Šta UEFA zamera Partizanu, hoće li Humska ponovo "pod ključ"?

Autor: Mihajlo Vidojević
utorak 28.11.2017.
19:41
Izvor: Sportske.net

Potpredsednik FK Partizan Vladimir Vuletić oktrio je detalje izvešaja koje je delegat utakmice sa Jang bojsom poslao u Nion i progovorio o mogućim sankcijama i daljim postupcima crno-belih.

Beta/Branislav Božić/Mo
Beta/Branislav Božić/Mo

Povezane vesti

Dan nakon velikog uspeha koji je fudbalski klub Partizan ostvario u Ligi Evrope u Humsku je stiglo obaveštenje da je protiv crno-belih pokrenut postupak od strane disciplinskih organa UEFA.

Protiv Partizana je pokrenut postupak zbog utrčavanja na teren, upotrebe pirotehnike i razglasa, rasističkih povika, blokiranih stepenica, kao i zbog toga što su neakreditovani mediji bili na terenu.

Tim povodom oglasio se potpredsednik FK Partizan Vladimir Vuletić koji je za "Partizanov Vesnik" objasnio šta čeka crno-bele i koji su dalji koraci šampiona Srbije.

"Disciplinska komisija UEFA, odnosno Odbor za etičku i rasnu netrpeljivost je cenio izveštaj delegata i dao nam rok od šest dana da se izjasnimo o navodima delegata i predstavnika iz agencije FARE. To je ono što je Partizan imao priliku da iskusi", rekao je Vladimir Vuletić.

Partizan će se ovim povodom izjasniti i izneti "odbranu" nakon čega sledi prvostepena odluka. Otežavajuću okolnost predstavlja to što se crno-beli nalaze pod uslovnom kaznom.

"Mi ćemo se svakako izjasniti do petka, nakon toga sledi određena odluka. Nakon te odluke postoji drugostepeni postupak pred Žalbenim većem. Izvesnu otežavajuću okolnost u ovom slučaju čini uslovna kazna koja podrazumeva da Partizan igra bez prisustva publike ukoliko dođe do bilo kakvog rasnog ili drugog povika ili transparenta na utakmicama koje igra u evropskim takmičenjima", dodao je Vuletić.

Partizan Stadion Humska
Foto: Epa/Andrej Čukić

Potpredsednik FK Partizan nije mogao da iznese stav o tome kakva kazna čeka crno-bele, ali je nagovestio da postoji mogućnost da šampion Srbije svoju utakmicu šesnaestine finala Lige Evrope u Humskoj igra pred praznim tribinama.

"U ovom momentu neizvesno je prognozirati da li će FK Partizan biti u prilici da svoju prvu utakmicu u eliminacionom delu takmičenja dočeka pred svojim navijačima", zaključio je Vuletić.

Češki delegat poslao je u Nion izveštaj sa utakmice Partizan - Jang Bojs u kojem se povici "Živela, živela, Kraljevina Srbija" tumače kao diskriminatorski, a transparent "Nek je tvojoj majci hvala" dovodi u vezu sa Ratkom Mladićem.

Osim toga, u prijavi stoji da su korišćena pirotehnička sredstva, a u pitanju su dve petarde. Na kraju je zamereno što su dečaci koji skupljaju lopte na kraju utakmice utrčali na teren, ali je zanimljivo da se to karakteriše kao ulazak publike u restriktivni prostor.

Podsećamo da je UEFA pokrenula postupak i protiv Crvene zvezde tako da nam ostaje da vidimo kako će disciplinski organi Evropske kuće fudbala kazniti "večite".

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

20 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Борко Михајловић
Wednesday, 29.11.2017
09:52

Ma o kom rasizmu bre oni pričaju. Ja ne mogu da verujem..

avatar
Čeki
Wednesday, 29.11.2017
03:35

Otkako je Ceferin dosao na celu i (sto je jos vrca ironija) posto ima Dekija za savetnika, nama je gore nego pre Platinija, ubise nas u pojam.

avatar
DR DRE
Thursday, 30.11.2017
16:32

To vise vazi za Partizan. I ne bih da se raspravljam.

avatar
kurcelicu, USTASO!!!
Thursday, 30.11.2017
18:57

Znam da si mislio:-D Da, mi smo nekako vise na tapetu, to je bas ocigledno.

avatar
Čeki
Thursday, 30.11.2017
17:22

Mislio sam na oba kluba, pogotovo sta vama rade.

avatar
Čeki
Wednesday, 29.11.2017
03:33

Sramota, namerno salju delegate koji mrze nase klubove, da bi uzeli oare na osnovu nekih laznih izvestaja i drugih sitnica, ili da bi nas ostetili sto je vise moguce da ovi koji iamju vise para od nas prolaze dalje. Strasno.

avatar
Ml
Wednesday, 29.11.2017
00:49

Al Ahli je klasican Partizan kompleks

avatar
magister
Tuesday, 28.11.2017
22:15

Sve u svemu: jedno pristojno, odmereno pismo, ilustrovana svaka tačka, snimcima i fotkama. I drugo pismo, obaveštenje da je delegat Čeh - persona non grata - zbog neosnovanih optužbi i prijava.

avatar
magister
Tuesday, 28.11.2017
22:06

Veselje pionira i petlića, koji su skupljali lopte, pa utrčali da zagrle svoje ljubimce zbog plasmana? E to je već - opasno. Opet - adekvatna kazna. OK.

avatar
magister
Tuesday, 28.11.2017
22:03

Dve petarde? OK. Neka za to kazne, adekvatno.

avatar
magister
Tuesday, 28.11.2017
22:02

Nek je majci hvala. Saletovoj? Tavambinoj? Iskreno - mislim da je delegat čovek sa nekakvim problemima.

avatar
magister
Tuesday, 28.11.2017
22:01

Kraljevina Srbija? Pa nije Treći Rajh ili NDH. Šta je tom čoveku?

avatar
magister
Tuesday, 28.11.2017
21:56

Ako stvari stoje kako tu piše, mislim da će se dobrim odgovorom moći odagnati kazna.

avatar
Capitano
Tuesday, 28.11.2017
21:32

Eto vam prilike da izdate saopstenje portiv Uefe, kako vas godinama diskriminisu!

avatar
Povratak kralja 66
Wednesday, 29.11.2017
07:31

Nemoj da spinuješ nije godinama nego od kad jenStankovic u Uefa.

avatar
Povratak kralja 66
Wednesday, 29.11.2017
07:31

Nemoj da spinuješ nije godinama nego od kad jenStankovic u Uefa.