Stranci na skeneru - Šta čeka Vieiru, Kangu, Moučea i Ruiza?

Autor: Mihajlo Vidojević
sreda 28.09.2016.
10:19
Izvor: Sportske.net

Sportski direktor fudbalskog kluba Crvena zvezda Blažo Raosavljević otkrio je kakve planove šampion Srbije ima za strance koji su imali najviše šanse za dokazivanje od početka sezone.

crvenazvezdafk.com
crvenazvezdafk.com

Povezane vesti

Šampion Srbije nije uspeo da se plasira u grupnu fazu jednog od dva evropska takmičenja zbog čega su najviše na udaru strani fudbaleri čija forma ne opravdava očekivanja.

Novajlije Gelor Kanga, Džon Ruiz i Pablo Mouče imali su dovoljno prostora da barem nagoveste šta bi mogli da donesu ekipi ali je teško reći da su uspeli da ostave povoljan utisak, baš kao što to u poslednje vreme ne čini ni Hugo Vieira.

Najviše negativnih kritika od početka sezone dobio je Argentinac Pablo Mouče, Gelor Kanga igra po sistemu toplo-hladno, dok Džon Ruiz uz dosta poteškoća uspeva da da nagoveštaj svog pravog potencijala.

Odgovore na mnoga pitanja navijača koja se tiču pomenutih fudbalera dao je sportski direktor Crvene zvezde Blažo Raosavljević koji je priznao da je Pablo Mouče najviše razočarao, kada se ima u vidu sa kakvim je preporukama stigao na "Marakanu".

"Mnogo je pao. I sam kaže da ne zna šta mu je, svestan je da je neprepoznatljiv. Konsultovali smo se sa Robijem Prosinečkim kada smo ga dovodili, rekao nam je da je čudo od igrača. Period prilagođavanja traje" objasnio je Raosavljević za "Žurnal".

Argentinac je doveden na pozajmicu, a plan je bio da dobrim igrama privuče pažnju stranih klubova, da ga Zvezda otkupi i da potom zaradi od njegove prodaje. Kako sada stoje stvari, Mouče je bliži povratku u svoj klub već u decembru.

"Ako se dogovorimo, ništa još nije odlučeno" poručuje sportski direktor crveno-belih.

Kada je reč o prošlosezonskom drugom najboljem strelcu ekipe Hugu Vieiri sportski direktor Crvene zvezde otkriva sjajne vesti. Portugalac možda nije u pravoj formi ali ga čeka novi ugovor!

"Hoćemo da produžimo ugovor sa Vieirom, u suprotnom može na zimu da napravi dogovor sa drugim klubom. Postoji priča, ali ništa konkretno. Očekujem da bude sve bolji, značajan je igrač a mnogo se opustio, mislio je da je jedini" kaže Raosavljević.

Bolje igre očekuju se i od Džona Ruiza koji je u Beograd stigao nespreman i sa viškom kilograma.

"Bilo mu je potrebno vreme. Uklapanje stranaca nije lako, potreban mu je period za prilagođavanje, Zvezda je velika. Počeo je da pokazuje da vredi, očekujemo još bolje igre od njega i nijednog trenutka nismo sumnjali" ističe Raosavljević.

Što se tiče Gelora Kange, Gabonac je u nekoliko navrata davao nagoveštaj da se radi o odličnom igraču ali je isto tako imao loša izdanja koja su ga sprečavala da napravi konstantu.

"Kanga je radilica, mnogo trči, prilazi saigraču i uvek traži rešenja. I on, i ostali mogu bolje. Tako je bilo i prošle godine, ali smo postali najjači kad je bilo napotrebnije" zaključak je Blaža Raosavljevića.

Do nove pauze u šampionatu zbog obaveza reprezentacije ostalo je da se odigra još jedno kolo, a Crvena zvezda posle trijumfa nad Vojvodinom zauzima prvo mesto na tabeli sa dva boda više u odnosu na novosadske crveno-bele.

Narednu utakmicu šampion Srbije igra u Ivanjici protiv Javor Matisa.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

28 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
ATLEICO-CHELSEA LIFE
Thursday, 29.09.2016
23:55

Legija strunaca? Ipak je To Legija poluprofesionalaca

avatar
KO!
Wednesday, 28.09.2016
18:18

Eve je za sve njih tata pa i Leo!

avatar
Wednesday, 28.09.2016
15:58

Da se ja pitam, sva petorica, sa izuzetkom Ruiza, koji nije loš, bi davno bili prodati, ili se ne bi ni dovodili u Zvezdu. Realno, Fibel je užas, takvih kod nas u ligi ima na hiljade, Mouche, užas, neko je rekao na šta se bre privikava, pa ne treba ovde da igra kriket ili balote, pa se privikava, nego fudbal kao I pre, Kanga, onako, toplo, hladno ništa naročito, kako su pričali, ja sam mislio zver, a ono bzvz I na kraju Viera, ove sezone blagi užas, trebalo ga je prodati na kraju prošle a sačuvati Katai-a.

avatar
DONI SPALIO VESTICU
Wednesday, 28.09.2016
15:48

PARTIZAN 34, nije to bilo u februaru prosle godine nego ove...

avatar
Velibor Malesevic
Wednesday, 28.09.2016
13:39

Kanga je kesa nevidjena, frajer ne zna da odigra na prvu loptu, konstantno nas koci, gradi se bez potrebe i davi loptu, ne zasluzuje ni minut vise. O Mucheu nema vise sta da se prica, kakvo bre crno prilagodjavanje, na sta se prilagodjava 3 meseca, na klimu, hranu?! Ne kapiram, ili znas ili ne znas i kraj. Mali Ristic igra zadnjeg veznog, levo krilo a sad levog beka, nije savrsen na tom mestu ali se brzo prilagodjava, kao sto rekoh ili znas ili ne znas, to je fudbal bre a ne nauka. Hugu 2 samara pre svake tekme i ima da kida, sebican je do zla boga, koncentracija u zavrsnici nula, umislio da je bog.

avatar
Firmino LFC
Wednesday, 28.09.2016
13:05

Osloboditi se Moučea i Fibela, Vieiri dati novi ugovor, zablistaće kada bude najpotrebnije, dobar je za našu ligu, Kanga je radilica nudi se svakom igraču ostavlja prostora za neka druga rešenja, jbga desi se greška, ali mnogo posla obavlja iako se to na prvu loptu ne vidi, Ruiz mlad perspektivan i veoma dobar igrač, polako hvata zalet, o Donaldu ne treba pričati puno, dobar i ume da se nudi kao rešenje u napadu, Le Talek ok kao štoper ali se sada vraća Rendula pa ćemo videti šta će biti. Forsirati i naše igrače podjednako, mora da se uzme lova!

avatar
EDO
Wednesday, 28.09.2016
12:16

Isto kao sto se pruza sansa i forsiraju strani igraci kod nas tako i se i nasi igraci forsiraju u inostranstvu...

avatar
Nemanjaaa Vidic NO.1
Wednesday, 28.09.2016
11:46

Ne treba Moucea sad u decembru pustiti nikako!

avatar
CZYNWA
Wednesday, 28.09.2016
12:14

Jok, nego ga placati da gadja navijace centarsutevima. On jednostavno NEMA kvalitet, mozda ga je nekad imao, ali imao je tesku povredu, mozda ga je ona znacajno unazadila, a mozda jednostavno nece da se trudi, jer uzima kes i boli njega neka stvar za Zvezdu. Zato treba dovoditi pretezno domace igrace koji ce da ginu za klub (kao Srnic, Plavsic, Orlandinjo...) i ponekog stranca koji ima kontinuitet igara u nekom losijem klubu, a ne otpad jacih klubova, igrace koji uzimaju pare, a znaju da nece igrat, pa na treninge dolaze tek onako. Dokk takvi udju u formu prodje citava sezona. Uz to su skuplji i nikad ne znas kad ce trazit da idu. Jesmo pogodili sa strancuna jedan rok, ali jedna lasta ne cini proljece

avatar
CZYNWA
Wednesday, 28.09.2016
18:24

A Crnogorci su stranci u PM.. Više ih je u BeograD, no u Budvu, Podgoricu i Nikšic zajedno, Čuš čoče, ja sam ti rođeni Beograđanin, samo mi je prezime iz Crnu Goru...

avatar
Nemanjaaa Vidic NO.1
Wednesday, 28.09.2016
13:06

Polako videces

avatar
MAN RED
Wednesday, 28.09.2016
12:48

Orlandic je Crnogorac.

avatar
DuskovicSRB
Wednesday, 28.09.2016
11:42

Зашто су добили одмах место у стартној постави Руиз и Муче ако су дошли неспремни?? Зато смо и испали.

avatar
Velibor Malesevic
Wednesday, 28.09.2016
13:41

Apsolutno tacno, ubacujes igrace iz aviona u prvi tim pa jos za EVROPU?! Bozoviceva greska bez dileme, pricaju da su dosli nespremni a igrali sve evropske tekme, pa ko je lud ovde?!

avatar
Jedan jedini
Wednesday, 28.09.2016
11:40
avatar
kizito
Wednesday, 28.09.2016
11:29

Dvomec sa Ludogorecom je poremetio mnoge igrace.Da se tu proslo sad bi sve najbolje pricali i o Mouce i Fibelu,Kangi itd.Realno Zvezda nije ponizena od Bugara,sa boljom odbranom bi bila sasvim blizu prolaza.Zato mi jos nije jasno kako je moguce da su te utakmice docekane bez ozbiljnog stopera,a krivci za to su podjednako i Terzic i Grof.

avatar
Vanja Grubač
Wednesday, 28.09.2016
16:39

Ma da...a bili bolji bre

avatar
MikiTheLegend
Wednesday, 28.09.2016
10:59

Mislim da je Mouce zavrsena prica, Kanga ima jos malo kredita dok mislim da je Ruiz pokazao dovoljno i dao nagovestaj da moze mnogo vise... Sto se tice Vijeire situacija je komplikovana, imao je sjajnu proslu sezonu, videli smo sta moze, ali je ove sezone poprilicno los ali uprkos tome mislim da mu treba produziti ugovor jer ja ne vidim ko bi mogao da ga zameni a i zato sto mislim da bi mozda mogli da ga prodamo na leto za neke koliko toliko pristojne pare. A mislim i da je u ovom tekstu neopravdano izostavljen Fibel koji jos uvek nije gotova prica samo zato sto i ostatak odbrane pruza podjednako lose partije...

avatar
CZYNWA
Wednesday, 28.09.2016
12:19

Kanga sigurno nece otici, jer je jedan od Grofovih miljenika, na cijem je dolasku on insistirao. Ruiz je mlad, poceo je dobro da igra, treba ga ostaviti, dok Mouceu treba platiti kartu u jednom smjeru za Argentinu. Fibel nije los igrac, ali se ne uklapa u sistem isto kao i Edson. Na zimu vratiti malog Stojanovica, forsirati ga, ako nista drugo uzecemo milionce za njega. A Hugo je majstor za nasu ligu, samo sto bi njemu vise odgovarala 4-4-2, kako bi imao nekoga kome ce ostavljati lopte, jer ima sve osim zavrsnice. Ali sa druge strane, na zimu dolazi Vujaklija, tako da ce to biti gomilanje igraca, pa bolje uzeti neke pare, dok jos mogu, nego da ode za dz.

avatar
gosfkcz
Wednesday, 28.09.2016
12:28

Kanga ima jos malo kredita? Kod koga? Posle odlaska Kataija on je us Ristica nas najbolji igrac. Gledate povrsno, greške u pasu, vodjenju, a ne vidite da pretrci vise od svih ostalih zajedno, da se nudi i beku i stoperu i spicu, sve vreme je u igri pa normalno i da gresi. Nego ispljujete tako ljude, dignete hajku pa jos tvrdite posle kako kod nas nisu hteli da igraju a tamo negde kidaju. Problem je u ljudima koji pljuju a ne razumeju se u to sto gledaju.

avatar
MOE28
Wednesday, 28.09.2016
10:54

Pa on za svakog igraca kaze da moze bolje a u domacem prvenstvu pobedjuju sve sa preko 3 gola.. zamislite sta bi bilo da svi igraju 'bolje'?!?! Cudi me samo kako to Partizanu nisu mogli da daju nijedan, La Valeti (sa Kataijem) 4 gola u dve utakmice. a Vojvodini 4 u jednoj. A znate svi u kakvoj je formi Vojvodina a u kakvoj Zvezda :)

avatar
Red Star
Wednesday, 28.09.2016
15:42

Logika ubija :-). Dali smo mi i Ludogorecu 4 gola u dve utakmice pa bi po tvom rezonovanju ispalo da su odbrane Ludogoreca i Valete iste. Posto vi niste uspeli Backoj da date gol, a nama jeste onda bi nam to reklo da je Backa jaca od Zvezde, a kako vam je Spartak dao dva gola nama bi morao da da cetiri. Strasno.

avatar
MOE28
Wednesday, 28.09.2016
19:01

Ne druze, nema tu nikakve logike vec govorim o tome koliko su vase utakmice u prvenstvu stvarno takmicarske. Kako tebi samom nije vise muka od praznih prica? Kako se sam ne zapitas 'kako to da smo u prvenstvu toliko nadmocni a u Evropi ne mozemo nista da uradimo?' opet ponavljam, nikakva logika, samo sam dao primer.

avatar
Гроф Доктор фудбала
Wednesday, 28.09.2016
10:51

Свих се треба ослободити што пре а задржати само Доналда и Руиза.

avatar
Wednesday, 28.09.2016
10:43

Ruiz je dobar igrac samo mu jos malo treba tako i sa Kangom verovatno ali nMouca je poseban slucaj