Šta u Humskoj misle o smanjenju broja stranaca u Superligi?

Autor: Mihajlo Vidojević
utorak 21.03.2017.
17:54
Izvor: Sportske.net, MONDO.RS

Dan nakon što je ozvaničena odluka o smanjenju broja stranaca u Superligi stigla je reakcija iz Humske. Rukovodstvo Partizana poručuje da ne razume zašto crno-bele imenuju kao oštećenu stranu.

Beta/BranislavBožić/Ds
Beta/BranislavBožić/Ds

Povezane vesti

Odbor za hitna pitanja Fudbalskog saveza Srbije u ponedeljak je doneo odluku da od sezone 2017/2018 superligaši u protokolu za utakmice mogu da imaju najviše četiri strana igrača.

Takva odluka najviše će pogoditi Crvenu zvezdu, o čemu smo pisali OVDE, dok u Humskoj podržavaju to što je inicijativa Slaviše Kokeze dobila podršku.

Stav rukovodstva kluba iz Humske za "Mondo" je izneo sportski direktor Partizana Ivica Iliev koji ističe da mu nije jasno zašto neki crno-bele imenuju kao oštećenu stranu.

"Baš podržavam tu odluku i mislim da je to pravi put za srpski fudbal. Iako se po medijima spominje da odluka Odbora za hitna pitanja FSS ne odgovara Partizanu, ne vidim zbog čega i ne sviđa mi se što i nas imenuju kao oštećenju stranu" rekao je Iliev.

Vicešampion Srbije započeo je sezonu sa četvoricom stranaca u timu, a nakon zimskog prelaznog roka dogodila se rokada koja nije promenila ništa. Klub su napustili Gregor Balažic i Valeri Božinov, a stigli su Mohamed El Monir i Leandre Tavamba.

"Mi smo prošlog leta formirali ekipu po pravilima koja su važila do jula, a onda je uvedeno da klub u protokolu može da ima šest stranaca" kazao je Iliev i dodao,

"Dakle, Partizan je od prvog dana računao na četiri stranca i smatram da je to maksimalan broj i da ne bi trebalo da se ide preko. Potrebno je da stranac pravi razliku na terenu, a kada ih je više onda je to teško" zaključio je Iliev.

Odluka o smanjenju broja stranaca u Superligi došla je dve nedelje nakon 153. "večitog" derbija posle kojeg je predsednik FSS Slaviša Kokeza bio razočaran kvalitetom fudbala i uperio prstom upravo u strance koji nisu pravili razliku.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

14 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Il Faraone
Tuesday, 21.03.2017
23:14

Treba da ima najvise 3 stranca, I to onih koji ce biti vodje. Isto kao u kosarci. Tamo zvezda dovede onog Voltersa I placa ga duplo jer je stranac, a igra sporednu ulogu...

avatar
Anderton
Tuesday, 21.03.2017
22:32

Ni El Monir ne pravi razliku, bolje da je ostao Điri Bogosavac, imalo je prostora za napredak. Podržavam odluku, šta će nam kojekakvi...

avatar
neymar-junior-10
Wednesday, 22.03.2017
00:54

Bogosavac svejedno ne bi igrao pored Miletica jer je ovaj 3 nivoa iznad njega i tako Ridji nije mogao napredovati

avatar
paok
Wednesday, 22.03.2017
09:31

Sta ce nam Bogosavac, nista nije igrao dok je bio kod nas. A odigrao je bas vrhunski zadnji mec.

avatar
Tuesday, 21.03.2017
21:33

Što se tiče Partizana imamo najbolje domaće igrače i najbolju omladinsku školu tako da nam u Srbiji niko nije ni približan i tu smo bez konkurencije ali ćemo biti podređeni u odnosu na evropske klubove koji imaju pravo na više stranaca, a skoro svi imaju veće budžete od nas.

avatar
Nemanja Vidiic No.1
Wednesday, 22.03.2017
01:10

Pogledaj tabele :D

avatar
Tuesday, 21.03.2017
21:29

Smanjenje broja stranaca samo potvrđuje ono što govorim, a to je da zvezda nema više para za Terzićeve i Grofove inostrane promašaje, nemaju ni za domaće ali njih kao što vidimo i ne plaćaju: Pavkov(ić), Vujalklija, Vučićević...

avatar
Joey Barton
Tuesday, 21.03.2017
21:06

Nasa liga je ne konkurentna za ista znacajno, osim ako ne dodje do regionalne lige. Zato je bolje da ze ulaze u igracki kadar za reprezentaciju.

avatar
Tuesday, 21.03.2017
19:15

polovnjaci iz Rostova i Mordovije prave razliku , ali u budzetu ... tim koji duguje 50M nema problema da dovede Ronalda ako zatreba ...

avatar
Nemanja Vidiic No.1
Wednesday, 22.03.2017
01:10

Ti iz rusije vam dali 3 komada :)

avatar
ACACHELSEA
Tuesday, 21.03.2017
19:11

Broj stranaca od 6 je uvedeno u zadnji cas zato sto je Zvezda dovela bukvalno pola tima stranacima i zbog njih je to uvedeno.Naj bolje je 4 stranca i forsiranje svoje skole.Pola tih stranaca na primer u zvezdi je promasaj,a date su velike pare,veliki problem je u tome sto nasi klubovi ne maju adekvatne trenere i ne trude se da budu poput Holandjana da izbacuju mlade igrace a stranac da bude tu bas ako ne mogu da izbace nekog igraca na nekoj kriticnoj poziciji.PZV imaju dobru skolu i treba to da iskoriste,a ne da bacaju pare na skupe strance koje niko nece od ozbiljnih ekipa.

avatar
БОЖЕ, СПАСИ СРБИЈУ
Tuesday, 21.03.2017
19:07

Kako podrzavas mazica i gresis u tom pogledu, tako i ovde pravis gresku, a onda mi treba da se prepucavamo sa zvezdasima ko nam radi o glavi i da se nadamo da ces raditi u najboljem interesu kluba i dovoditi strance (u svakom prelaznom roku najmanje po jednog) koji ce praviti razliku i u evropskim utakmicama. Nisi ti kalibar da nosis taj duh pobune, ne umes da prodas igraca, fotografises se sa ljudima iz uprave i nase i zvezde kao da su ti braca rodjena, cutis kad je rec o Evropi jer je tako receno sa vrha.