Stojković: "Tu sam da pucate prvo u mene ako nešto ne valja"

Autor: Pavle Knežević
utorak 15.08.2017.
16:28
Izvor: Sportske.net

Hrabro je Vladimir Stojković najavio povratak u Partizan i želju da preuzme odgovornost.

Sportske/Pavle Knežević
Sportske/Pavle Knežević

Povezane vesti

Partizan je dobio svoje možda najveće pojačanje u ovom prelaznom roku - prvi golman reprezentacije Vladimir Stojković ponovo je član crno-belih, sa kojima je potpisao ugovor na godinu dana.

"Najbitnije je da sam ovde gde su me svi želeli, gde se osećam kao član porodice i gde mogu da se odužim na najbolji mogću način, na terenu", rekao je Stojković novinarima na stadionu Partizana.

Stojković je došao iz Notingem foresta, za koji je poslednji put branio u februaru. Novinare je zanimalo u kakvoj je formi trenutno.

"Ne postoji druga opcija, kada su videli da mogu da pomognem i poželeli da me dovedu, prihvatio sam ponudu oberučke. Sada moram kako znam i umem da budem u formi", rekao je 34-godišnji golman.

Popularni "Stojke" zna šta ga očekuje u Partizanu i domaćem šampionatu i spreman je na sve.

"Bilo je sufliranja što se tiče poznanika, prijatelja, neprijatelja...govorili su mi da nikada nisam prespavao na drugom mestu u šampionatu. Tu sam da prvi pucate u mene ako ne bude nešto kako treba. Gledajući društvene mreže i medije, svestan sam šta se očekuje od mene. Uhvatio sam se za to i moram da pomognem i klubu i sebi", rekao je Stojković.

On je rekao da se fizički oseća dobro i da nema nikakvih problema. Danas će imati prvi zvanični trening sa klubom, a da li će u četvrtak protiv Videotona odigrati i prvu utakmicu?

"Najbitnije je da se prođe Videoton, kako znamo i umemo. Ne treba gledati sredstva u toj borbi, a da li ću braniti - to nije pitanje za mene...Trenirao sam već od maja i kod Marka Nikolića, tada sam upoznao većinu igrača iako sam mnoge od njih poznavao i pre. Osećam se kao da nisam ni odlazio. A što se tiče trenera Miroslava Đukića, sa njim sam sarađivao u mladoj reprezentaciji, olimpijskoj i seniorskoj i odlično se poznajemo", rekao je Stojković.

Golman je 2010. u Partizan došao iako je pre toga igrao za Crvenu zvezdu i važio za velikog zvezdaša. Od tada se sve promenilo, pa i današnji dolazak nije izazavao nikakve kontroverze.

"Mnogo toga se promenilo. Sada se osećam kao da sam tu od početka, da se nije ništa desilo. Tada je bilo prilično bombastično, ali da se ne vraćamo na te surove teme", rekao je Stojković.

Sportski direktor Ivica Iliev, nekadašnji saigrač Stojkovića, izrazio je veliko zadovoljstvo ovim transferom.

"Veliko mi je zadovoljstvo, ponos i čast što drugi put mogu da sarađujem sa našim Vladimirom. Imao sam čast i zadovoljstvo da budem saigrač kada smo vojevali Ligu šampiona. Sada, kao sportski direktor mogu da kažem da smo učiniči sve da Vlada bude sa nama i da bude glavna karika koja će nam pomoći da igramo grupnu fazu Lige Evrope", rekao je Iliev.

A da li je Partizan želeo da dovede Stojkovića od ranije ili je transfer postao aktuelan kada se pojavio problem sa kiksevima Filipa Kljajića.

"Stojke je uvek aktuelan, kao neko ko je broj jedan u reprezentaciji. Ta opcija je uvek aktuelna. Mi smo pratili razvoj situacije i u jednom trenutku se ukazala šansa, pa smo reagovali", rekao je Iliev.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

20 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
El Matador PFC-FCB
Tuesday, 15.08.2017
18:05

Dobrodošao Stojke!!! Prolazimo Videoton i to ubedljivo ubeđen sam 100% u to!!! A sada Grobari da vas više nisam čuo da nešto filozofirate i pričate protiv Uprave, direktora Ilieva i trenera Đukića jer PRAVI GROBAR će stati uz klub u SVAKOM TRENUTKU!

avatar
paok
Tuesday, 15.08.2017
22:31

Slobodno ti hvali upravu, niko ti ne brani. Ja ih necu pohvaliti dokle god jedno pricaju a drugo rade, tj. lazu. Sjajnu su ekipu napravili: Bez levog krila, stopera i sa polovnim levim bekom. Svi ce podrzati ekipu to nije sporno. Djikiceva filozofija ne prolazi ovde, jednostavno nema takve igrace, a Ilijeva niko ne dira. Dovodi ono sa koliko para raspolaze. A da prolazimo 100% nije sigurno, danas svi igraju fudbal.

avatar
Wednesday, 16.08.2017
08:25

Izgleda da imamo jednog saleta mutavog i ovde...

avatar
chaki
Tuesday, 15.08.2017
17:37

Xaxa komedijas

avatar
NeWave86
Tuesday, 15.08.2017
17:32

Moze da prica ko sta hoce ali on je ogromno pojacanje i jedini pravi golman u Partizanu posle Mladena Bozovica, svi ostali su bili boranija.

avatar
Eazy-E
Tuesday, 15.08.2017
18:50

Лукач је био добар

avatar
El Matador PFC-FCB
Tuesday, 15.08.2017
19:03

MILAN LUKAČ je uz Stojketa naš najbolji golman!

avatar
RIP KOBE
Tuesday, 15.08.2017
17:22
avatar
Tuesday, 15.08.2017
17:34

Povratak Hahaha

avatar
Tuesday, 15.08.2017
19:33
avatar
RIP KOBE
Tuesday, 15.08.2017
18:39

pa mislim... onako nisi ovo ni ocekivao.

avatar
Jovan Lučić
Tuesday, 15.08.2017
17:16

Ahahahahahahahahahahahahah

avatar
Ša99
Tuesday, 15.08.2017
16:39

Bice bolji od Kljajica sigurno,dobrodoso Stojke!!

avatar
Tuesday, 15.08.2017
16:33

Ne lupaj gluposti:-D Srecno svima!