Stanojević objasnio zašto Suma nije igrao od početka

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 24.09.2020.
22:34
Izvor: Sportske.net

Trener Partizana ne zamera ništa svojim igračima. Otkrio da je bilo više problema u ekipi nego što se mislilo pre meča.

Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©
Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

Povezane vesti

Partizan nije uspeo da se plasira u plej-of kvalifikacija za Ligu Evrope, pošto je večeras poražen u Belgiji od Šarlroa sa 2:1 posle produžetaka.

Prve utiske posle ovog meča trener Partizana Aleksandar Stanojević izneo je na konferenciji za medije.

''Čestitam protivniku na prolazu, mislim da smo danas bili konkretniji, imali više šansi, a primili smo gol iz prekida. Jedan dobar tim ide dalje, nema šta da dodam'', počeo je Stanojević.

Opšti utisak je da je Partizan tek od ulaska Sume bio konkretan i opasan po gol protivnika.

''Znate šta, teška utakmica na strani protiv dobrog protivnika. Nije lako ni napraviti šansu. Oni su najmanje primili golova i prošle i ove godine. Prvi su na tabeli i jednostavno je bilo teško. Drugo poluvreme smo imali šanse, Suma je ušao, takav nam je bio dogovor, jer nije u ritmu. Nisu ni oni imali šanse, koliko ja znam, nisu nas ugrožavali, osim iz prekida.

U prvom delu nismo bili ofanzivno dobri. Kontrolisali smo protivnika, nisu ni oni bili opasni, ali nismo uspeli da u prvom poluvremenu budemo dovoljno opasni'',
istakao je Stanojević, a potom dodatno pojasnio zašto Suma nije igrao od početka.

''Prvo, nije u ritmu, drugo utakmica traje, videli ste 120 minuta, možda da je igrao od starta, možda kasnije ne bismo bili opasni... Mislim da smo pogodili jer nam je doneo ono što je trebalo, ono što smo zamislili, dobili smo sa Sumom'',
istakao je Stanojević.

Partizanu sada ostaju samo obaveze na domaćoj sceni i pokušaj da se stigne Zvezda.

''Okrećemo se sada prvenstvu, pokušavaćemo određene probleme da rešavamo. Sad odjednom ispada da Šarlroa nije na nekom nivou. Do juče su bili ekipa koja 'melje' sve u Belgiji, a sad nije to to. To znači da smo mi dobro odigrali i iskontrolisali utakmicu.

Trebalo je da bude malo konkretnije na početku, ali kasnije smo imali dobru razmenu pasova napred. Ovo je ipak evropska utakmica, stvorili smo za ovaj nivo dosta prilika, ali može to i brže.

Idemo dalje, momci su dali svoj maksimum, nismo postigli golove, ali ja im ništa ne zameram, zadovoljan sam kako su se ovde pokazali, žao mi je što nismo prošli''
, dodao je Stanojević.

Na kraju je otkrio i sa kojim su se problemima susreli crno-beli uoči ovog meča.

''Nismo ni pričali ranije, imali smo dosta problema, Vitas je igrao s temperaturom, još dvojica, mali Stevanović je dobio injekciju pred utakmicu, Sadik isto... Ne znači da je to razlog, i to je sastavni deo utakmice'', zaključio je Stanojević.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

14 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
magister
Friday, 25.09.2020
11:34

Ova knjiga je - zatvorena.

Što se tiče Sume, tačno i pametno. Suma koji uđe u drugom poluvremenu je po pravilu mnogo bolji od onog koji počne utakmicu.

Stojković prečesto brani neadekvatno. Postavljanje za slobodan udarac je u najmanju ruku bilo čudno. Kod prvog gola... Da probamo da se podsetimo, koliko su puta u poslednjih godinu dana naši sjajni napadači bili izblokirani kod šuta? Mislim da se radi o stotinama. A kad su oni došli u priliku da blokiraju šut - primili smo gol, odmah. Oba gola koja smo primili su vredna neke vrste analize.

Partizan će se vratiti - kad predsednik i direktor kluba - odu. Što se tiče tima i igrača, nedovoljno pomaka u igri bez sumnje talentovanih pojedinaca. Naveo sam jedan: i dalje šutiraju u blok, drugi, i dalje ne umeju da blokiraju. Ima ih još - previše, ali osnovno, način igre u kome kad imamo posed lopta najčešće uspavano putuje između stopera, bekova i golmana, nije nešto što može da donosi rezultat u kontinuitetu. Pa mučimo se i protiv znatno slabijih od sebe. Valjda se to da popravljati na treninzima. U igri mora biti više vica, inspiracije, nadahnuća. A za to je potrebna i takva atmosfera, i mnogo više samouverenosti... Kad su Jokića pitali u čudesnim pobedama sa ruba katastrofe (1 : 3 dvaput u play off-u), odgovorio je da oni izađu da igraju i uživaju u igri. Partizanovi igrači deluju kao da su izašli da rade neki izuzetno težak i neprijatan posao, koji rade sa gađenjem. To je ključ. No, bez obzira na sve, sa ovim predsednikom i direktorom kluba - nema boljitka.

avatar
magister
Friday, 25.09.2020
21:51

Navijao sam iz sve snage za Savu, ali sam kritikovao ono za šta sam smatrao da nije dobro. Ovde moram da primetim da su komentari Stanojevića previše slični mnogim drugim komentarima gubitnika. Ako nema spornih detalja, onda je uglavnom - protivnik jako dobar. Šarlroa je jedan limitiran tim i relativno mali klub, koji možda eto sad ima neke svoje zvezdane trenutke. Ali, ljudi moji, da budemo pošteni, Zvezda je ovih godina igrala dve grupne faze LŠ, ima i pobede, isprsila se pred Arsenalom, Napolijem... A mi onda pričamo kako je Šarlroa jedan ozbiljan klub, a kako je protiv Moldavaca i onih prethodnih bilo važno pobediti (oba puta penalom, kao i Zlatibor). Prihvatio bih komentar *I ja i igrači smo pokušali sve što smo u ovom trenutku mogli i umeli*. I verujem da je bilo tako. Ali, izgleda da ne mogu baš puno.

Sadiku, Sumi, Asanu... neće rasti cena. Treba ih sve odmah prodati i verujem da je trenutak u kome mogu još uvek da ostvare dobre cene. Ako je zamisao da Stevanović ode sledećeg juna, onda je i za to bolje da se uradi odmah. Možda prodati i Zdjelara, ako može da postigne cenu oko 2m.evra. Možda nećemo uspeti 30, ali verujem da bismo ih sve zajedno mogli i sad prodati za preko 20m. Problem je što ako to ova uprava uradi, imaće dobar izgovor da prodaju ispod cene i sebi uzmu dobar deo, jer kao, ispali smo, pale su cene. Nadam se da postoji neka *viša sila* koja će ih oterati iz Partizana, a možda angažovati Stojića, koji bi po meni dobrodošao sa Savom i još nekima da vodi Partizan.

Treba početi odmah sastavljati - novi tim. Vratiti neke igrače sa pozajmica i iz glupih prodaja (Vlalukin, Šehović, Bošnjak, Nikolić, Stanojlović, Arambašić...), uzeti ono što je u ovom trenutku besplatno i probati (N. Mihajlović i N. Tomić), a u zimskom roku pokušati kompletirati ekipu za sledeću sezonu. Predugo smo se ismevali Zvezdi kao ekipi *Sledeća sezona*, pa stiglo na naplatu. Mora se postojati i na strašnom mestu (da probam da imitiram Vuletića).

avatar
gorango
Saturday, 26.09.2020
00:51

Pozdravljam ovaj komentar kao zvezdas.

Medjutim jedna tuzna istina je sve i da uspete da prodate igrace za 20-30M (isto vazi i za nas), TE PARE NE BI OTISLE U KLUB!!!
Lopovi nam sede u upravama i rade sta hoce.

Pa za ove 3 godine unazad, Zvezda je samo od tri evrope mogla da izadje iz dugova u potpunosti.
Isto kao i Partizan pre par godina kada je vezao onu LS i LE, te prodao sve one igrace za fine pare (od Jovetica, ljajica pa na dalje)...

Da je ovo neka drzava, neko bi odavno postavio pitanje GDE SU PARE, pa bi doticna gospoda lepo robijala.

A ovako, ni privatizacija ne moze da se uvede u zakon, niko ne zna (toboz) ni zasto ni kako, sto se kaze, pojeo vuk magarca.

Na zalost, mi tonemo a nas je fudbal odavno dotakao dno, a ja nisam optimista da ce se nesto promeniti uskoro.

Sportski pozdrav!

avatar
BenkovackiManitas31*
Friday, 25.09.2020
01:07

Svaki trener partizana prica isto

avatar
gorango
Thursday, 24.09.2020
23:14

Dobar tim, ali nisu oni Briz ili Anderleht...rece Stanoje pre utakmice.

avatar
Sale Mladenovic
Thursday, 24.09.2020
22:59

Ma opušteno sad čekajte opet da dovedete pojačanja.Igramo na Tavambu,Gomeša sad Sadika.Sredina promaja.Ništa se nemenja šta bi trebalo menjati ,nego samo promenite trenera.Ajmo polako Vučelić,Vuletić ,Vazura i neka i Ivicu povedu ako ih prati. Dovedite ljude koji su poštovali i voleli klub i grb koji su nosili.Uzeli ste milione a žao Vam da date malo od toga za igrače.Bilo Vam mnogo 200 000 E .Sramota.Prokockaćete i to što imate i čekati opet neke free igrače.Sramota. Ilić,Nadj,Bata na čelo kluba.Trebali bi ste na seminar kod Zeke ,a oni koji su ga toliko pljuvali i trudili se da Vi iznedrite gde jeste sada neka stave prst na čelo. PARTIZAN IZNAD SVEGA !!!!!!!!!!!!!

avatar
IMUN NA MINUSE(VE)
Thursday, 24.09.2020
23:28

Taj covek je i doveo ovu upravu putem nezakonitih zborova, zar je moguce da ne znas ko i dalje vedri i oblaci u Partizanu? Isto kao sto je i bik postavio mutavog, tako je i zec instalirao ove i omogucio im da nesmetano lapaju, a ne pitaj me sta je dobio zauzvrat...

avatar
IMUN NA MINUSE(VE)
Friday, 25.09.2020
22:48

Nisam ni mislio da ne znas, fora je u tome da mi ne objavili 😊

avatar
Sale Mladenovic
Friday, 25.09.2020
00:43

ne bih bas rekao da ne znam ,ali stvarno neću te ni sputavati u tvom ubedjenu ko je i šta kriv,samo kažem da ova svita dok ne ode nećemo ugledati svetlo u tunelu.

avatar
Delije Sever 021
Thursday, 24.09.2020
22:42

Savo ti li si, nisam te prepoznao.