Stojke pokrenuo nove teme, da li su navijači Partizana razmišljali o ovome?

Autor: Darko Mitrović
subota 24.02.2018.
12:37
Izvor: Sportske.net, zurnal.rs

Smenjuju se kao na traci reakcije posle eliminacije crno-belih iz Lige Evrope.

Beta/AP Photo/Darko Vojinović
Beta/AP Photo/Darko Vojinović

Povezane vesti

Jedan za drugim oglašavaju se i fudbaleri Partizana, koji su na udaru kritika posle inferiorne igre u revanšu protiv Viktorije, a osim Marka Jankovića i Zorana Tošića, svoje viđenje eliminacije sa evropske scene dao je i golman Vladimir Stojković.

Za razliku od nekih njegovih saigrača, popularnom Stojketu se nema šta prigovoriti, u finišu je delovalo kao da upravo on ima najveću želju i veru u uspeh, pa ga je kamera u jednom trenutku uhvatila kako bodri ostatak ekipe i dovikuje im:

''Daćemo gol, daćemo gol''.

Ipak, izgleda da nije uspeo tu energiju da, poput košarkaša Novice Veličkovića, prenese na saigrače, ali ni na trenera Đukića koji mu nije dozvolio da u poslednjem minutu nadoknade ode u protivnički kazneni prostor. Ostao je negde na sredini terena i - u poslednjim sekundama primio gol za konačnih 0:2.

Posle svega, Stojković je u intervjuu za ''Sportski žurnal'' podsetio da su očekivanja navijača porasla posle prve utakmice u Beogradu, u kojoj je Partizan bio bolji na terenu, ali to nije uspeo da pretvori u pobedu.

Ipak, u revanšu se pokazalo da je realnost drugačija, iako veliki broj navijača i dalje smatra da su crno-beli mogli više.

''Da se ne lažemo, što se javnosti tiče već je bilo 0:2 u Beogradu pre početka susreta. Igrom i borbom sve smo okrenuli, stvorila se slika kao da ćemo lagano da ih izbacimo.

A oni, igraju zajedno sedam, osam godina. Namestilo se da je Bog rekao: 'ne može dalje', da se pet igrača zbuni, sudija pusti ofsajd, dođe se do zida. Iz kog razloga - ne znam'',
istakao je Stojke, a onda pokrenuo novu temu - šta bi bilo da je Partizan prošao dalje?

''Možda bismo primili pet od nekog Atletika da smo prošli Čehe. Ili sedam...'', konstatuje Stojković.

On je, kao odgovor brojnim kritičarima, podsetio da je Partizan u novu sezonu ušao bez dvojice najboljih strelaca iz prošle sezone, da je veliki uspeh napravljen još letos, pobedom nad Videotonom posle beogradskih 0:0 i da je sve preko toga nešto što se zaista mora poštovati. A Partizan je uspeo to da postigne.

''Moramo da budemo svesni da ovde 80 odsto momaka zarađuje nekoliko hiljada evra, mizerno u poređenju s klubovima sa kojima smo se suočili. Takav smo narod, očekujemo da mora da se osvoji Liga Evrope'',
objašnjava Stojković.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

8 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Alex DeLarge
Saturday, 24.02.2018
16:02

Partizan apsolutno nema za cim da zali, bio je prosto receno krajnje inferioran u revansu. Moglo je biti i 3,4 gola razlike. Cemu sve ovo?... I Zvezda je, pored svih sansi, pored Pesicevog neverovatnog promasaja, opet ispala od kvalitetnije ekipe koja je objektivno bila bolja za taj gol u revansu. I sta sad? Treba Pesica na lomacu? Neozbiljno stvarno, i nezahvalno...

avatar
Nesa 77
Saturday, 24.02.2018
14:29

Niko nista ne bi ni zamerio da se videla veća želja, volja..U Beogradu se videlo da može da im se stvori šansa, dve da im se da gol..Tako da priča da su oni toliko bolji da ne može da im se pridje golu ne pije vodu..Ali pre svega ovo je velika pobeda Vrbe nad Djukicem koji mu je pokazao šta je trener..Možda ni sa Nikolicem ne bi prošli dalje ali bi borbe i želje sigurno više bilo,koža mora skupo da se proda pa nisu Barsa!Sa Djukicem mi nismo ekipa,već viđeno i rečeno, sećate li se šta je trener Libereca rekao pre par nedelja ?Partizan ZAUVEK ⚫⚪!!!

avatar
no name
Saturday, 24.02.2018
13:55

Izvini Stojke za ovo prikazano nekoliko hiljada evra je previse,ovde u zemlji se radi za minimalac.Ne umanjujem postignuto ali moraju se birati reci i znati gde se nalazis

avatar
Man.United99
Saturday, 24.02.2018
14:28

Bad zbog togau kakvom nan je stanju zemlja, fudbal, i sve drugo moramo prihvatiti da ovo sto su uradili Zvezda i Partizan ove sezone je cudo i nažalost pitanje je kad ce opet biti situaciju da imamo dva kluba na proljece u evropi

avatar
Realan_PFC
Sunday, 25.02.2018
06:57

dobro ti je poredjenje, nas minimalac sa platama fudbalera .......... jel radnicka klasa u nemackoj, engleskoj, spaniji itd ima iste plate kao fudbaleri u tim zemljama?

avatar
Sladjan Radisavljevic
Saturday, 24.02.2018
18:46

Nažalost potpuno imaš pravo, stvarno je pitanje kad će neka naša dva kluba da prezime u evropi. Ako bi se napokon pokrenula ta privatizacija pa bi se možda i videlo neko svetlo na kraju tunela.

avatar
Ša-la-la-la
Saturday, 24.02.2018
13:49

Stojke sve to stoji brate. Ali gde je zelja kod pojedinih igraca? Ne trce, ne bore se, kao da cekaju kraj utakmice pre nego sto je pocela. To je nasa najveca zamerka, ne sto ste ispali.

avatar
Ša-la-la-la
Saturday, 24.02.2018
14:27

A i ako ste u utakmicu usli sa tom mislju da ce ako prodjemo sledeci da nas nakanta, nema nista od naseg fudbala.