Stolica nije iznenađen porazom u Poljskoj, šta je prioritet "orlića"?

Autor: Ivan Cvetković
četvrtak 17.10.2019.
11:19
Izvor: Sportske.net, Sportski Žurnal

Mlada reprezentacija Srbije poražena u Lođu.

Beta/Jelena Grlić/Ev
Beta/Jelena Grlić/Ev

Povezane vesti

Srbija je sa novim selektorom mlade reprezentacije Ilijom Stolicom doživela prvi poraz, ujedno drugi u kvalifikacijama za EURO u Mađarskoj i Sloveniji.

U Lođu su izgubili od Poljske nakon kontranapada i pored dosta dobre igre u većem delu meča.

"U neku ruku ovo su stvari koje smo mogli i morali da očekujemo, s obzirom na vreme provedeno zajedno. Imali smo protivnika koji je najorganizovaniji i najviše dosad pokazao u grupi, što rekoh i u najavi utakmice. Takođe, imaju i selektora, koji radi u kontinuitetu od 2017. godine i iza sebe ima EURO u Italiji i San Marinu. To su sve stvari koje su važne", kazao je selektor Ilija Stolica u izjavi za Sportski žurnal.

"Kad smo krenuli u ova dva meča bili smo zadovoljni sa tri ili četiri boda. Međutim, posle pobede nad Bugarskom su skočile želje i ambicije. Nisu umanjene ni sad, što se tiče plasmana na EURO. Prošli smo teži deo rasporeda, već smo igrali u gostima sa Bugarskom, Rusijom i Poljskom. Pozitivna stvar je iskustvo zajedničkog rada tokom sedam dana, koliko smo bili na okupu."

"Orliće" čekaju mečevi sa Estonijom i Rusijom na Čairu.

"Prvo Estoniju, tek posle razmišljaćemo o Rusima. Kad smo preuzeli u mladu reprezentaciju nismo postavljali nikakav imperativ. Jedini način da se dođe do dobrih rezultata je podizanje nivoa igre, a sve u cilju dobijanja A reprezentativaca. Imali smo u bližoj prošlosti mnogo pobeda u mlađim kategorijama, ali ne i toliko igrača za najbolji tim Srbije", zaključio je Stolica.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Gogi-11
Thursday, 17.10.2019
17:09

Bilo je nekih vetrenjaca sigurno inace bi dobili....

avatar
REVØLT
Thursday, 17.10.2019
15:51

''Stolica, odlazi!'' ili ''Stolice, odlazi!'', kako je pravilno? Mislim da je to prvo.