Stručna analiza na ''Areni'' - Utakmica Zvezda vs Radnički u prvom planu, ovo su zaključci!

Autor: Darko Mitrović
nedelja 14.04.2019.
23:10
Izvor: Sportske.net, TV Arena sport

Nekoliko spornih situacija u derbiju 31. kola na ''Marakani''.

Sportske.net
Sportske.net

Povezane vesti

Crvena zvezda je savladala Radnički sa 3:0 u 31. kolu Superlige i stigla na prag osvajanja nove šampionske titule, a ovaj meč ostaće upamćen i po nekoliko spornih situacija koje su večeras analizirane na TV  Arena Sport.

Učinio je to, kao i obično tokom sezone, stručni konsultant Igor Radojičić.

Najpre duel Rodić - Ristić u kaznenom prostoru Radničkog.

''Neverovatno, čak šest situacija za procenu penala u prvom poluvremenu! Nećemo ih sve videti, dve su prilično jasne.

Evidentno je ovde da golman Ristić kasni u ovaj duel. To što je Rodić odigrao loptu, ne daje pravo golmanu da startuje na protivnika. Podseća na Lisabon, Portugal - Srbija i penal za Srbiju, kada je golman Portugala uleteo u Gaćinovića. Ovde sudija nije dosudio, ali ne bi pogrešio da je dosudio penal. Treba reći da je ovo bio četvrti minut, možda ovo ima veze i sa taktikom suđenja'', objašnjava Radojičić.

Druga sporna situacija bila je u kaznenom prostoru Crvene zvezde, kada je lopta pogodila Jovičića u ruku.

''Još jedna izuzetno interesantna situacija. Da li igrač ovim brani prostor, da li pravi pokret i da li ima mogućnost da skloni ruku... Evidentno je, lopta ne bi otišla u gol, ne bih rekao da je ruka u prirodnom položaju, ali nisam siguran da li sudija može od 'plavog' igrača da vidi dobro ovu situaciju. Isto važi kao za prethodnu situaciju, ne bi sudija pogrešio da je dosudio penal'', konstatovao je Rdaojičić.

Prvi dosuđeni penal bio je zbog prekršaja nad Jovančićem.

''Lopta je ušla u igru i tek nakon toga dolazi do prekršaja. Da je prekršaj napravljen pre izvođenja auta, ne bi bio penal. Ruke Kojaševića na leđima Jovančića, rekao bih da je najznačajniji kontakt desnom nogom, neoprezno, sapleo ga je. Potpuno ispravno dosuđen penal'', istakao je Radojičić.

Nije bilo dileme ni oko penala nad Marinom u finišu prvog poluvremena.

''Opet Ristić kasni, Marin sklanja loptu, Ristić je nije ni dotakao''.

I konačno, komentar zaslužuje i situacija kod trećeg Zvezdinog gola, da li je Boaći bio u ofsajdu?

''Povukli smo liniju, pomoćni sudija je postavljen izvanredno, a Boaćijeva leva noga je možda malo ispred, ali sugestija UEFA je da treba dati prednost napadaču, ljudsko oko ovo ne može da vidi'', zaključio je Radojičić.
-

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

19 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Man united
Monday, 15.04.2019
20:29

Ја не знам докле сеже безобразлук ових Пантићеваца. Ово је смешно. Овде ако је неко оштећен, то може једино Звезда да буде. Пенал ко врата над Родићем није свиран. Друга два која јесу свирани су исто поприлично чисти. Једино онај Јованчићев је мало климав. Ако је оно симулирање, ја онда морам признати да је Јованчић у том случају најуверљивији падавичар икада. Ако није пао због противничког играча, онда је пао тако што се саплео о сопствену ногу. Ако некога занима како изгледа право симулирање, онда нек погледа ране радове Неце Михаиловића или Ивице бомбаша Илијева. Даље, оне напуцане лопте и за Звезду и за Раднички немају везе са пеналом. То само Радојичић може да филозофира по ко зна који пут. Напуцана лопта никад није била пенал. Таква су правила. Ускоро ће доћи до промене, те ће у неким ситуацијама и напуцана лопта бити свирана као пенал. Али отом, потом. И задње, ухватили сте се за минијатурни небитан офсајд, а на ваше офсјаде који се из авиона виде само ћутите.

avatar
NOTHING ELSE MATTERS
Tuesday, 16.04.2019
00:16

Druga dva su poprilicno cista, ali, onaj prvi je malo klimav:-D

avatar
NOTHING ELSE MATTERS
Tuesday, 16.04.2019
15:15

Tvoji kazu da je sapleten isto kao i ovaj radojcic/radojicic, a ja sam video samo neko guranje sa ledja koje po meni nije trebalo da bude kaznjeno penalom.

avatar
Man united
Tuesday, 16.04.2019
14:07

Климав је јер је мало чудно пао. А не може ни са снимака правилно да се разлучи да ли се саплео или је фаулиран.

avatar
KING OF JUNGLE♦⭐♦⭐♦⭐
Monday, 15.04.2019
19:40

Prvo treba ovog bivšeg zvezdinog sudiju stručno izanalizirati pa mu onda dozvoliti ako ispunjava uslove da se pojavljuje na TV. zvezda je protiv Radničkog ukrala i 80. bod ove sezone. Partizan grabi ka novoj duploj kruni jer su i zvezda i Radnički pokrali svoje protivnike i u Kupu, a Mladost neće da se zamera zvezdi u 1/2 finalu kupa.

avatar
skoneee????
Monday, 15.04.2019
16:35

Sve je objašnjeno . .a opet nista nije . .ovakve strucne analize i moj deda od 84 godina bi dao 🤔😁😂😂😂😂😂😂😂😂😂

avatar
prike
Monday, 15.04.2019
09:01

И још нешто: На јесен и сада, Звезда даје Радничком 5 голова. Три из пенала (који од кога 'чистији') и два из офсајда, (онај први толико очигледан да су и сви играчи застали, једино Родић није па је постигао гол, а овај други за пертлу, али како рече коментатор - треба играчу дати предност ??????!!!!!), и уз све то, рекоше, могао је судија да свира још неки пенал за Звезду (и би да је требало) а офсајди и нису баш увек офсајди и ако јесу.
Да се разумемо, Звезда има квалитетније играче, то је несумњиво, али једно стоји: Без помоћи судија, а била је више него евидентна у обе утакмице на Маракани, нисам сигуран да би успели да их добију.

avatar
prike
Monday, 15.04.2019
08:50

Како га окренеш, много штошта људско око не може, или - не сме да види. Па чак ни у наводно неутралном коментару.

avatar
petar000
Monday, 15.04.2019
02:42

Apsolutno nebitno, ali penal nad Rodicem je deset puta veci penal nego nad Jovancicem koji je najveci padavicar lige od kada je Jankovic otisao iz Partizana. samo sto za razliku od Jankovica ovaj kako padne daju mu penal. Covek protrci ispred protivnickog igraca i padne i dobije penal. Smesno. Znam samo jednu stvar, da je ovakav penal svirnut Radnickom protiv Partizana Lalatovic bi popaso nervni slom. Mislim i to je razumljivo, ali...

avatar
ZubA
Monday, 15.04.2019
01:53

Znaci da smo trebali dobiti penal pre Radnickog. Da cujemo sad one narikace sta ima da kazu.?!

avatar
NOTHING ELSE MATTERS
Monday, 15.04.2019
00:16

Sest? Verovatno je jedna od tih i ona koju sam samo ja spomenuo juce. Rodic, Jovancic 1, Ben/Boaci, ''ruka'' igraca radnickog, Jovancic 2, Marin. Nema sanse da bi svaki sudija sudio to za zvezdu, a ofsajd je ocigledan ukoliko je pomocni dobar i savestan, a VAR bi otklonio svaku dilemu jer cak i kvalitetnom sudiji moze da promakne ako se nalazi u nekoj dobroj poziciji, a onaj je bio sto znaci da je samo trebao da radi svoj posao ili da se bolje (s)koncentrise. To sto je ovaj rekao za ruku Jovancica neka samo njemu sluzi na cast koju verovatno ni nema, ono je penal kao grad Varadin.