Stojiljković otkrio razliku između Ćurčićeve i Muslinove Srbije

 • Autor: Beta

 • 04. jun 2016.

 • 10:46

 • Izvor: Beta

 • facebook
 • twitter
 • linkedin
 • email

Srpski fudbaler Nikola Stojiljković rekao je danas da je za reprezentaciju najvažnije da s pobedničkim nizom priđe kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo i da je atmosfera u ekipi mnogo bolja nego ranije.

Stojiljković otkrio razliku između Ćurčićeve i Muslinove Srbije
Foto: laczynaspilka.pl
Reprezentacija Srbije je pod novim selektorom Slavoljubom Muslinom pobedila Kipar i Izrael u prijateljskim utakmicama, a narednu proveru će imati u nedelju protiv Rusije u Monaku.

"Bio sam na prošlom okupljanju i mogu da kažem da je sada mnogo bolja atmosfera u reprezentaciji. Svakog dana smo sve bolji i mislim da će to sve biti još bolje", rekao je Stojiljković agenciji Beta.

Stojiljković je naveo da je važno nastaviti s dobrim rezultatima.

"Rusija je ozbiljna ekipa. Biće dobra utakmica, njima je to generalna proba pred Evropsko prvenstvo. Imaju odlične igrače i očekujem lepu utakmicu sa nadom da će rezultat biti pozitivan za nas", kazao je ovaj 23-godišnji napadač.

On nije igrao protiv Kipra u Užicu, dok je na utakmici sa Izraelom u Novom Sadu igrao svih 90 minuta. Kako je rekao, zadovoljan je svojim nastupom, iako je igrao na drugačijoj poziciji nego što je to slučaj u njegovom klubu.

"U prvoj utakmici nisam mogao da igram jer sam kasno stigao, a drugu sam igrao 90 minuta. Nisam igrao na istoj poziciji kao u klubu, pošto je ovde drugačiji sistem. Uklapao sam se, razumeo sam šta selektor zahteva od mene. Najbitnije je da smo pobedili i da nastavimo da pobedjujemo, kako bismo s pobedama ušli u kvalifikacioni ciklus", rekao je Stojiljković.

On je istakao da se nada da će se izboriti za status standardnog reprezentativca i da će doprineti timu u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo, koje će početi u septembru.

"Nadam se da ću biti u timu, razmišljam tako, bilo bi pogrešno da mislim drugačije. Sve zavisi od toga kako će krenuti sezona. Treba što bolje da se spremim i da budem u formi kako bih što bolje pomogao reprezentaciji", naveo je napadač portugalske Brage.

Prema njegovim rečima, postoje dobre šanse za plasman na svetski šampionat, koji će se 2018. godine održati u Rusiji. Srbija je u kvalifikacionoj grupi sa Irskom, Moldavijom, Velsom, Gruzijom i Austrijom.

"Imamo velike šanse da se plasiramo na Ssvetsko prvenstvo. Imamo odličnu ekipu i najbitnije je da dobro počnemo kvalifikacije, za razliku od prošlih. Ako pobedimo prve dve-tri utakmice, imamo ogromne šanse da se plasiramo", rekao je Stojiljković.

On iza sebe ima dobru sezonu u portugalskoj Bragi, za koju je na 42 utakmice dao 15 golova. Zbog toga razmišlja o budućnosti u klubu.

"Razmišljam svakodnevno o budućnosti, ali ništa ne znam. O mojoj sudbini odlučuje klub, imam još četiri godine ugovora, a klauzula je velika. Sve je u rukama kluba. Ako stigne dobra ponuda, biće nešto, ako ne, onda nastavljam u Bragi",
rekao je Stojiljković.

Srbija će sutra od 18.00 na stadionu "Luj Drugi" u Monaku igrati protiv Rusije prijateljsku utakmicu. 
 • facebook
 • twitter
 • linkedin
 • email

Komentari