Stanojević odustao zbog Tumbakovića!

  • Autor: Mihajlo Vidojević

  • 11. februar 2014.

  • 19:31

  • Izvor: Sportske.net, novosti.rs

  • facebook
  • twitter
  • email

Fudbalska reprezentacija Srbije trebalo bi da dobije novog selektora do početka marta, a kako sada stoje stvari, mesto na klupi "Orlova" biće ponuđeno Ljubiši Tumbakoviću, zbog čega je Aleksandar Stanojević i odustao od kandidature.

Stanojević odustao zbog Tumbakovića!
Foto: partizan.rs
Stručni odbor Fudbalskog saveza Srbije napravio je u utorak "pometnju" oko pitanje novog selektora reprezentacije naše zemlje.

Prethodnih dana govorilo se da je Aleksandar Stanojević prvi kandidat da nasledi Sinišu Mihajlovića na selektorskoj poziciji ali se ispostavilo da je za bivšeg trenera Partizana bila rezervisana druga pozicija na listi prioriteta.

Jedan od članova Stručnog saveta FSS, trener Vojvodine, Branko Babić, progovorio je tokom popodneva i razrešio nedoumice koje su bile stvorene posle izjave Aleksandra Stanojevića da odustaje od kandidature za mesto selektora.

"Prvo da kažem da se razgovaralo i diskutovalo vrlo konstruktivno i da smo uspeli da uspostavimo neke kriterijume za izbor selektora, pošto zvanično ne postoje. Na kraju smo doneli jednoglasnu odluku da kandidat broj jedan za selektora bude Ljubiša Tumbaković. Kako smo rešili da pred Izvršni odbor FSS izađemo s dva kandidata, broj dva na našoj listi bio je Stanojević. Dakle, priče da je bilo obrnuto nisu tačne. Uostalom, postoji i zapisnik koji ne laže" izjavio je Branko Babić a prenose "Novosti".

Sastanku Stručnog saveta FSS prisustvovali su, pored Branka Babića, Savo Milošević, Dušan Savić i Mioljub Ostojić.

"Ponoviću da je odluka bila jednoglasna, s tim što moram da kažem da su telefonskim putem svoje glasove za Tumbakovića i Stanojevića dali i Sergej Ostojić i Marko Stojanović, a da jedino nismo uspeli da stupimo u kontakt sa sedmim članom Stručnog odbora Aleksandrom Jankovićem, trenerom Rada koji je na pripremama u Turskoj. Tumbaković je dobio svih šest ostalih glasova" tvrdi Babić.

Trener Vojvodine dodao je da su se, pored Tumbakovića i Stanojevića, na listi kandidata za selektorsku poziciju u reprezentaciji Srbije našli još, Ljupko Petrović, Milovan Rajevac, Slavoljub Muslin, Miroslav Đukić i Slaviša Jokanović.

Kako sada stoje stvari, Ljubiša Tumbaković biće predložen Izvršnom odboru FSS kao prvi kandidat za preuzimanje reprezentacije Srbije.

Na tom telu je da odluči hoće li prihvatiti savet Stručnog odbora ili će se pojaviti još neki trener koji će biti protivkandidat Ljubiši Tumbakoviću.
  • facebook
  • twitter
  • email

Ne propustite

Komentari