Stručni konsultant rešio spornu situaciju iz duela Spartak - Partizan: ''Pogledajte, NEMA reakcije!''

Autor: Darko Mitrović
ponedeljak 22.10.2018.
22:10
Izvor: Sportske.net, TV Arena sport

Više nema dileme, ali ova situacija poslužila je i kao sjajan primer za neke naredne slučajeve.

Sportske.net
Sportske.net

Povezane vesti

Spartak ŽK i Partizan su juče u 12. kolu Superlige igrali bez golova u Kuli, 0:0, a fudbaleri (uslovno) domaćeg tima protestovali su u 38. minutu zbog nedosuđenog jedanaesterca za njihov tim, posle kontakta Tekijaškog i golmana Partizana Vladimira Stojkovića.

Međutim, preneli smo i juče, toj situaciji prethodio je i nedosuđen ofsajd Tekijaškog, što je večeras u stručnoj analizi na TV ''Arena Sport'', potvrdio i njihov stalni konsultant Igor Radojičić.

Njegov zaključak je da penala nije bilo, baš zbog tog ofsajda sekund ranije, ali pomoćni sudija je napravio propust što taj ofsajd nije signalizirao.

''Ovde je sve jasno. Ono što je bitno u ovoj situaciji i o čemu često govorimo je insistiranje na timskom radu i ovo je dobar primer dokle može nepostojanje timskog rada među sudijama da dovede. Često se zanemari uloga pomoćnih sudija. Pre nego što je došlo do kontakta Tekijaškog sa Stojkovićem, morao je pomoćnik da podigne zastavicu.

Zato i govorim - TIMSKI RAD! Pogledajte, nema reakcije!

Eto šta jedna odluka pomoćnog sudije može da donese u utakmicu, kakav neželjeni tok. Šta je sve moglo da se desi posle tog 38. minuta, u kom pravcu bi otišla utakmica. A da li je bilo kontakta i prekršaja, to je sada nebitno zbog ovog ofsajda koji smo videli'', objasnio je Radojičić.
-

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

6 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
KING OF JUNGLE♦⭐♦⭐♦⭐
Monday, 22.10.2018
23:12

Šta ima veze šta će ovaj da mlati kad sudije određuje Mrakić, a kontrolisao ih Čokanica, dobro nam poznata zvezdina zvezda.

avatar
svetski prvaci 1991
Monday, 22.10.2018
23:04

Nisam gledao TV Arenu.a ovaj izveštaj kao da je dao Pantić.Penal je bio.Za koga se kaže da je u ofsajdu ,netačno je.Taj igrač samo utrčava brže od svih ostalih i to je varka.Ne okrivljujte sudiju,odlično je postupio.Znam ta pravila odlično.

avatar
Silent
Monday, 22.10.2018
22:41

Sve su to partizanovi ljudi

avatar
Pipo Inzagi
Monday, 22.10.2018
22:28

Ako ikako može da se ovaj ne naziva STRUČNI konsultant.Zovi te ga priučeni,u pokušaju,polupismeni....samo ne stručni....

avatar
NUSKNV-S/P/M/R
Monday, 22.10.2018
22:24

Dozvolite da se obratim jos jednom:-D Juce sam pogresio, ispravio sam se u medjuvremenu, poenta je da se na obe one fotke od sinoc video i njihov igrac u ofsajdu, a evo i jos jednog dokaza da je to bio ofsajd (ima samo da se prebaci na 0:56, posle toga ide glatko jer je lako uocljivo:-D): https://www.youtube.com/watch?v=y8XW00i0baw

avatar
Gogi-11
Monday, 29.10.2018
10:31

Covece dali ti je jasno jedno pomocni nije digao ofsajd a glavni nije sudio ofsajd kako je onda u pravu sto nije dosudio penal kakav timski rad otkud je ovaj mamlaz znao da je bio ofsajd pa da ne sudi cist penal pomocni je mozda pogreso to su delici sekunde centimetri dali je ili nije ofsajd ali glavni ne sudi cist penal i ne daje crveni aloooo ko pravi vecu gresku??? Da je ovo bilo na suprtnoj strani covece pa vi bi svi vratili pasose i drzavljanstvo