad za pobedom, bodovima... Na tome moramo da radimo. A ove 'velike utakmice' kao da izvlače to najbolje iz nas", ističe Tošić.

"Nadam se da ću biti u sastavu. Jedva čekam da počne. Žao mi je što i svojim, ali i greškama nekih drugih ljudi nisam imao priliku da igram u prethodnim derbijima. Nadam se da to sad neće biti slučaj. Radujem se utakmici"
, rekao je on.

Kao i u košarci, tako i u fudbalu sudije igraju bitnu ulogu u svakom derbiju i mnogima su služili kao opravdanje za poraz. Ko će suditi derbi i da li Bambi razmišlja o tome?

"Ne razmišljam o tome. Gledam da moji saigrači i ja pokušamo da dobrom igrom i zalaganjem ne ostavimo prostor sudiji da bilo šta radi".

Ričmond Boaći neće igrati u derbiju, postigao je dosta bitnih golova do sada u najvećoj svetkovini srpskog fudbala.

"Imaju crveno-beli dobru ekipu, igrali su na tri fronta, dugačka im je klupa, dosta je tu kvalitetnih igrača, ne vidim da je to neka naša prednost, jer imaju i dobre druge napadače", ističe Bambi.

Tošić je govorio i o "Grobarima" koji sa tri strane bodre svoj tim.

"Žao nam je što nismo zajedno, što ne podržavamo i bodrimo klub. Igrama i pobedama ćemo pokušati da privučemo što više publike. To nam je obaveza. Nadam se da će se u budućnosti sve rešiti. Pritisak ne osećamo, jer kad izađeš na teren prestaneš da razmišljaš o tome da li su tri grupe navijača i kakvi sve problemi postoje", rekao je Tošić. • facebook
 • twitter
 • linkedin
 • email

Komentari