Stojke: ''Da sam gledao sebe, najrealnije je bilo da odem''

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 24.05.2018.
23:51
Izvor: Sportske.net, TV Partizan

Golman Partizana i reprezentacije Srbije sumirao sezonu za nama.

Beta/AP Photo/Darko Vojinović
Beta/AP Photo/Darko Vojinović

Povezane vesti

Baš kao i trener Miroslav Đukić, i golman Vladimir Stojković smatra da je bez obzira na to što Partizan nije odbranio titulu prvaka, ove sezone ostvaren veliki uspeh.

On je to potvrdio u razgovoru za klupsku televiziju, dan posle osvojenog trofeja Kupa Srbije protiv Mladosti u Surdulici (2:1). Najpre se osvrnuo na tu utakmicu.

''Odlična sezona, napravili smo odličan rezultat u Evropi, osvojili Kup. Fudbal se ujednačio, ni ovi najveći favoriti ne dobijaju mnogo ubedljivo, iako su na pariru mnogo jači.

Videli ste kako je to u Surdulici bilo teško uraditi na onakvom terenu, gde fudbal nije mogao ni da se igra. Bilo je mnogo boljih terena, ali dobro, pobedili smo'', objašnjava Stojković.

Gubitak trke za titulu ne doživljava tragično.

''Znamo koliko je naše prvenstvo zahtevno, imali smo jaku Zvezdu ove sezone, dodatno pojačanu posle prošlogodišnjeg gubitka titule, pa je ovo možda bilo i očekivano''.

U osvrtu na eliminaciju iz Lige Evrope u 1/16 finala, Stojković je posebno istakao žreb, jer su po njegovom mišljenju neki drugi rivali više ležali crno-belima, nego Viktorija Plzenj.

''Igrali smo sjajno u Evropi, imali tu nesreću da izvučemo Plzen, više sam voleo Sporting iz Lisabona, jer se videlo da bolje igramo protiv ekipa koje hoće da se nadigravaju. Mi imamo kvalitet, ali sa zatvorenim ekipama je teže...'', smatra Stojković.

Zimus se postavljalo pitanje hoće li ostati u Partizanu, ali je odlučio da produži ugovor. Videćemo šta će se dogoditi ovog leta.

''Da sam gledao sebe, najrealnije je bilo da odem, jer smo napravili uspeh. Negde sam znao da to ne može trajati doveka, znate šta je život, to je svakodnevno preživljavanje - završilo se jedno, a sutra već krene novo ludilo. Tako je i sada, već za desetak dana opet sve to kreće.

Jeste teško kad napraviš euforiju, posle koje se svi igrači izduvaju... Nije ceo svet u jednoj utakmici. Kad se najmanje bude očekivalo doći će i ta 'jagoda na tortu' i totalni uspeh'', smatra Stojković.

O predstojećem Svetskom prvenstvu nije želeo previše da komentariše.

''Nemam želju da pričam o Mundijalu, osim da je veliki uspeh što smo se plasirali tamo. Ja lično i moje kolege ćemo otići da se takmičimo punog srca, daćemo sve od sebe'', kaže Stojković, a na kraju je uputio poruku navijačima Partizana.

''Želim da se zahvalim navijačima, igračima, stručnom štabu, svima u klubu, upravi, što smo zajedno izgurali ovu godinu, Bilo je vetrova i ovakvih i onakvih. Drago mi je što sam doprineo da moj klub nešto napravi i u budućnosti ću pomoći jer sam odgovoran i znam šta znači Partizan'', zaključio je Stojković.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
SRECNO NA PRIPREMAMA
Friday, 25.05.2018
12:00

Slobodno mozes da ides, pocinjes opasno da smaras i filozofiras na kvadrat isto kao i jos neki ljudi sa kojima provodis slobodno vreme i zezas se. Jesi odlican i znacis mnogo klubu, ali, uopste nije u redu da biras kad ces da dolazis na trening. Vratite Djordja Nikolica!