Stojke o prolećnim izazovima: "Sve je psihologija"

Autor: Mihajlo Vidojević
četvrtak 14.12.2017.
20:11
Izvor: Sportske.net, TV Partizan

Golman Partizana Vladimir Stojković govorio je dan nakon 156. "večitog" derbija o nastavku evropskog puta i dvomeču sa Viktorijom iz Plzenja.

Beta/Branislav Božić/Ds
Beta/Branislav Božić/Ds

Povezane vesti

Remijem sa "večitim" rivalom u 156. prvenstvenom okršaju fudbaleri Partizana spustili su zavesu na više nego uspešnu 2017. godinu tokom koje je pisana klupska istorija.

Partizan je šesti put osvojio "duplu krunu", zatim stigao do novog plasmana u grupnu fazu evropskog takmičenja, a potom i prezimio u Evropi prvi put posle 13 godina.

Na ovonedeljnom žrebu u Nionu crno-beli su izvukli Viktoriju Plzenj, neugodnog rivala sa kojim će ipak moći da se igra, što potvrđuju i reči koje je Vladimir Stojković izrekao posle "večitog" derbija.

"To je ozbiljna ekipa, ali kad znamo kakav je naš mentalitet, dobro je što smo njih izvukli, nego nekog drugog, recimo Atletiko. Tada bismo bili 'pod ručnom', noge bi nam se vezale. Sada svi u podsvesti imamo da je ovo dostižno, da možemo", kazao je Stojković za TV Partizan.

Golman Partizana tvrdi da je sve stvar psihologije, načina na koji fudbaleri kluba iz Humske treba da razmišljaju pred dvomeč sa šampionom Češke.

"Sve je psihologija. Recimo, igraš sa Atletikom i pomisliš - teško da ćemo ovo moći - poslao si informaciju u svemir. Poslao si informaciju da znaš da je nemoguće. Sada u glavu automatski dolazi informacija da je ovo dostižno, da možeš da pobediš Viktoriju. Mi ne treba da gledamo ko se kako zove, već da razmišljamo o tome da zavisimo samo od nas", istakao je Stojković.

Ono što navijače najviše brine jeste to da bi Stojković mogao da napusti klub u zimskom prelaznom roku, a to bi svakako bio ogroman hendikep za Partizan.

Više o tome koji su razlozi zbog kojih Stojković razmišlja o odlasku možete da pročitate u vesti koja se nalazi u prilogu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke