Stojković: "Titula mora da se vrati na Marakanu"

Autor: Mihajlo Vidojević
petak 16.03.2018.
23:53
Izvor: Sportske.net, Novosti.rs

Nakon dana pauze fudbaleri Crvene zvezde vratili su se treninzima i pripremama za duel sa Mačvom. Desni bek Filip Stojković tvrdi da je titula prioritet svih prioriteta.

Beta/AP Photo/Alexander Zemlianichenko
Beta/AP Photo/Alexander Zemlianichenko

Povezane vesti

Eliminacija u četvrtfinalu kupa Srbije teško je pala fudbalerima Crvene zvezde ali su nakon dana odmora prionuli na posao i počeli sa pripremama za novi okršaj sa šabačkom Mačvom.

Desni bek Filip Stojković zaradio je hematom na prednjoj loži i još uvek nije izvesno hoće li biti spreman za nedeljni meč sa Mačvom ali je u izjavi za "Novosti" analizirao utakmicu koja je odigrana u sredu.

"Mnogo nam je krivo zbog eliminacije, ali fudbal je i interesantan jer su čuda moguća. Kritike na naš račun stoje čim nema rezultata, ali isto tako nismo mi preko noći zaboravili da igramo fudbal. Ne tražimo opravdanje, namestile su se neke okolnosti. Povrede, umor, pad koncentracije, kaljuga... uticali su na to da ne pobedimo Mačvu", kaže Stojković.

Eliminacija iz kupa nadovezala se na prvenstveni remi sa Napretkom usled čega je Partizan smanjio zaostatak za Zvezdom.

"Umorni smo, ali nismo van ritma. Treniramo marljivo, radimo šta nam šef kaže i verujem da ćemo već u nedelju da se vratimo u pobednički kolosek. Stoji da se mučimo u ofanzivi, a primamo neke čudne, iste golove iz grešaka iako kontrolišemo igru. Tako je kako je. Dogodilo se i ne treba se osvrtati, treba gledati napred", poručuje Stojković.

Olakšavajuća okolnost za crveno-bele trebalo bi da bude to što će do kraja sezone igrati samo u prvenstvu tako da će pohod na titulu biti jedini prioritet.

"Mačvu moramo da dobijemo kako znamo i umemo, bez obzira na užasan teren gde ne možeš da igraš kako želiš. Verujte, svi igrači će dati više od 100 odsto da pobedimo sve tri utakmice do kraja i bar sa šest bodova prednosti uđemo u plej-of. A onda sve karte bacamo da osvojimo titulu. Ona mora da se vrati na 'Marakanu'", jasan je Stojković.

Do kraja ligaškog dela prvenstva Crvena zvezda će odigrati još tri meča i to protiv Mačve (G), Mladosti (G) i Zemuna (D).

Utakmica 28. kola Super lige između Mačve i Zvezde igra se u nedelju od 17 časova, a nakon toga sledi pauza zbog obaveza nacionalnih selekcija.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

5 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
gaja
Sunday, 18.03.2018
10:28

...IMAJU LI NEKE ŠKOLE OVI ,,SPORTISTI,,....

avatar
skoneee????
Saturday, 17.03.2018
09:37

Na dobrom ste putu da je vratite . . .samo tako nastavite

avatar
RašaNoviSad
Saturday, 17.03.2018
08:50

pa i mi znamo da mora, videl smo to u N Sadu imnogim utakmicama

avatar
Maksimus
Saturday, 17.03.2018
08:38

Mora samo da se umre, a zna se ko te zakopa na kraju cele balade

avatar
Piksi G0L iz kornera
Saturday, 17.03.2018
06:52

I hoce Stojke.