Stolica okupio "Lale" - Vojvodina želi povratak na međunarodnu scenu

Autor: Mihajlo Vidojević
četvrtak 11.01.2018.
17:41
Izvor: Sportske.net, fkvojvodina.rs

Manje od mesec dana od momenta kada su odigrali poslednju takmičarsku utakmicu fudbaleri Vojvodine okupili su se u Veterniku i počeli pripreme za prolećni deo sezone.

Beta/BranislavBožić/Ds
Beta/BranislavBožić/Ds

Povezane vesti

Superligaš iz Novog Sada "upalio je motore" 28 dana nakon što je odigrao poslednju prvenstvenu utakmicu u domaćem šampionatu.

Fudbaleri Vojvodine prošli su u prethodna dva dana medicinske testove, a danas su se okupili u FC "Vujadin Boškov" u Veterniku gde su ih pozdravili klupski čelnici i novi šef stručnog štaba Ilija Stolica.

"Kao što znate, prošlu polusezonu, svi mi koji volimo ovaj klub, a i vi koji ste trenutno njegov deo, bilo bi najbolje da što pre zaboravimo. Mnogo toga burnog se događalo i pogled na tabelu nam nikako ne daje za pravo da budemo zadovoljni. Štaviše, to je jedan od najlošijih rezultata u novijoj istoriji Vojvodine", poručio je predsednik kluba Dušan Vlaović.

Vojvodina je jeseni deo sezone završila na osmom mestu superligaške tabele sa 33 osvojena boda, sedam manje u odnosu na trećeplasirani Spartak iz Subotice.

Zbog toga je na današnjem okupljanju igračima predočeno da se u 2018. godini očekuju mnogo bolji rezultati kako bi se ostvarile ambicije da Vojvodina ponovo zaigra na međunarodnoj sceni.

Vojvodina prozivka
Foto: fkvojvodina.rs

Okupljenim igračima obratio se i novi šef stručnog štaba Ilija Stolica. Strateg Vojvodine poželeo je igračima i njihovim porodicama mnogo sreće, uspeha i zdravlja u 2018. godini.

"U ovom trenutku, najvažnije mi je to da znate da ćete ovde biti vraćeni na mesto koje vam pripada, što znači da ćete dobiti puno poštovanje i podršku. Dokle god sam ja šef stručnog štaba, vi ćete biti najvažniji u klubu i oni kojima se u svakom trenutku poklanja najveća pažnja. Vi koji ste odrastali uz ovaj klub, kao i mi koji smo došli kasnije, ovde smo zbog ambicija koje Vojvodina nosi sama po sebi. Da bismo to ostvarili, znamo šta nam je činiti", rekao je Stolica.

Na prvom treningu u FC "Vujadin Boškov", pojavilo se ukupno 23 igrača, a to su:

golmani: Emil Rockov, Nikola Perić, Marko Ilić, Vukašin Pilipović;

odbrana: Ivan Lakićević, Ranko Veselinović, Siniša Saničanin, Nikola Antić, Milan Lazarević, Mladen Devetak;

vezni red: Dušan Jovančić, Marko Vukasović, Kristijan Živković, Nemanja Subotić, Daniel Avramovski, Luka Vujanović, Vasko Kalezić, Lazar Zličić, Mihajlo Nešković;

napad: Stefan Mihajlović, Milan Mirosavljev, Miloš Zličić, Nikola Gajić.

Na okupljanju se nisu pojavili opravdano odsutni Damir Kojašević i In-Hjeok Park. Jedino novo ime za sada je napadač Nikola Gajić (19) koji je ponikao u Vojvodini, a prethodnu polusezonu proveo je na pozajmici u Cementu iz Beočina.

Ekipa je već odradila prvi trening, a pripreme će se odvijati u Novom Sadu sve do 25. januara kada je planiran polazak na centralni deo priprema u Turskoj.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke