Stolica pred Mačvu: "Teren će biti u izuzetno lošem stanju"

Autor: Aleksandar Obrenović
petak 23.02.2018.
14:08
Izvor: Sportske.net

Kako igrati brzo na očajnom terenu?

fkvojvodina.rs
fkvojvodina.rs

Povezane vesti

Vojvodina u drugom kolu drugog dela šampionata Srbije gostuje Mačvi, a svoja očekivanja istakao je Ilija Stolica, novi šef struke Novosađana.

"Mačva je protivnik za svaki respekt i mislim da su tim koji je doživeo najmanje promena u igračkom kadru tokom ovog prelaznog roka. Radi se o uigranoj, iskusnoj ekipi, čiji rezultati nisu u skladu sa igrama koje pruža i smatram da zaslužuju mnogo više. Poznajem odlično njihovog šefa stručnog štaba, prema kome imam ogromno poštovanje i koji na raspolaganju ima niz odličnih pojedinaca, iako je njihova najveća snaga zapravo kolektiv.

Nema sumnje da nas očekuje jedan motivisan i izuzetno organizovan tim. Međutim, naše ambicije su takve kakve su i pobedom protiv Voždovca smo napravili jedan mali korak ka njihovom ostvarenju. Želimo da uđemo u seriju pobeda i mislim da postoje svi preduslovi za to, iako će sutra igrači oba tima imati otežavajuću okolnost u terenu, za koji pretpostavljam da će biti u izuzetno lošem stanju, te će zbog toga kvalitet igre, a samim tim i publika trpeti mnogo. Ipak, tako je kako je, moramo da se adaptiramo i očekujem novu pobedu", rekao je on.

Priznao je i da su tereni u veoma teškom stanju i da će tako biti i u Šapcu.

"Fudbal se igra zbog publike, koja se privlači kvalitetom igre, a ne samo tzv. “borbom” na terenu. Mi smo u takvim uslovima trenirali i za ovu utakmicu se pripremamo kao i za svaku drugu, iako ćemo morati da odustanemo od pojedinih delove igre koje želimo da sprovodimo. Jednostavno, vođeni logikom, ne želimo da rizikujemo nešto što neće imati smisla. Imaćemo još jedan trening i bićemo spremni za sutra, bez obzira na to kakvo vreme nas očekuje", rekao je Stolica.

U ekipi Vojvodine sigurno neće biti Avramovskog koji je već duže vreme povređen, a pod znakom pitanja je golman Emil Rockov.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
McMilan
Friday, 23.02.2018
23:35

Stolica dodji u Sabac na pravi fudbalski stadion bez atletske staze i ostavi bodove, kao i Spartak u jesenjem delu, a kamo srece da vecina nasih klubova ima stadion kao Macva i publike kao Macva.