Struka savetuje Kokezu, treba li Krstajić da brine?

Autor: Mihajlo Vidojević
sreda 13.03.2019.
09:35
Izvor: Sportske.net, informer.rs

Dvojica iskusnih fudbalskih stručnjaka smatraju da je aktuelna situacija u reprezentaciji neodrživa i da je na čelnicima FSS da "preseku".

Beta/Branislav Božić/Mo
Beta/Branislav Božić/Mo

Povezane vesti

Novi kvalifikacioni ciklus samo što nije počeo, a stanje u državnom timu daleko je od idealnog. Selektor Mladen Krstajić saopšteio je spisak igrača na koje računa za mečeve sa Nemačkom i Portugalom i na listu sa imenima igrača kojima se zamerio dodao još jedno ime.

Krstajić je procenio da u "A" selekciji nema mesta za veznog fudbalera Herte Marka Grujića, navodeći da je bivši igrač Crvene zvezde odbio poziv u mladu reprezentaciju i da zbog te vrste neposlušnosti plaća ceh.

Na taj način Grujić se priključio grupi igrača koji ne mogu da računaju na poziv u državni tim dok je Krstajić na njegovom čelu, pa ne čudi što iskusni stručnjaci poput Milorada Kosanovića smatraju da je ovakvo stanje neodrživo.

"Strašno je šta se događa pred početak kvalifikacija za Evropsko prvenstvo. Predsednik Fudbalskog saveza Srbije mora da reaguje i preseče ovu haotičnu situaciju, jer je posle svega jasno da nema kompromisa", kaže Kosanović u izjavi za "Informer".

Trener kruševačkog Napretka i bivši selektor mlade reprezentacije Srbije i Crne Gore tvrdi da u slučaju sukoba na relaciji Luka Milivojević - Mladen Krstajić "ne mogu da postoje dve istine".

"Ako je Mladen Krstajić u pravu za sve što priča, onda bi Kokeza trebalo javno da podrži selektora i kaže da su svim ovim momcima zauvek zatvorena vrata reprezentacije. Ako je istina ono što priča Luka Milivojević, onda bi selektor morao momentalno da bude smenjen, a s njim i još neki odgovorni iz FSS", ističe Kosanović.

U slučaju Luke Milivojevića stvari su isterane na čistac jer vezista Kristal Palasa nije želeo da ćuti kada su o njemu iznošene određene tvrdnje od strane Milana Obradovića i Mladena Krstajića.

Luka Milivojevic

"Verujem Luki. Poznajem ga, dobar je momak i ne verujem da bi bez povoda i jakih argumenata optuživao selektora da laže. I to sve da uradi ovako javno. To su reprezentativci, igrači o kojima se piše u celom svetu. Ovo što se sad dešava sramota je svih nas i zato bi neko morao da prekine taj cirkus", poručuje Milorad Kosanović.

Sa mišljenjem trenera Napretka slaže se i Dragoslav Stepanović. 'Stepi' tvrdi da ovakvo stanje šteti atmosferi u timu i loše utiče na ostale igrače.

"Kako selektoru i svima u FSS nije jasno da sve ovo iritira ostale igrače. Zbog Krstajića neće da igra pet ili šest prvotimaca, to je katastrofa. Ovo je situacija ili-ili i mora da se reši do početka kvalifikacija", poručuje Stepanović.

Za razliku od Milorada Kosanovića, Dragoslav Stepanović smatra da ovu situaciju treba da razreši direktor reprezentacije Darko Kovačević koji bi trebalo da kaže da li se "A" selekcija odriče grupe nepoželjnih igrača ili selektora.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

17 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
NOTHING ELSE MATTERS
Wednesday, 13.03.2019
15:39

Najveca glupost koju mi sebi mozemo da priredimo jeste da se odricemo igraca (ovo vazi za svaki sport), mi jednostavno nemamo tj. ne smemo da imamo taj luksuz.

avatar
magister
Wednesday, 13.03.2019
19:22

Mr. R, naravno da mi ne treba da se odričemo igrača. Ali ko to uopšte radi. A zar misliš da treba da se dozvoli da igrač sa svojim menadžerom uspostavlja sistem? Da igrač ucenjuje, proziva... Pogledaj objektivno. Je li zamenjen logično, jedan zadnji vezni napolje da uđe brži igrač protiv Švajcarske, da se pokuša ofanzivnije? Logično, ali - nije uspelo. Pa smo još i izgubili, jer Tošić nije bio uz Šaćirija, i jer je Šaćiri - vrhunski igrač. Posle je izostavljen protiv Brazila. Pa šta je to strašno. Pa on u tom trenutku uopšte nije bio igrač čije se mesto u timu podrazumeva. Da nije napravio tu frku tada, niko ne bi ni primetio da je on izostavljen. A onda je posle toga počeo da proziva i vređa trenera, iznosi svoje mišljenje o taktici i pogrešnim potezima trenera... Pa to ne radi ni Ronaldo ni Mesi, niko. To se ne radi. A on se ostrvio jer ga je neko na to - ohrabrio. I jer je mislio da je Krstajić - laka meta. Pa možda će i uspeti, jer vidim da se udružuju protiv njega. Ali, koliko nije zaslužio da postane selektor, toliko sad ne zaslužuje da bude smenjen. Iznenađujuće dobro i pametno je i podmladio tim, i napravio normalan koncept igre i bolju sadržajniju i efikasniju igru (umesto Muslinovih 5 : 2 : 2 : 1 sad igramo 4 : 2 : 2 : 2 ili 4 : 2 : 3 : 1, a pokušao je i 4 : 1 : 4 : 1 - sve u svemu - radi na uspostavljanju dobrog fudbala). Zar zbog te ujdurme koju prave Ramadani, Milivojević, Nastasić, od ranije Stepanović (stari bombaš i poznat po opuštenim izjavama), a sad i Kosanović, menjati i praviti lošu atmosferu kad reprezentaciji ide? I kad se očigledno ustaljuje u dobrim igrama i rezultatima. Pa oni izazivaju lošu atmosferu, ne bi li Krstajić kiksnuo, pa da svi graknu: napolje! To je više nego besramno. Ne znam ništa o Krstajiću. A i nije mi se sviđao kao igrač. Dobar stoper, ne više od toga, sa karijerom iznad talenta. Ali, sad ga treba podržati, ne zbog njega, a još manje zbog Kokeze, već zbog zdravog razuma. Izborio je popravni, ako ne uspe u kvalifikacijama, pa ako ne uspe, nek ga promene, a sad, hajde da gledamo malo dobrog fudbala, a ne besmisleni ziheraški bunker, utakmice bez igre, kojima smo protiv slabih ekipa - jedva stigli do SP (mada ne odobravam smenu Muslina i ne negiram da je bolji trener od Krstajića, ako ništa 100x iskusniji, ali je jako loše vodio reprezentaciju, pravio dekadentni tim i igru i mučio sam se gledajući svaku utakmicu). Dmitrović - Gaćinović, Milenković, Veljković, Kolarov - Maksimović (SMS), Matić - Tadić, Ljajić (Živković, Kostić) - Mitrović, Jović (Živković, Kostić) - u zavisnosti od koncepta.

avatar
Gogi-11
Saturday, 16.03.2019
15:15

Malo ti je nerazumno ovo nije zasluzio da bude selektor ali i ne zasluzuje da bude smenjen? Naravno da treba da bude smenjen prvo zbog lazi koje je javno izneo i o milivojevicu a evo sada se i grujic ogalsio on cuti na sve to drugo cimebje podmladio tim sa rukavinom mitrovicem kolarovim pocitaj nemacki izbor to je podmladjivanje... na stranu sta je uradio ivanovicu ti ne radi korektan

avatar
NOTHING ELSE MATTERS
Thursday, 14.03.2019
18:45

Prvo i prvo, ja nisam zasluzio tu titulu iako mislim da se trudim i mozda moze da se kaze da jesam zasluzio neko postovanje, moj otac je Vase godiste i to ''Mister'' mi nekako deluje previse:-D Ja selektora ne podrzavam zbog odnosa prema Banetu i Stojkovicu, izbor igraca je u sustini sasvim solidan isto kao i formacija s tim da bih i tu ipak voleo da pruzi sansu igracima kao sto su Gajic (ne igra na svojoj poziciji u sadasnjem klubu), Jovic itd.

avatar
magister
Wednesday, 13.03.2019
14:10

Ovo je užas šta se sve ovde radi. Normalan čovek, ako pokuša sve da prati, može da dobije samo šizoidnu paranoju. Imamo reprezentaciju koja je odigrala pristojno prve dve utakmice na SP, ali je ispala, a dalje su otišli oni koji su i po rejtingu bili znatno iznad. Od tad - reprezentacija je pobedila u grupi Lige nacija, i osvojila pravo na popravni, ukoliko ne prođe kvalifikacije za LE. Igra je, po ocenama većine, znatno sadržajnija od one pre. Očigledno je još u Rusiji došlo do nekog sukoba. Meni je izgledalo da je na liniji selektor - menadžer. I to jak menadžer, čijih dosta igrača igra u reprezentaciji - Ramadani. To je eskaliralo sa više saopštenja Luke Milivojevića, pa onda i Matije Nastasića. Prvog nezadovoljnog što zamenjen na utakmici koju smo potom izgubili od Švajcarske i što nije bio u sastavu protiv Brazila, drugog, jer je izostavljen sa spiska, pod, navodno samo izgovorom selektora, da je rovit posle povrede, mada svi znaju da nije zbog povrede dugo igrao. Onda je na jednoj utakmici zamenjen Gaćinović, takođe Ramadanijev igrač, pa je i on nešto izjavio, ali to je ipak izgleda bilo samo u afektu i tu se stalo. Milivojević - ne prestaje sa saopštenjima. Ako je neko čitao šta je rekao Krstajić posle posete Londonu, da Milivojević ne želi do daljeg da igra za reprezentaciju i to što ga Milivojević optužuje da laže, jer je on navodno njemu rekao da neće da igra dok je on, Krstajić selektor, deluje li to ikom kao nekakva strašna laž? Pa je li Luka Milivojević zaista toliki as da neko sakriva što on neće da igra? Za mene - ne. Za mene su i Matić i Maksimović - ista pozicija - ispred njega, mada bi, u normalnim okolnostima konkurisao i zavisilo bi od trenutne forme. Ali, On nije as koji pravi razliku. On nije ni Tadić, nije ni Mitrović, pa ni Matić. E sad se uključuju neki treneri, kao iz objektivnog ugla, i kampanja se nastavlja. Neprekidno se priprema teren, teško je Krstajića tek tako promeniti, pošto je napravio dobar posao, a očigledno da postoji već pripremljen scenario, pa se tim novim i novim izjavama, podgreva atmosfera. Šta je cilj? Naravno smena. Da li se time destabilizuje već ionako rovita atmosfera? Da, ali je li njih briga za uspeh reprezentacije. Pa oni i žele neuspeh, da bi ga pripisali Krstajiću i da bi se stvar ubrzala. Sramno, odvratno, smrdljivo. Fuj! Ne morate da objavite, verovatno i nećete, ali te kobajagi izjave, kobajagi neutralaca su zaista grozna kampanja. Ovde se ljudi otimaju o sve što bilo šta donosi i ta atmosfera je zaista razarajuća za društvo. Ovo ne bi izdržala ni Nemačka ili Amerika. Drži se Srbijo!

avatar
NikkiCFC
Wednesday, 13.03.2019
16:11

Jesi dobio sendvic? Ne verujem da neko sa svojim misljenjem moze da bude na strani Krstajica. 99% naroda bi reklo to sto je Kosanovic rekao. Pricas o uspehu? Pa vec smo decenijama zrtva a i ubudece cemo biti upravo tih koje ti branis. Kakav uspeh kad ne igraju najbolji igraci da bi upali neki anonimusi kao sto su onog Radonjica ubacili za svetsko.

avatar
NOTHING ELSE MATTERS
Thursday, 14.03.2019
18:48

P.S. Procitao sam i ovo dole, Gacinovic je igrao desnog beka-krilo protiv Moldavije, to nije reper, mozda bi mogao Gudelj to da igra, ali, njega ni ne zove, ne zove ni Subotica sa kojim bi mogao da pronadje zajednicki jezik, na Sulejmanija ni ne pomislja- previse toga sto mi ukazuje da ima suflere, ali, sta sad da se radi, kad nije sudjeno, nije, i izgleda mora tako...

avatar
magister
Wednesday, 13.03.2019
20:09

Odgovorio - detaljno, mada je tekst poduži, pa možda i ne objave. Nisam komentarisao sendvič, već sam tvoj komentar tretirao kao pristojan, jer ne želim da se upustim u nekakvo vređanje. Mislim da ni ti ne treba tako da komentarišeš, šta će ti to?

avatar
magister
Wednesday, 13.03.2019
19:01

Koga to ja branim? I koji je to kontinuitet u FSS, kad je došlo do smene, istina u fazonu Kurte i Murte, samo što Kurta bio iz Partizana i oterao Antića (!) i napravio kroz proces sa njim dug od preko 2 miliona evra, a ovaj koji je sad ne zaslužuje da bude ni predsednik nekog klubčića u opštinskoj ligi. Ja upravo ne potpadam pod tu bednu propagandu. Koji su to NAJBOLJI igrači? Odbio je da igra Milivojević, možda trenutno i najbolji na toj poziciji, ali ne igrač koji donosi neku prevagu na terenu i sve u svemu, da se izrazim nekadašnjim izrazima Mladinića i Miljanića - konfekcija. Generalno - slabiji od Matića, igra dobro, ima šut, ali igra priličnu zicer igru, skoro uvek u širinu, što često usporava napad, pa smo na ovoj Ligi nacija, sa Maksimovićem i Lukićem, igrali mnogo brže i to je rezultialo sa više šansi. Drugi koji neće je - Nastasić. U mojim očima je dugo bio jedan od najboljih i najperspektivnijih naših stopera, ali verujem da nije pozvan u Rusiju jer posle dugog odsustva sa terena nije odigrao ni par utakmica pre SP. Ko još neće i koji su još igrači koji bi trebalo da su tu, ali nisu pozvani? Stojković, Ivanović... možda, ali priznaćeš da jesu u godinama i da nije besmisleno dati priliku mlađima. Doduše, zaslužuju makar oproštajne, ali to očigledno jednostavno još nije na redu. Možda će i još igrati. Pavkov? Pa zar nemamo Mitrovića, Jovića, Prijovića? Radonjić je odigrao sjajnu prošlu sezonu, skoro kao Mihajlović u Partizanu pre dve tri godine, ali se naši igrači prebrzo prodaju, nezreli i zato nestanu u inostranstvu. Gajić? Možda, eto, to prihvatam kao jedinu potpuno suvislu zamerku, mada je i obrazloženje logično - odigrao samo jednu utakmicu posle duge pauze. Zar nismo kroz Ligu nacija dobili verovatno najtalentovaniji stoperski tandem u Evropi danas, Milenković - Veljković? Zar nisu kao zadnji vezni Maksimović i Lukić podigli našu igru na viši nivo? Fali vrhunski desni bek i na tom mestu neko hrabrije rešenje, možda da proba sa Gaćinovićem, koji je jednom to igrao kod Muslina - odlično. Kreatori: Tadić, Ljajić, SMS, krila Živković, Kostić, Radonjić i pomenuti špicevi, pa to jeste i dobro balansirano i najbolje što imamo, a nadam se i jako jako dobro, da duži period budemo u Evropskom vrhu.

avatar
NOTHING ELSE MATTERS
Wednesday, 13.03.2019
18:23

Sram te bilo da tako pises ovakvom coveku.

avatar
Pixi GOOL iz kornera
Wednesday, 13.03.2019
12:54

I jedan i drugi su u pravu, ali Kosanovic bi trebao da bude skoncentrisan na danasnju kup utakmicu protiv utucenog partizana.

avatar
Wednesday, 13.03.2019
11:49

Ovo su" dokazani" treneri i Kosanovic i Stepanovic njihov nivo je de ne podcenjujem Napredak nasa Srpska liga,a ova dvojica poltrona se uvlace Zvezdi i indirekno napadaju Kokezu.A Krstajic je doktor nauka za ove poltrone i kao fudbaler i kao covek,a posebno kao trener.Kosanovicu sedu tu za platu od trista evra i to ti je mnogo kakav si strucnjak.Ali sto se tice alkohola tu si doktor.

avatar
Nemanjici
Wednesday, 13.03.2019
10:58

Dace Bog, da se ova dvojivca sto se smeskaju na slici, odu i da im sto pre vidimo ledja. Nasla krpa zakrpu. Strasno sta se desava u nasem fudbalu. Neznalice i ne kompetentni ljudi napreduju a oni skolovani i pravi stagniraju. Ovo ti je kao u Tesnoj Kozi