Stanojević vraća "zaboravljenog" defanzivca, od navijača Partizana traži samo jedno!

Autor: Ivan Cvetković
nedelja 25.10.2020.
14:40
Izvor: Beta

Trener fudbalera Partizana Aleksandar Stanojević rekao je danas da je predstojeća prvenstvena utakmica sa Radničkim veliki ispit za njegovu ekipu, ali da će kao i u svakom meču ići na pobedu i dodao da je potrebno strpljenje.

Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©
Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

Povezane vesti

"Spremamo se za teško gostovanje, veliki ispit za nas da vidimo gde smo. Ekipa izgleda dobro, zadovoljan sam. Protiv Bačke (u sredu) smo odigrali bolje nego prethodnu protiv njih (u prvenstvu). Malo vremena još treba, ali biće to dobro", rekao je Stanojević na konferenciji za novinare.

Fudbaleri Partizana igraju u ponedeljak od 17 časova u Nišu protiv Radničkog, utakmicu 12. kola Super lige Srbije.

"Nadam se pobedi, idemo na pobedu mi smo Partizan, na taj način se ponašamo, to nam je želja"
, istakao je trener "crno-belih".

Govoreći o Radničkom, Stanojević je rekao da je to ekipa sa mnogo iskusnih igrača i jedna od konkurenata za plasman u Evropu.

"Uz nas, Crvenu zvezdu i Vojvodinu imaju sigurno najbolju ekipu. Čeka nas teška utakmica na Čairu", ocenio je Stanojević.

Upitan o povredama svojih igrača, Stanojević je rekao da je to posledica toga što oni nisu konstantno igrali, izuzev Sejdube Sume, koji se oporavlja od povrede oka.

"Sve je to normalno, polako se spremamo da probamo da pravimo rezultat i igru. Teško je u ovom trenutku, malo strpljenja je potrebno. Ne tražim opravdanje, samo tražim strpljenje. Nikada nisam niti pričao niti kukao nešto, sve je to sastavni deo fudbala. Jedino što tražim je strpljenje, koje je bitno, a mi smo strpljivi i igrači, verujemo da će to biti bolje. U Kupu protiv Bačke je bilo bolje nego u prvenstvu protiv Bačke"
, naveo je Stanojević.

Trener Radničkog Milan Đuričić donedavno je bio pomoćni trener u Partizanu, kada je kod "crno-belih" trener bio Savo Milošević. Upitan da li Đuričić zbog toga ima prednost jer poznaje tim Partizana, Stanojević je rekao da je to iskusan trener, ali da njegov boravak u Humskoj ne vidi kao veliku prednost, jer je mnogo igrača promenjeno od tada.

Trener "crno-belih" dodao je i da klub ne traži novog štopera posle odlaska Uroša Vitasa, pošto na raspolaganju ima četvoricu, kao i da će Igor Vujačić dobiti šansu, a da se Svetozar Marković pokazao kao odlično pojačanje.

Takođe, naveo je da je zadovoljan u kakvom je stanju Žan Kristof Bajbek i pozvao je na strpljenje i u njegovom slučaju.

"Nije u ritmu i neće biti u narednom periodu. Treba da budemo strpljivi da ga sačekamo, nije bio u takmičarskom ritmu šest, sedam meseci", dodao je Stanojević.

On je rekao da će utakmicu sigurno propustiti Suma, koji će najverovatnije biti odsutan mesec dana, a da će Lazar Marković možda igrati, a ako ne sutra, onda u narednoj utakmici. Takođe, za tim će konkurisati i Filip Holander.

Govoreći o golmanima, Stanojević je rekao da će protiv Radničkog, kao i u svim težim utakmicama, braniti Vladimir Stojković, ali da su i ostala dva golmana Aleksandar Popović i Nemanja Stevanović pokazali da na njih može da se računa i da će ih rotirati.

Baner

Upitan o mladom Lazaru Pavloviću, Stanojević je rekao da se igrač ne može izboriti za mesto u timu posle jedne utakmice i da mora da bude konstantan, da nauči da igra na više pozicija, ali da je prezadovoljan kako on radi i da je siguran da je on budućnost Partizana.

Iz Partizana su ponovo poželeli brz oporavak bivšem igraču Nikoli Ninkoviću posle saobraćajne nesreće koju je doživeo u petak.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

4 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Peca Partizan
Monday, 26.10.2020
07:36

dovedite golmana javora lazovica

avatar
magister
Sunday, 25.10.2020
20:41

Stanojević je najavio igru sa 3 stopera, uz mogućnost da levi stoper bude Obradović, inače bek, a dodao bih da je i desni bek Miljković - u stvari stoper. Naravno, tu bi krila-bekove morali igrati odgovorni, kao što jesu Lutovac i Asano, a pošto bi to značilo da je tim dosta ofanzivan, onda bi Zdjelar i Natko, uz pomoć Jojića - morali da pomažu stoperima i bek-krilima. Ne znam da li je preterano to probati u gostima protiv Nišlija, ali meni to ne deluje kao preteran rizik i čini mi se prilagođeno onome što trenutno imamo.

Znači: 3 5 1 1 ili 3 4 2 1

Stojković - Marković, Ostojić, Obradović (Miljković - u tom slučaju Sveta levo) - Lutovac, Zdjelar, Natko (Pavlović, D. Stojković), Jojić (Marković, Čolić),, Asano - Stevanović - Baebek (Štulić) (ako može Marković, onda je to više 3 4 2 1, a on bi igrao ispred srednje linije, a ako ne, onda opet Jojić, ali da igra u nadopunjavanju sa Natkom i da ostavi više prostora napred za Stevanovića i Baebeka, kao i bek-krila koja će tu stalno iskakati, pogotovo Asano.

avatar
Nikola Mitrovic_fb
Sunday, 25.10.2020
16:35

Mislim da nije on trener koji moze da izvuce maksimum iz ovog Partizana, njemu su potrebni jako kvalitetni fudbaleri koje sada nazalost nemamo i ko zna kada cemo ih imati i definitivno su mu potrebni samo kvalitetni igraci samo sa takvima moze napraviti uspeh mislim da ovako nema nista

avatar
Dejan Omerovic-Htzl
Sunday, 25.10.2020
16:19

Bivsi pomocni trener Partizana je sadadnji zrener Radnickog... lagana dvojka u Nisu 🤣🤣🤣