Stvara se evropska Vojvodina, Lalatović ''prva bomba'', stižu nova pojačanja, a šta će biti sa stadionom?!

Autor: Darko Mitrović
subota 22.06.2019.
21:23
Izvor: Sportske.net, Novosti.rs

Spektakularne promene u Vojvodini.

Beta/Branislav Božić/Ds
Beta/Branislav Božić/Ds

Povezane vesti

Novosadska Vojvodina u novu sezonu ulazi sa novim rukovodstvom  na čelu sa Vojislavom Gajićem, novim sportskim direktorom Nikolom Lazetićem, ali i novim šefom struke Nenadom Lalatovićem.

Mnoge je šokirao njegov jučerašnji odlazak iz niškog Radničkog, a da će karijeru nastaviti na klupi Vojvodine, potvrdio je i predsednik novosadskog superligaša u razgovoru za ''Novosti''.

''Prva 'bomba' je pukla! Za minut smo se dogovorili sa Lalatovićem koji je bio želja naših navijača i nas u rukovodstvu, posebno sportskog direktora Lazetića i zahvaljujemo Radničkom i Ivici Tončevu na razumevanju. On će u nedelju biti zvanično promovisan i priključiće se ekipi na Zlatiboru'', izjavio je Gajić.

To je tek početak kadrovskih promena u ekipi Vojvodine, a ono što sledi jesu nova pojačanja. Već je angažovan doskorašnji kapiten Radničkog Nikola Drinčić, kome će se pridružiti još nekolicina kvalitetnih igrača.

''Ekipa već sada dobija fizionomiju za ozbiljne rezultate, zahvaljujući sportskom direktoru Lazetiću, a u planu je dolazak dva-tri značajna pojačanja. Važno je da će sjajan kvartet naših omladinaca: Topić, Zukić, Nešković i Veselinović imati šansu da stasavaju uz kvalitetne i iskusne fudbalere'', objašnjava Gajić.

Posle dve neuspešne sezone u kojima je Vojvodina dva puta završavala na osmom mestu, cilj je povratak na evropsku scenu, a uporedo s tim radiće se na realizaciji još jednog velikog projekta - rušenju stadiona ''Karađorđe'' i izgradnji novog, kapaciteta 20.000 mesta, na istoj lokaciji.

''Iduće nedelje potpisujemo ugovor o projektovanju sa poznatom novosadskom projektantskom kućom, što govori da će sve biti domaće. Plan je, ako dobijemo sve dozvole, da radovi počnu krajem godine.

Pozvaćemo simpatizere i posebno navijače na prezentaciju predloga izgleda novog stadiona i saslušati primedbe i sugestije. Naravno, naš rad je javan i otvoreni smo za saradnju, posebno sa bivšim igračima, klupskim legendama, koje želimo ponovo da okupimo u klubu i u rukovodstvu kluba'', poručio je Gajić.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke