Stefanović: ''Zvezdu neće zadesiti sudbina Rendžersa''

 • Autor: Darko Mitrović

 • 29. avgust 2012.

 • 18:09

 • Izvor: Sportske.net, redstarbelgrade.info

 • facebook
 • twitter
 • linkedin
 • email

Odlazeći generalni sekretar Crvene zvezde Đorđe Stefanović osvrnuo se na dosadašnji učinak klupskog rukovodstva tokom njegovog boravka na toj funkciji. Stefanović otkriva da dug Zvezde trenutno iznosi oko 35 miliona evra i procenjuje da je sadašnja vrednost tima najmanje 25 miliona.

Stefanović: ''Zvezdu neće zadesiti sudbina Rendžersa''
Đorđe Stefanović je za portal redstarbelgrade.info otvoreno govorio o aktuelnom finansijskom stanju u Crvenoj zvezdi, kao i o svemu onome sa čime se uprava kluba suočavala tokom svog mandata.

On ističe da Zvezda trenutno duguje oko 40 miliona evra, ali da je realan dug za pet miliona manji, obzirom da klub ima tolika potraživanja.

U odnosu na period kada je aktuelno rukovodstvo došlo u klub, dug je, prema Stefanovićevim rečima, ''minimalno uvećan''.

''Dug se minimalno uvećao u skladu sa vrednošću koju smo ostvarili u klubu, odnosno jer smo morali da gradimo tim iz početka. Međutim, odnos zaduživanja sa trenutnom vrednošću tima je proporcionalno sada mnogo veći u korist vrednosti tima, koja, bez novih pojačanja, nije ispod 25 miliona evra.

S druge strane, zadužili smo se do 5.5 miliona evra, ali treba imati u vidu da smo vratili 6 miliona evra u UEFA u poslednje tri godine, to je tih 50 igrača i trenera koje nikad nismo videli, a morali smo da im damo pare.

Sad smo se zadužili  milion i po i iz sopstvenih sredstava dodali još 200.000 i platili milion i sedamsto hiljada poslednju ratu u UEFA kako bismo mogli uopšte i da igramo sada sa Bordoom'',
objašnjava Stefanović.

On dodaje i da je uprava mogla da ima i drugačiji pristup - da rasproda ekipu, da se ne bori za titulu i plasman u LE, ali da se kaže ''kako je Vladan Lukić smanjio dug za nekih deset miliona''.

''Imali smo ponudu za Lazovića od 5 miliona, sutra mogu da se prodaju i Maksimović i Mijailović, Milivojević... Novinari su me napadali da sam prodao Filipa Jankovića, njega eno u kadetima, pa sada mogu da pitam je l' prešao u Romu?'', ističe Stefanović.

On dodaje i da se sadašnjim igračima duguje 70 % ukupnog duga, a bivšim preostalih 30 posto. Kad su u pitanju klubovi, duguje se Slobodi, Spartaku i Borcu.

''Smanjili smo to u martu. Evo, mogu da navedem primer kad mi Bajković nije verovao da je za dva i po meseca primio 25.000 evra. Ja mu taksativno nabrojim, dve, pa tri, pa ponovo tri... do 25 hiljada,  a on mi kaže: ''Da li je moguće da sam toliko potrošio? Očiju mi, nisam znao...'', otkriva Stefanović.

Sada već bivši generalni sekretar veruje da Zvezdi ne preti scenario Glazgov Rendžersa, koji je morao da krene od nule...

''Ja se iskreno nadam da se to neće desiti. Radi se na tome da se to ne desi. Očekuju se prilivi novih sponzora, a najveća pobeda ove uprave je što su sada konačno mnogi zainteresovani da ulažu u Zvezdu. Imali smo i razumevanje Poreske uprave, konstantno smo rešavali sve probleme...''
, ističe Stefanović.

 • facebook
 • twitter
 • linkedin
 • email

Komentari