Stojanović: "Do rezultata sa onim što imamo"

 • Autor: Mihajlo Vidojević

 • 04. septembar 2013.

 • 17:05

 • Izvor: Sportske.net, crvenazvezdafk.com

 • facebook
 • twitter
 • linkedin
 • email

Trener Crvene zvezde Slaviša Stojanović poveo je 23 fudbalera na mini pripreme na Tari na kojim će pokušati da što bolje uigra ekipu pred nastavak šampionata.

Stojanović:
Foto: crvenazvezdafk.com
Fudbaleri Crvene zvezde u sredu su otputovali na Taru gde će boraviti do subote, 8. septembra, i pokušati da se što bolje pripreme za nastavak šampionata u JSL.

Trener Slaviša Stojanović kazao je da će akcenat biti na podizanju fizičke spreme kao i na uigravanju tima koji je tokom leta sklapan onako kako su okolnosti nalagale.

"Najbitnije je da fizičku pripremljenost podignemo na viši nivo. Razmišljali smo i o eventualnom odigravanju neke pripremne utakmice, međutim fizička priprema je prioritet. Želim da Zvezda igra konstantno. Nismo pokazivali konstantnost tokom svih 90 minuta jedne utakmice, ali kada se uzme u obzir kako se sklapao tim i da je za svaku stvar potrebno vreme, onda moramo da budemo strpljivi" kazao je strateg crveno-belih i dodao,

"Znam da u ovom trenutku strpljivost ima veoma nisku granicu, nema prostora da relativno mirno neke momente podignemo na viši nivo, ali mi ćemo svakako dati sve od sebe. Ima puno prostora za napredak, za dorađivanje stvari, puno je segmenata koji treba podići na viši nivo - transformacija iz faze odbrane u fazu napada, prekidi u oba smera i broj oduzetih lopti su samo neke od stvari o kojima razmišljam.Sada kada je kompletiran igrački kadar, možemo da težimo automatizmima" objasnio je Stojanović.

Treneru Crvene zvezde posao oko uigravanja tima do sada je pravio način na koji su pojačanja stizala u klub. Slovenac se i pored očiglednih problema uzda u ono sa čim raspolaže i veruje da će momci doneti rezultate.

"Ja shvatam da su u prelaznom roku uvek jedno želje, drugo kapaciteti, a treće realne mogućnosti. Uvek to uzimam u obzir, i ne želim da gledam nazad. Ovo je ono što imamo, i s tim treba da radimo i da napravimo rezultat" jasan je Stojanović.

Prethodnih dana dosta se govorilo o tome kako je štoper Omega Roberts nezadovoljan jer nije licenciran ali trener Crvene zvezde objašnjava da jednostavno nije mogao svima da ukaže šansu koju su zaslužili.

"Oni koji nisu licencirani za prvenstvo, malo su udaljeniji od tima. Kako ćemo to rešiti, videćemo u narednih par dana. Velika je šteta za neke mlade igrače, želeo sam da svako od njih dobije priliku da odigra nešto do zime, ali nažalost neke stvari ne zavise od trenera" ističe strateg vicešampiona Srbije.

Slovenački stručnjak zvanično je na klupi Crvene zvezde već dva meseca pa je logično pitanje i kako mu se dopada ono što je imao prilike da vidi od srpskih klubova.

"Svaka ekipa u prvenstvu je nezgodna, i na svakoj utakmici mora da se da maksimum. Mnogo je bolje od onoga što sam očekivao prilikom dolaska, tu ne mislim samo na par ekipa iz vrha, već i na druge timove. Pozitivno sam iznenađen, i raduje me što na svakoj utakmici mora da se da maksimum kako bi se upisali bodovi" zaključio je Stojanović.

Ekspediciju Crvene zvezde po povratku sa Tare očekuje nastavak rada u Beogradu a onda i duel petog kola JSL na "Marakani" protiv ekipe Donjeg Srema.
 • facebook
 • twitter
 • linkedin
 • email

Komentari