Stepanović o "Orlovima": "Ovo nije trenutak za eksperimente, smetaju mi međusobne prozivke"

Autor: Ivan Cvetković
utorak 11.09.2018.
18:59
Izvor: Sportske.net, Blic Sport

Bivši trener brojnih evropskih i domaćih ekipa ipak smatra da mladima treba pružiti šansu.

Beta/Saša Đorđević
Beta/Saša Đorđević

Povezane vesti

Fudbaleri Srbije sinoć su u okviru drugog kola Lige nacija odigrali nerešno sa Rumunima.

Bilo je 2:2 u Beogradu, mogli smo i do sva tri boda, ali i da ostanemo bez tog jednog.

Proslavljeni srpski trener Dragoslav Stepanović smatra da ovo nije trenutak da se eksperimentiše sa reprezentacijom.

"Jasno je da Krstajić još nema tim koji zna šta hoće. Promenio je dosta u odnosu na Rusiju, međutim, greške su se ponovile. Litvanci nas nisu kaznili, ali Rumuni jesu. Mislim da sada nije bio trenutak da se eksperimentiše. Ja bih odigrao sa najjačim timom. Sada bismo imali šest bodova i mogli bismo hrabro da odemo u Crnu Goru," smatra Stepanović u intervjuu za Blic Sport.

"Ako je Mundijal za Krstajića bio nešto novo, iznenađenje, onda Liga nacija mora da bude ozbiljan posao. Vidite, ako vas nema na velikim takmičenjima, ako nema kontinuiteta, onda nema ni reprezentacije."

Nekadašnjem treneru Frankfurta, Atletik Bilbaoa i brojnih evropskih i domaćih ekipa smetaju istupi selektora i pojedinih reprezentativaca u medijima.

"Mi smo najtalentovanija sportska nacija, za košarku, odbojku, vaterpolo, fudbal... Ali, dobri smo i zato što igramo protiv najboljih koji nas motivišu. Kada stvarate tim, potrebno je vreme da se igrači naviknu jedni na druge. Da se zna ko kome čuva leđa, ko skače, ko trči... Toga još nema. Ne sviđaju mi se ni ove prozivke kroz medije i način na koji razgovaraju selektor i reprezentativci. To nije lepo," kazao je on.

"Ko se sa decom igra, on je uvek upi.... Vidite, trenerima je najlakše da rade sa mladima koji vas slušaju. Iskusniji su teški, stalno im nešto fali, te neće ovo, te neće ono... Šefe, ovo smo radili prošle godine i tako. Ja sam za to da se mladima daje šansa, koliko i kada može. Imamo dobre mlade generacije, ali ne može svako da preko noći iz omladinaca pređe u seniore. Mladi moraju da uskoče, da grizu, a ne da gledaju."

U narednom meču nas očekuje trenutno lider grupe Crna Gora, "Orlovi" će igrati u Podgorici 11. oktobra.

"Stvarno ne znam šta nas očekuje dole. Vidim da ni politička atmosfera nije baš najbolja. Dešava se nešto, a utakmica je za manje od 30 dana. Rizik je veliki, ne samo na terenu, već i van stadiona. Daće Bog da pobedimo. Držim pesnice, bolji smo od Crnogoraca, ali to moramo i da dokažemo", istakao je Stepanović.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

8 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
prike
Wednesday, 12.09.2018
10:06

Da l' se ovo Stepi nudi?

avatar
magister
Tuesday, 11.09.2018
19:47

Otkud Stepanović? Komentariše kao da bi, da je on selektor, sigurno pobedio, a ovaj kao - eksperimentiše. Ja bih rekao: stvara tim. Jer nismo već dugo imali tim i igru od koje mogu da se očekuju rezultati. Sad deluje da smo na putu, kao što smo bili u poslednjim utakmicama Siniše Mihajlovića. Žao mi je, ali sam se podsetio Stepanovićeve trenerske karijere, za razliku od sjajne igračke. Stepanović je bio igračina, reprezentativac, a ovako deluje kao pozitivan čovek. Kao trener, nisam znao dok nisam pogledao, promenio 21 klub za 32 godine (prema transfermarktu), ali ih vodio ukupno 356 utakmica, u proseku - oko 17 po klubu, a nešto više od 11 utakmica godišnje. Nažalost, veliki broj tih angažmana je trajao baš kratko. Najozbiljnije je radio u Nemačkoj, u Bundes ligi, u periodu 90 - 96, kad je dvaput vodio Ajntraht iz Frankfurta, 87+28 utakmica, Bajer iz Leverkuzena 85 utakmica, a između bio i u Atletiku iz Bilbaoa. Vodio je i Čukarički, prihvatljivih 48 mečeva, a karijeru završio 2009 - 2014, sa po 8 utakmica u Vojvodini, 14 u Laktašima i 4 u Radničkom iz Niša. Poštujem ga i simpatičan mi je, ali ne bi trebalo da o kolegi govori na takav način i sa određenom dozom podcenjivanja. A trebalo bi da zna razliku, u svojim godinama, između eksperimentisanja i stvaranja tima.

avatar
babaroga
Wednesday, 12.09.2018
07:54

A otkud tebi za pravo da ovakvim tonom govoris o Stepanovicu?
Stepanovic vise isprica o fudbalu za pet munuta kaf ga pribudis iz najdubljeg sna nego sto bi Krstajic napisao u elaboratu pripremanom mesec dana. Koju to karijeru je imao Krstajic pa da na isnovu nje uporno pokusavas da mu das neku podrsku? Jel vodio petlice u nekom ozbiljnom klubu? I to sto kritikujes Stepija za takvu retoriku sa kolegom je extra smesno. Sta reci tek o Krstajicu i njegov puc i odnos prema Muslinu, coveku koji ga je uveo tu gde je?

avatar
babaroga
Thursday, 13.09.2018
10:35

Moz da bude, al ne mora da znaci. Sigurno je jedno: dato je vodjenje najelitnijeg tima kog imamo pocetniku, coveku koji ce mozda nekad da bude trener. Mozda nekad, sad sigurno nije. Da se uci. Istovremeno je nogiran covek koji je uveo reprezentaciju u najvece moguce taimicenje i to kao prvu u grupi. Pod izgovorom da igramo ruzan fudbal (!?) Kao da se fudbal ne igra za rezultat... ko je igrao lepse, Rusija ili Spanija? I da ne zaboravim (ne)pozivanje igraca koji je po recima tadasnjih celnika glatko vredi 150 miliona. Samo ne rekose kojih novcanica. Sramota koja ce dugo da nas prati.

avatar
magister
Wednesday, 12.09.2018
23:28

Prvo: ne smatram da je Krstajić vodio puč. Muslin je smenjen posle više sastanaka sa Kokezom, a Krstajić, po nečijoj proceni, kao zaposlen u FSS - dobio da se oproba kao selektor. Ni u jednom svom postu nisam propustio da kažem da Krstajić nije dorastao za selektora i da je to užasno što je dobio tu ulogu. Ali, sa onim kako ja gledam fudbal, a vrlo me interesuje kako igramo, čini mi se da trenutno radi sasvim dobar posao i da je to što radi ulaganje u budućnost, a bez štete za sadašnjost. On nema iskustvo da reaguje prilikom vođenja utakmice u trenutku i verovatno je trebalo drugačije da menja i protiv Švajcarske i protiv Rumunije. Ali ne igra - alibi igru, već gledamo, po meni, otvoren i beskompromisan pokušaj da napravi ozbiljan tim. A imamo igrače. Uveo je veliki broj mladih igrača i nije ih žrtvovao, naprotiv, svi imamo dobar utisak o njima, sem nekih sporadičnih grešaka pojedinaca i preglasnih ružnih komentara (o Veljkoviću npr, a čovek igrač Verdera i istina, napravio 2 kiksa, ali su ih pravili i Vidić i Nastasić i Ivanović i Tošić i Kolarov... i vrlo je dug spisak tih sa kiksevima, a Veljković po meni zaslužuje da bude na spisku, a za 11, videćemo). Muslin je jako dobar trener, ali je kao selektor bio tvrdoglav - na pogrešan način. Ne zbog SMS-a, kao što mnogi hoće da predstave, već zbog načina na koji je selektovao (ukupno), sistema igre, dosadne igre i potpunog odsustva neke projekcije budućeg izgleda reprezentacije. Koji sad postoji. Koji je ovde prosek godina (?), za ovakvu, moguću reprezentaciju, kroz ovo Krstajićevo selektiranje, za recimo 2020: Dmitrović - Gaćinović, Milenković, Spajić, Rodić - Maksimović, Lukić - Živković, SMS, Radonjić - Mitrović!

avatar
RODJUS ZA 2 NEDELJE
Wednesday, 12.09.2018
18:54

Extra, extra. Sto je najgore, obojica ste u pravu na svoj nacin mada to i ne mora da bude lose...

avatar
bagra
Tuesday, 11.09.2018
19:28

U svim aportovima koje je nabrojao sem fudbala, naravno, mis smo ti najbolji koji motivisu druge da nas pobedjuju.

avatar
RODJUS ZA 2 NEDELJE
Tuesday, 11.09.2018
19:17

Sve je to lepo, ali, koji je to najjaci tim? Sigurno nije sa nekima od onih zbog kojih su se sad strasti uzburkale, takvi jedva da imaju mesta i na sirem spisku.