Stanković najavio rotacije i pohvalio veliko pojačanje: ''Ne plaši se nikoga i ničega!''

Autor: Darko Mitrović
utorak 04.08.2020.
15:24
Izvor: Sportske.net

Primetno je zadovoljstvo Zvezdinog šefa struke pred duel sa Radničkim.

© Pedja Milosavljevic / STARSPORT
© Pedja Milosavljevic / STARSPORT

Povezane vesti

Crvena zvezda sutra od 19 časova u drugom kolu Linglong Superlige Srbije dočekuje niški Radnički, a taj meč je danas na konferenciji za medije najavio trener šampiona Srbije Dejan Stanković.

Za početak, zdravstveni bilten.

''Vratio nam se Njegoš, videćemo da li će biti u mogućnosti da počne utakmicu. Svi su ok sem Miluna, koji je tek počeo da trčkara'', otkrio je Stanković.

Potom je prokomentarisao rivala, koji je takođe bio ubedljiv na startu nove sezone (3:0 protiv Metalca).

''Videli smo protiv Metalca da je to baš dobro izgledalo s njihove strane i verujem da da će Radnički da dođe da se nadigrava. Nas ne zanima da li dovode 'ful' sastav ili ne. Šta god, kako god, zna se kako idemo mi'', objasnio je Stanković

Najavio je jednu ili dve rotacije u svom sastavu.

''Biće, biće... Tek smo dvadesetak dana u trenažnom procesu. Sigurno će biti neke rotacije. Sutra pre podne ćemo znati koje će to rotacije biti, ali biće jedna ili dve. Svi su u opticaju, hoću da vidim ko je kakav jer nećemo reskirati sa bilo kim da ga stavljamo na silu da igra.'', otkriva Stanković.

Potom je dodao i na kojoj poziciji će doći do rotacije.

''Eraković je jedna duša od momka, znam ga još od kadetske reprezentacije, generacija je sa mojim Filipom i oduševljen sam njegovim napredovanjem. Verovatno on zna kako se osećao, ali vidim ga presrećnog, zadovoljno. Koliko god da ove sezone odigra utakmica, to je plus za njega. Verovatno neće početi ovu, ali to ništa ne znači. Ima još momaka koji čekaju svoju šansu. Pre konferencije je 17 momaka iz omladinskog pogona potpisalo stipendijske ugovore.'', istakao je Stanković.

Od ostalih se osvrnuo i na Sanoga, koji dobija sve veće poverenje Zvezdinog šefa struke.

''Sačuvali smo ga. Dosta dugo nije igrao zvanične utakmice i evo... 25. 28. je igrao prijateljske, sada prva takmičarska i iz utakmice u utakmicu je rastao. Samo je potvrdio ono što smo i mislili, da je veliko pojačanje za Zvezdu. Ne plaši se na terenu nikoga i ničega.

On je iskusan, poznaje svoje telo i sebe. I sutra ćemo pričati posle prepodnevnog treninga kako se ko oseća.

Ja sam zadovoljan mojim momcima, kako rade i kako igraju. Biće to sve bolje iz dana u dan, iz meča u meč, ubeđen sam u to. Svi moraju da budu spremni, jer se igra na svaka tri dana, pogotovo kad počne Evropa'', objašnjava Stanković.

Neizbežna tema je i prelazni rok, a dosta se priča i o potencijalnom transferu Željka Gavrića u Italiju.

''U klubu znamo šta su nam ideje, polako. Ja sam zadovoljan, ali ima vremena, merkato traje do jeseni.

Bitno je da se Gavra vratio posle povrede. Imao je ozbiljnu povredu,. vratio se. Opet kažem, merkato je dugačak, ne zna se šta će biti i svi tako treba da razmišljamo. On konkuriše za prvih jedanaest, videćemo'', rekao je Stanković.

''Rat saopštenjima'' nije želeo da komentariše:

''Ja znam koje su moje stvari, čime ja treba da se bavim i nemam snage da trošim energiju na sporedno. Gledam teren i igrače, ništa drugo''.

Ono što sledi već za nepunih nedelju dana je i žreb kvalifikacija za Ligu šampiona.

''Ne gledam unapred. Da sačekamo da vidimo odakle krećemo, iz Q1 ili Q2. Posle žreba ćemo razmišljati o protivniku. Džabe da trošim energiju za priželjkivanje, kada ćemo za koji dan imati realnost'', istakao je Stanković.

Na kraju se osvrnuo i na predstojeću završnicu takmičenja sezone 2019/20 u Ligi šampiona.

''Videli ste kako je Real napravio seriju u koroni, videli ste šta je Atalanta napravila u Italiji. PSŽ je igrao prijateljske, jednu ili dve takmičarske utakmice, ali ja sam ubeđen da će biti iznenađenja, i to lepih. Igra se turnirtski, tu Atalanta može da bude ozbiljan kamen spoticanja'', zaključio je trener Crvene zvezde.
-
Baner 4

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

5 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
tihomiropacic
Wednesday, 05.08.2020
15:30
avatar
KING OF JUNGLE♦⭐♦⭐♦⭐
Tuesday, 04.08.2020
21:10

Cega da se plasi, filijala? Naravno da ce filijala iz Nisa doci da se nadigrava, sigurno nece postaviti bunker sa 11 igraca iza lopte u svojih 35 metara, sigurno se nece izlezavati i vreme zadrzavati kao sto svi klubovi igraju protiv Partizana.

avatar
Dr fudbala Miloje
Tuesday, 04.08.2020
18:29

Нас треба да се плаше у Супер лиги.

avatar
Dorotej
Tuesday, 04.08.2020
15:54

Stankoviću Dejane, ne preteruj. Jeste da "se ne plaši nikoga i ničega", ali ne ubija pogledom kao neki drugi.

avatar
Dr fudbala Miloje
Tuesday, 04.08.2020
18:28

Звезда не сме никога да се плаши у Србији.