Stojković: "Navikli smo da idemo težim putem"

Autor: Mihajlo Vidojević
utorak 11.11.2014.
15:30
Izvor: Sportske.net, fss.rs

Golman reprezentacije Srbije Vladimir Stojković tvrdi da se atmosfera u nacionalnom timu vratila u normalu i da epilog prekinutog susreta sa Albanijom ne sme da utiče na igrače jer ih čeka jako važan meč sa Danskom.

Beta/BranislavBožić/Dr
Beta/BranislavBožić/Dr

Povezane vesti

Reprezentativci Srbije nastavili su pripreme za predstojeći duel sa selekcijom Danske koji je zakazan za petak od 20 časova i 45 minuta.

Jedan od najiskusnijih u nacionalnom timu, golman Vladimir Stojković, u ponedeljak je trenirao odvojeno od ekipe i smanjenim intenzitetom ali je danas otkrio da se radi o lakšoj povredi i da će biti spreman za utakmicu.

"Dobio sam udarac i pojavio se hematom na nozi, ali se to dešava posle skoro svakog meča. Ništa nije strašno i već danas ću raditi kao i svi drugi golmani. Za utakmicu protiv Danske sigurno ću biti spreman" rekao je Stojković.

Reprezentativni golman svetla je tačka Advokatovog tima koji je u prethodnih 132 minuta igre u kvalifikacijama delovao nekompaktno i neuigrano. Incidenti iz meča sa Albanijom pretili su da dodatno uruše atmosferu u ekipi ali Vladimir Stojković tvrdi da su reprezentativci ostavili to pitanje iza sebe.

"Pomorili smo se sa time i gledamo dalje. Želimo da se vratimo na one staze na kojima smo bili pre meča sa Albanijom. Iskreno ne očekujem mnogo od žalbe, niti mnogo razmišljamo o tome. Nama je u glavi predstojeći susret sa Danskom, koji može da odredi naš dalji pravac u kvalifikacijama" kaže Stojković.

A o igri narednog rivala i očekivanjima od utakmice srpski golman ima kristalno jasnu sliku.

"Danska igra dugim loptama, kroz takav način traži priliku da što pre stigne do našeg gola. Naše će biti da spustimo loptu i kontrolišemo događaje na terenu" rekao je Stojković i dodao,

"Ako pobedimo Dansku ponovo ćemo se uključiti u borbu za odlazak na Evropsko prvenstvo u Francuskoj. Znamo da nam neće biti lako protiv Danske, ali smo navikli da idemo težim putem" zaključio je srpski reprezentativac.

Srbija posle utakmice i po u kvalifikacijama ima jedan osvojen bod pa nema sumnje da utakmica koja se sa Danskom igra pred praznim tribinama predstavlja prelomni momenat u trci za plasman na EURO 2016.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Volt-ai-Re Dis-o-Bey
Tuesday, 11.11.2014
17:19

Losa navika, vreme je da se to.promeni. Pomirili, ne pomorili Hahaha