Stojke zna kako se osvajaju titule! Evo kako Srbija treba da igra!

Autor: Beta Beta
utorak 04.10.2016.
12:08
Izvor: Beta

Naš reprezentativni golman otkrio recept za uspeh, da li će se svima dopasti?

Beta/BranislavBožić/Mo
Beta/BranislavBožić/Mo

Povezane vesti

Golman Vladimir Stojković rekao je da fudbalska reprezentacija Srbije mora da pobedi Moldaviju "kako god zna", iako misli da u Kišinjevu neće biti lako jer je naredni protivnik dobra ekipa.

"Dobra su reprezentacija, ali je na nama pobedimo, kako god znamo i umemo. Potrebno nam je šest bodova iz ove dve utakmice", rekao je Stojković u razgovoru s novinarima.

Srbija je kvalifikacije za Svetsko prvenstvo počela nerešenim rezultatom sa Irskom, a u oktobru joj predstoje utakmice sa Moldavijom i Austrijom.

"U novom smo ciklusu, krenuli smo sa samopouzdanjem, da gazimo i naravno da idemo da pobedimo Moldaviju. Neće biti lako jer smo bolji na papiru, a na terenu... I da pobedimo 3:0, videće se da je to dobra reprezentacija", kazao je Stojković.

On je naveo da su razlike u timovima sve manje.

"Male su razlike, nijanse u kvalitetu reprezentacija. Ako pobledamo Evropsko prvenstvo, ne znam da li je neko pobedio sa tri-četiri gola razlike. Kvalitet je ujednačen", dodao je golman engleskog Notingem Foresta.

Prema njegovim rečima, Srbija mora da promeni tačku gledišta i da se zadovoljava pobedama koje su ostvarene bez lepe igre, u utakmicama bez šansi.

"Iz jednog šuta treba da pobedimo. Tako se osvajaju titule i u prvenstvu, iz prekida, gde nisi dobro igrao", rekao je Stojković i osvrnuo se na prethodne kvalifikacije.

"Imali smo 10-12 utakmica prošle godine u kojima smo igrali dobro, stvarali šanse, nigde nas protivnik nije nešto nadigrao. Da smo pobedili Portugal u Lisabonu ili Beogradu, ne bi bilo nezasluženo.

Portugal je pobedio Albaniju i Jermeniju sa po 1:0, u poslednjih pet minuta. Mi kada bismo pobedili u Srbiji 1:0, stvorio bi se neki utisak da je bolje da ne pobedimo 1:0, da je bolje da izgubimo protiv takve reprezentacije. Treba da presečemo u glavama",
kazao je on.

Stojković je istakao da je važna samo pobeda, kako protiv Moldavije, tako i tri dana posle toga protiv Austrije.

"Tri boda su tri boda, automatski se podiže samopouzdanje, noge su lakše za sledeću utakmicu i sve nekako ide kako treba. Ovako smo stalno pod nekakvim pritiskom, da li ćemo ovo, da li ćemo ono, a ovo su najteže utakmice, puno se očekuje od njih, može samo da se izgubi, ne može da se dobije. Svi očekuju pobedu, a neće biti lako", rekao je Stojković.

Kada je reč o Austriji, golman "orlova" je kazao da je to reprezentacija za svako poštovanje.

"Austrija je reprezentacija za svako poštovanje. Igramo kod kuće, imamo dobre igrače, kao i oni. Nisu oni ništa bolji nego što su bili pre šest godina. Iskusni su, dobri, ali i mi smo. To je utakmica u kojoj je sve moguće, ali ćemo ići na pobedu", kazao je on.

Stojković se osvrnuo i na remi sa Irskom na početku kvalifikacija.

"Realno gledajući stvari, kada u petom minutu gubiš 1:0, bod je odličan, iako smo posle imali prednost i priliku da pobedimo", rekao je Stojković.

Utakmica protiv Moldavije igraće se u četvrtak, 6. oktobra u Kišinjevu, a susret sa Austrijom zakazan je tri dana kasnije u Beogradu.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
neme
Tuesday, 04.10.2016
15:23

Mustafa zna ,Muslin zna,Tole zna,Kokeza zna a mi cemo se od 9 oktobra okrenuti pripremama za Euro 2020.

avatar
DONI SPALIO VESTICU
Tuesday, 04.10.2016
12:31

A ipak smo nekako uspeli da izgubimo po dva puta i od Portugala (dobro, u Beogradu je bila kradja, ali svejedno!) i od Danske (nema veze sto ovde nije bilo publike protiv njih, to nije opravdanje), da u Jermeniji odigramo i to jedva odigramo nereseno, spasio nas je odbranjeni penal, da ni protiv albanije ne vodimo u Beogradu, a i tamo ih savladamo teskom mukom...

avatar
indija durot
Tuesday, 04.10.2016
12:11

Bicemo treci u grupi nazalost..