Stojke otvoreno - Tri najteža momenta u reprezentaciji!

Autor: Mihajlo Vidojević
utorak 28.03.2017.
09:33
Izvor: Sportske.net, zurnal.rs

Golman Notingem Foresta Vladimir Stojković progovorio je o najtežim momentima u reprezentativnoj karijeri i tom prilikom izdvojio tri situacije.

Epa/Armando Babani
Epa/Armando Babani

Povezane vesti

Kada je 16. avgusta 2006. godine debitovao za nacionalni tim Vladimir Stojković verovatno nije mogao ni da pretpostavi da će deset godina kasnije i dalje biti deo reprezentacije.

Pisali smo u ponedeljak kako se golman "Orlova" kotira u Evropi i kako je ušao u golmansku elitu, barem kada su reprezentativni čuvari mreže u pitanju.

U intervjuu "Sportskom Žurnalu" Vladimir Stojković govorio je o mnogim različitim temama, a bilo je jako interesantno pročitati koji su bili najteži momenti u karijeri srpskog golmana.

Gradacijski poređano, evo šta je najteže palo Vladimiru Stojkoviću tokom jedanaest godina igranja za reprezentaciju.

"Posle utakmice sa Australijom na Svetskom prvenstvu u Južnoj Africi bilo mi je jako teško. Nesrećno smo ispali, da nam je dosuđen očigledan penal, prošli bismo grupu..." priseća se Stojković.



Srbija je te 2010. godine eliminisana u grupnoj fazi Svetskog prvenstva pošto je poražena od Australije rezultatom 2:1, a za prolaz dalje bio joj je dovoljan i bod.

"Teško mi je bilo i u Beogradu posle prekinute utakmice sa Albanijom jer su nas 'uradili' vanfudbalskim stvarima, a mi smo naivno naseli na provokaciju" dodaje Stojković.



Najteži trenutak u reprezentativnoj karijeri svakako je bio "slučaj Đenova" kada su saigrači morali da brane Stojkovića od napada huligana.

"Još teže mi je bilo u Đenovi..." zaključuje Stojke.



Vladimir Stojković do sada je odigrao 72 utakmice u dresu sa državnim grbom, a da selektori i Savez nisu uzmicali pred pritiscima huligana golman Notingem Foresta bio bi bilizu brojke od sto utakmica za nacionalni tim.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

5 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Peron
Thursday, 30.03.2017
19:27

Pa i protiv albanije uleteo bugarin ponos zvezdinog severa sa 10 narkica i preti sa 50 m... Uefa jedva docekala.. Toliko o tom Srbovanju... Zvizde golmanu svoje repke, presrecu bus repke da samaraju reprezentativce.. Eee moji cigani.. Lepo vam je rekao Obradovic Zeljko.. Lako je biti Srbin u grupi ajmo sad 20000 svi.. Pljujete i vredjate naj boljeg trenera evrope gadjali ste Teodosica flasom.. Bruka i sramota

avatar
Crveno boja ljubavi
Tuesday, 28.03.2017
12:32

Bez obzira sto navijam za Zvezdu,Stojkovic je po meni nas ubedljivo najbolji golman trenutno. Rajkovic ce mozda biti bolji,ali Stojkovic je jako dobro branio skoro svaku utakmicu za Srbiju

avatar
kamiondzija
Tuesday, 28.03.2017
12:25

Ono u djenovi su uradili navijaci NAJNAJ SRPSKOG tima-crvene zvezde....tek da se zna koliko vole Srbiju i reprezentaciju-lazovcine velike...sami sebe lazu jer mi ostali znamo da to veze nema sa Srbstvom. Oni zive za mrznju prema drugima a ne za ljubav prema klubu i reprezentaciji Srbije! NEMOJTE VISE NIKAD DA KAZETE DA STE VI SRPSKI KLUB JER NE VOLITE NASU REPREZENTACIJU! Ja sam partizanovac ali Piksija koji je zvezdas volim najvise od svih fudbalera na svetu! Tek da se zna da nisam bolesnik kao neki. pozdrav svim pravim navijacima koji ne mrze druge klubove da bi voleli svoje!n.

avatar
Anderton
Tuesday, 28.03.2017
10:48

Kad već pomene Đenovu, posle ovog što su radili Albanci neki dan jasno je da smo namešteni, karabinjri su samo trebali da izvedu Bogdanova i sve bi se smirilo, ali..

avatar
ugaseni zivoti
Tuesday, 28.03.2017
09:50

Posle onoga sto je uradio nije trebao nikad vise da brani zbog onih majci to je sramota za jednog reprezentativca.