Subotičani razočarani: "Bili smo na korak od cilja..."

Autor: Mihajlo Vidojević
ponedeljak 09.04.2018.
10:49
Izvor: Sportske.net, zurnal.rs

Na severu Bačke se teško mire sa odlukom koju je povukao sada već bivši trener Aleksandar Veselinović.

Beta/Jelena Grlić/Ds
Beta/Jelena Grlić/Ds

Povezane vesti

Nedelju dana uoči početka plej-ofa Super lige Srbije Spartak Ždrepčeva Krv ostao je bez šefa struke koji je ekipu vodio do istorijskog uspeha u tekućoj sezoni.

Aleksandar Veselinović aktivirao je klauzulu koju je imao u ugovoru i jednostrano raskinuo saradnju sa Spartakom kako bi preuzeo novosadsku Vojvodinu. Takav potez razočarao je čelnike Spartaka.

"Zatečeni smo i iznenađeni ovakvim potezom trenera Veselinovića... On je sa Spartakom postigao zavidne rezultate u dosadašnjem delu prvenstva. Nije nam jasno šta se to dogodilo i zašto je doneo takvu odluku, u ovom trenutku kad smo s mladim timom skoro stigli do velikog uspeha kojem se malo ko nadao na startu šampionske trke. Došli smo na korak do vize za Evropu, a Veselinović je odlučio da pređe u drugi klub", rekao je izvršni direktor Spartaka Miroslav Stojanović za "Žurnal".

Spartak je odmah reagovao i za novog šefa struke imenovao dosadašnjeg Veselinovićevog asistenta Vladimira Gaćinovića, a Vojvodina je svojim potezom narušila odnose sa "Plavim golubovima".

"Cenimo što ljudi iz Novog Sada, treći put, posežu za trenerskim rešenjima iz našeg kluba. Ovog puta, međutim, odlučili su se da u jeku sezone angažuju Aleksandra Veselinovića, što baca senku i ozbiljno narušava naše odnose", dodaje Stojanović.

Zanimljivo je da je za usluge Aleksandra Veselinovića nedavno bio zainteresovan i niški Radnički koji je posle ostavke Bobana Dmitrovića želeo trenera Spartaka na "Čairu".

Vojvodina i Spartak sastaće se već u drugom kolu plej-of faze Super lige, tako da će biti zanimljivo videti kakvi će biti odnosi predstavnika dva kluba posle svega što se desilo za vikend.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke