Stanojević sada zna šta mora da dovede!

Autor: Milovan Longinov
ponedeljak 28.09.2020.
22:00
Izvor: Sportske.net, TV ArenaSport

rener Partizana iskren posle tesne pobede nad Bačkom.

Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©
Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

Povezane vesti

Nakon eliminacije iz Evrope, Partizan je pobedio Bačku rezultatom 2:1 u devetom kolu Superlige Srbije.

Trener crno-belih Aleksandar Stanojević posle meča je istakao umor kao razlog slabije igre, ali i naglasio da sada vrlo dobro zna šta mu je potrebno od pojačanja.

"Mnogo teže je bilo, nismo kontrolisali meč u potpunosti. Igrači su bili umorni i teški posle 120 minuta u Belgiji. NIsmo bili na nivou, važna je pobeda i da odmorimo za sledeći okršaj. Morali smo da iskoristimo neke šanse u napadu, u odbrani da budemo čvršći i da ne dozvolimo Bačkoj da lako dolazi u našu trećinu. Umorni su momci, u nekom delu mogu da razumem ovo", rekao je Stanojević za TV Arena sport i nastavio:

"Raduje me što sam upoznao igrače još više i uvideo koje slabosti imamo. Jasnija mi je slika šta moramo da dovedemo, odnosno šta nam je potrebno. Strepeo sam poslednjih 10 minuta, uvukla se neka nesigurnost. Ali teško je kad vam je protivnik na +9. Rekao sam igračima u poluvremenu da moramo da budemo strpljivi i da dobijamo osnovne duele, da pokušamo malo i preko boka da igramo i tako smo i postigli golove"
, dodao je on.

Za kraj, Stanojević je otkrio da Filip Stevanović nije bio dovoljno spreman.

"Nije bio spreman za ovaj meč, igrao je pod injekcijama i u Belgiji. Asana smo izmorili, jer je bio potrošen i igrao sve utakmice do sada. Mladi igrači su dobili šansu. Moraju svi bolje da iskoriste šansu, ali oni su mladi, tako da im ne zameram ništa",
zaključio je Stanojević.

Baner 1

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

16 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Shadows
Thursday, 01.10.2020
06:59

Sta radi uprava?!Cak I Vosa I TSC dovode bivse reprezentativce a PFC nista.Cekaju da nesto prodaju za 7-8 miliona pa da kupe nesto za dzabe ili slobodnog.Ako uvaljate Sadiqa za 8 miliona kupite bar 3-4 po milion da imamo bar za base uslove dobre igrace golman,stoper,bek.U odbranu sve skripi svaki Tim nam da po 2-3 komada

avatar
Slavko Knezevic
Wednesday, 30.09.2020
14:04

Sada je Stanojevicu jasno da pojacanja nece biti i da ce uprava prodati sve sto moze.

avatar
Osijek 51
Tuesday, 29.09.2020
19:40

Svaki navijac zna i vidi gdje tu skripi i ko nedostaje. To izgleda jedino nije. znao Savo koji je izvrsio ovu selekciju. Nije mi uopste jasno zbog cega Pantic sada tako ruzno govori o Stanojevicu kada je on kap u moru losih stvari koje se desavaju u i oko Partizana od odlaska Marka d

avatar
Partizan uvek prvi
Tuesday, 29.09.2020
16:36

Treba dovesti barem 6 igraca. Znaci treba dovesti Sehovica, Vlalukina, Svetu Markovica, Radina, Jojica i Skuletica. Na taj nacin imas 2 igraca u-21. Oterati Vitasa i Lolu Smiljanica. I prodati ako je ikako moguce Stevanovica. Tim bi bio sledeci: Stevanovic (Stojkovic), Vlalukin, Sehovic, Markovic, Banjak, Zdjelar, Radin, Suma, Asano, Jojic, Skuletic. Izmene Miljkovic, Urosevic, Natko, Vujacic, Markovic, Stojkovic D., Sadik. Samo da je neko malo sposobniji na celu iprave ovo bi bila realnost.

avatar
Osijek 51
Tuesday, 29.09.2020
14:09

Nase mlade perspektivne bekove i jos neke korisne igrace, Savo je bezdusno razjurio i ON ima moralnu OBAVEZU da ih vrati. Ne razumijem cemu medijska haranga na Stanoja koji sa ovom selekcijom nema veze. Preko noci su se zabora

avatar
Slavko Knezevic
Tuesday, 29.09.2020
11:12

Ova uprava nece dovesti kvalitetnog igraca, mozda samo neki krs ili neciji otpad neko koga niko nece.

avatar
Stefan Lazović
Tuesday, 29.09.2020
11:07

Treba dovesti i nove sudije, po Kingu

avatar
magister
Monday, 28.09.2020
23:20

Problem Partizana u poslednje vreme je - koncept. Igra *na sigurno*. Partizan većinu utakmica igra po notama protivnika. Kad se protivnik povuče i napravi nekakvu elastičnu zonu, nedozvoljavajući da lopta stigne do Sadika, koga isteraju na 35-40m, ni do krila ili Sume, svodi se na dodavanja stopera sa bekovima i zadnjim veznim. Dok je igrao Pavlović, on je povremeno izletao i probijao taj živi štit protivnika, sada, u takvim situacijama se posle dugih dosadnih dodavanja pređe na duge duge lopte s leva na desno, često i uspešne, ali koje uglavnom ništa ne donesu, osim opet vraćanja stoperima ili gubitka lopte. Ovaj tim nije uigrao varijante da na različite načine brzo prenese loptu do zone šuta. Kad se protivnik ne povuče, nego pritisne stopere, bekove i zadnje vezne, reakcije su još gore, lopta se brzo gubi ili se vraća do golmana, koji je uglavnom prinuđen da degažira.

Protiv prvog načina odbrane se igra tako što ideš prema protivniku, saigrači se otkrivaju, na korak dva i sa njima odigravaš dupli pas ili prolaziš između njihovih linija, saigrači ti šire napad, pojavi se prostor, pa možeš da biraš, da li na krilo ili špicu ili polutki u prazan prostor napred. Za to je potrebno da svi igrači imaju pristojnu tehniku (naši je mislim imaju), ali i samouverenost i pobednički duh.

Protiv drugog načina je potrebno proći samo prvu liniju - dva napadača koja pritiskaju štopere. Tad treba da se vrate centralni vezni i polutka i da obrazuju trouglove i četvorouglove, a da zatim prave ekspresne polukontre, jer kad se prođe prva linija tad imaš prostor i šansu da lakše dođeš do gola. Tad NE SME da se zaseca lopta i da se kao *zadrži lošta* jer protivnika vraćaš u dobar položaj i propuštaš priliku.

Mi kao da smo već dugo vežbali da sve ovo igramo - kako ne treba. Mi imamo mnogo bolje igrače nego što igramo. Pustili smo Đ. Ivanovića, evo dade već nekoliko golova na 2 - 3 utakmice u Olimpiji. Neko je smislio filozofiju *što duže lopta u posedu* i to se sprovodi bukvalno, a najveći deo tog dugog vremena lopte u posedu - igramo za statistiku, bezopasno i besmisleno dodavanje poslednjih 5, 6 igrača u odbrani, još i sa golmanom.

Da bi se nešto promenilo, osnovno je: pravi bekovi (Vlalukin, Šehović) i promena načina igre u sredini. Naravno, ako se budu prodali najskuplji igrači, što je u ovom trenutku logično (samo bih voleo da pre toga štetočine podnesu ostavke), onda je potreban i totalni remont. Ali zasnovan na sopstvenoj školi.

avatar
Nesa 77
Tuesday, 29.09.2020
16:52

Lepo rečeno ali ko da čuje.. Svi mi znamo da imaju individualni kvalitet, ali timska igra katastrofa.. Gledati ih protiv bunkera, pogotovo.. Tri dana da igraju ne bi gol dali..

avatar
magister
Saturday, 03.10.2020
23:28

Da, ali ovde većina stalno piše o dovođenju novih igrača. Ja na primer, smatram da je u ovoj situaciji logično da prodamo sve skupe igrače koji mogu da se prodaju za dobru cenu, jer im cena do juna neće porasti nego pasti, a da vratimo i dovedemo *svoje*, ali ne na pozajmicu, nego na ugovor: Vlalukina, Šehovića (stopere imamo), Zakarića (može i beka i krilo i zadnjeg veznog, i to interesantnog zadnjeg veznog, ne ovog što usporava igru, nego onog koji sarađuje i probija), Nikolića (iz Javora), Nikolića iz Spartaka, Tomića (slobodan igrač). I da nas sve to vrlo malo košta, a da imamo kompaktan tim *svojih* igrača, iz škole, s kojima može taktičko tehnički da se uigra mnogo više kombinacija nego sa deset igrača skupljenih sa raznih strana. Ovo što sam naveo, košta ukupno milion, čak i da se još neko doda, a timski, tvrdim, ne bismo bili slabiji.

Popović - Vlalukin, Ostojić, Vitas, Šehović (Urošević) - Šćekić, Zakarić, Tomić - L. Marković, Holender - Matić + Stojković, Stevanović, Miljković, Lutovac, Vujačić, Ivan Ćorković (l. bek), Smiljanić, Knežević, Momčilović, L. Nikolić, L. Pavlović, Stojković, Jović, Čolić, Lakčević, Nikolić, Štulić.

Eto, to bi otprilike bio spisak, ja sam siguran - kompaktniji i posvećeniji i od ovog, postigao bi bolji rezultat od ovog, a bio bi odlična baza da od januara stvaramo novi tim sa kupovinama od timova koji ispadnu iz evropskih kupova.

Ponuditi tržištu: Pešukića (200h), Lalatovića (100h), Banjaka (500), Brežančića (300h), Zdjelara (2m), Natka (2.5m), Sume (5m), Sadika (10m) , Stevanovića (12m), Asana (2m). što bi ukupno donelo preko 30m. Vratili bismo sve dugove i imali nešto para za zimski prelazni rok da nadgradimo novouigrani tim. Naravno, bitni za prodaju su ovi od preko 2m, Zdjelar, Natko, Suma, Sadik, Asano i Stevanović. Neke od preostalih bismo mogli i zadržati i imati jaču konkurenciju i više opcija i prostora za odmaranje i osvežavanje igrača.

avatar
djordja
Monday, 28.09.2020
22:21

treba dovesti pola tima, bekovi, stoper, zadnji vezni, napadac.....Natka i Vitasa treba otjerat pod hitno

avatar
Mitita
Monday, 28.09.2020
23:08

??? Zasto Natha? :D

avatar
djordja
Thursday, 01.10.2020
16:01

zato sto ne trci, i za tacan pas mu treba vremena, taman toliko da se svi namjeste

avatar
Le Tissier
Tuesday, 29.09.2020
09:38

Natkova glavna vrlina je pas igra, on nije neko ko stoji na sredini i "bije se". Samim tim mnogo je bolji bio kada je igrao ispred Scekica i Zdjelara tako da ne verujem da gs treba oterati vec prilagoditi onome sto mu odgovara.