Stručna analiza na ''Areni'' - Ko je (najviše) oštećen, Partizan, Napredak, ili Mačva?

Autor: Darko Mitrović
nedelja 31.03.2019.
23:20
Izvor: Sportske.net, TV Arena sport

Večeras analizirane sporne situacije iz proteklog, 28. kola Superlige.

Sportske.net
Sportske.net

Povezane vesti

Najviše pažnje izazvale su, kao i obično utakmice koje su igrali Partizan i Crvena zvezda.

Partizan je danas u Kruševcu izgubio od Napretka sa 1:0, uz dve (ne)sporne situacije - poništen gol Napretka i nedosuđen (drugi) penal za Partizan.

Kada je u pitanju poništen gol Kruševljana, tu dileme nije bilo, Napredak je oštećen u toj situaciji, a stručni konsultant na TV ''Arena Sport'' Igror Radojičić je kao razlog za grešku naveo ''loše postavljanje pomoćnog sudije''.

Greške nije bilo kod dosuđenog penala za Partizan.

''Jeste, zakasneli start igrača Napretka, Tošić je sklonio loptu. ne ide na loptu, nego na nogu Tošića, evidento je da je prekršaj'', istakao je Radojičić.

Ipak, on smatra da je sudija Anđeloski trebalo minut-dva kasnije još jednom da pokaže na belu tačku.

''Ovde je važno prepoznatio da li je u pitanju lopta koja ide ka ruci, ili ruka ka lopti. Pogledajte položaj pomoćnog sudije i pogledajte reakciju Nikolića. U ovoj situaciji odluka je na pomoćnom sudiji, ovaj pokret ruke ka lopti, to bi pomoćnik mogao da vidi, tako da je ovo prekršaj'', smatra on.

Dve problematične situacije i u utakmici Crvena zvezda - Mačva (2:1).

Najpre nedosuđen penal za goste iz Šapca u 48. minutu meča.

''Babićeva desna noga je ostala na zemlji i njom je zakačio protivnika, lopta je ispred igrača Mačve Jeremića, nehotice ga je zakačio, ali ovo je ipak prekršaj'', smatra Radojičić.

Njegova procena je da su gosti iz Šapca oštećeni i u akciji koja je prethodila drugom Zvezdinom golu. Njegovo mišljenje je da penal nije sporan, ali da je prethodno trebalo da bude dosuđen ofsajd.

''Za gornji deo tela Boaći je bio ispred, ali ono što nije sporno, to je prekršaj za penal. Ipak, čini mi se da je Boaći prethodno bio telom ispred igrača'', zaključio je Radojičić.
--

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

25 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Man united
Monday, 01.04.2019
18:24

Да ли ће овај Радојичић икад дати објективну анализу живо ме занима.У праву је једино за Боаћијев мали офсајд и за поништен гол Напретка. Све остало је умислио нека своја правила. Ко још нормалан може да каже да је играч Напретка играо руком. На онако малој раздаљини нема шансе да је могао да избегне лопту. А тек ово за Бабића је смејурија. Лик сам признаје да га је Бабић НЕХОТИЦЕ закачио. И поред тога тврди како је пенал. И он себе назива судијом? Мене би био блам да сам на његовом месту.

avatar
NOTHING ELSE MATTERS
Tuesday, 02.04.2019
12:32

Kako nije igrao rukom kad je igrao? Mozda si hteo da napises da nije igrao namerno, a to je vec nesto drugo.

avatar
NOTHING ELSE MATTERS
Tuesday, 02.04.2019
17:49
avatar
Man united
Tuesday, 02.04.2019
14:33

Да, хвала на исправци. Прогутао сам реч. Изгледа да сам био баш гладан :D

avatar
Bojan Samardzic
Monday, 01.04.2019
13:22

Hm, Boaci bio u ofsajdu za gornji dio tijela? Za standarde domacih sudija, to je nesto o cemu ne treba pricati. Vidjeli smo sta se u PL desava. Za mene, cak i u najjacim ligama, ako igrac nije bar pola metra u ofsajdu, tu se ne moze govoriti o nekoj greski sudije i ociglednom ofsajdu, to bi sve trebalo da ide pod 'prednost napadaca'. Druga stvar je kad se koristi VAR...

avatar
Mani2
Monday, 01.04.2019
01:44

Zvezda se muci protiv jedne Macve i jos mora da joj otme bodove, katastrofa.Sve to da bi drzala bezbednu distancu sa zahuktalim Radnickim.

avatar
⭐♦ povratka kralja
Monday, 01.04.2019
20:49

Zahuhtali Radnicki, lepo si rekao. Zamisli koliko je tuzno kad ti Radnicki bezi 20 bodova na tabeli pa moras za njih da navijas protiv Zvezde. xd

avatar
SvetskiSampion
Sunday, 31.03.2019
23:59

Sudjenje protiv napredka je toliko ocigledno da u jednom momentu nisam znao da li gledam zvanicnu prvu ligu jedne drzave u evropi ili crtani film....

avatar
paok
Monday, 01.04.2019
04:48

Sta je bilo tako tako ocigledno. Pogresio je za ofsajd koji nije bio a nama nije svirao penal. Sta je bilo protiv Macve, penal im nije sudjen i dobili ste vi penal posle ofsajda, zar nije isto kao i protiv Napretka. Samo vidis ako se Partizanu nesto pokloni, kada Vama onda je sve u redu.

avatar
NOTHING ELSE MATTERS
Monday, 01.04.2019
07:53

Nije Napredka nego Napretka i nije prva liga nego eks-premijerova SL also known as Linglong rama lama lama lama dingdong liga.

avatar
NOTHING ELSE MATTERS
Sunday, 31.03.2019
23:35

Sve ovo ste vec mogli da procitate od strane ''nekih'':-D od nas, jedino bas nisam bio siguran za taj penal za Macvu mada se videlo da tu ima elemenata. I kad se sve ovo uzme u obzir, ko je posle ovog kola trebao da izgubi, a ko da makar ostane neporazen? Neka, sve ce to zna se vec ko pozlatiti...

avatar
ZubA
Sunday, 31.03.2019
23:58

Prijatelju, pa da je napredak poveo sa 2:0 vi bi tek onda pukli kao zvecke. Nemoj da trabunjas previse nebuloze. A kad se sve sabere, vi ste trebali da izgubite sa bar tih 2:0, a mi da odigramo nereseno.

avatar
prike
Monday, 01.04.2019
09:51

А ми чекамо само тај један кикс Звезде. Све остало ће Тончев позлатити. И умало да дође.

avatar
NOTHING ELSE MATTERS
Monday, 01.04.2019
07:55

Barem sa 2:0? Ko je napadao u citavom drugom poluvremenu, a bogami i pre toga? I kako da odigrate nereseno kad je trebao da bude penal za Macvu, a za vas n(ij)e tj. umesto 2:1, trebalo je 1:2 pod uslovom da oni daju iz penala. Ja tebe sada necu da vredjam, a sam(o) se zapitaj da li je to sto imas cetiri plusa i nijedan minus uvek pokazatelj da govoris istinu ili cesto mozda bas i nije tako...