Stanoje u derbijima, koji je tajni recept i radi li i posle osam godina?

Autor: Milovan Longinov
nedelja 18.10.2020.
10:50
Izvor: Sportske.net

Danas će posebnu motivaciju imati da nastavi neverovatan niz.

Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©
Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

Povezane vesti

Aleksandar Stanojević je miljenik navijača Partizana, a kako i ne bi bio kada su crno-beli pod njegovom palicom dominirali u "večitim" derbijima.

U prvom mandatu, Stanojević je osvojio dve titule prvaka i jedan kup, a odveo je Partizan u grupnu fazu Lige šampiona kao prvi srpski trener kome je to pošto za rukom.

Takođe, bio je i najmlađi trener u tom trenutku u istoriji kluba, a imao je neverovatan uspeh protiv Crvene zvezde.

U periodu od 15. aprila 2010. do 13. januara 2012. godine, koliko je vodio crno-bele, Stanojević je vezao četiri pobede nad Crvenom zvezdom, i to bez primljenog gola. U prva tri trijumfa minimalnim rezultatom 1:0, heroji su bili Radosav Petrović, Almami Moreira i Prins Tejgo, da bi šlag na torti bila pobeda od 2:0 na Marakani golovima Zvonimira Vukića i Marka Šćepovića.

Baner 13

Uz to, eliminisao je najvećeg rivala iz Kupa Srbije, u proleće 2011. godine, u prvom meču slavio je 2:0, a potom izgubio 0:1 i to je bio jedini primljeni gol protiv Crvene zvezde!

"Bilo je po sedam, osam igrača iz omladinske škole. Mi smo Partizan, bez obzira na situaciju, imate emocije, navijače, gromadu od kluba", prisetio se Stanojević istorijskog niza po povratku u Humsku.

Na klupi crveno-belih tada, u turbulentnoj sezoni 2010/11, sedeli su Ratko Dostanić, Aleksandar Kristić i Robert Prosinčeki, danas mu je rival još jedna Zvezdina legenda - Dejan Stanković.

"Drago mi je što je Deki u Zvezdi. Eto, izazov je. Igrao sam protiv tri različita trenera u derbijima. Deki je uneo nešto novo u Zvezdu i biće zadovoljstvo igrati protiv njega", naglasio je Stanojević.

Da li će Stanojević nastaviti svoj neverovatni niz osam godina kasnije?

Baner

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

4 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
MilošPB
Sunday, 18.10.2020
14:17

Bojan Radovanović objasnio sve.

avatar
Dr fudbala Miloje
Sunday, 18.10.2020
14:15

Лако је њему кад је ту Симовић ако лоше крене.

avatar
babaroga
Sunday, 18.10.2020
12:58

Ne radi. Za taj recept treba poseban kuvar a on je sada u penziji.

avatar
IMUN NA MINUSE(VE)
Sunday, 18.10.2020
10:58

Posle osam godina ipak. Tri titule (trecu je servirao na tacni) i jedan Kup isto kao i Nikolic kojem je bila oteta prilika za (jos) 1 Kup jer je te sezone stigao do polufinala bez primljenog gola, a i u polufinalu u prvoj utakmici pobedio Jagodinu rezultatom 3:0. Voleo bih da MN bude nas sledeci selektor.