Šta to Terzić vidi što drugi ne vide? ''Imam taj Božiji dar...''

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 27.12.2018.
11:25
Izvor: Sportske.net, Novosti.rs

Generalni direktor Zvezde ''ne želi da bude lažno skroman''...

BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/MO
BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/MO

Povezane vesti

Pred kraj godine, koja će u Zvezdinoj klupskoj istoriji biti upisana zlatnim slovima, generalni direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić je govorio u intervjuu za ''Novosti'' na više zanimljivih tema, a jedna od njih odnosila se i na Terzićevu sjajnu procenu kvaliteta Luke Jovića.

Podsetimo, dok je reprezentativni golgeter koji ove sezone blista u Bundesligi, u dresu Ajntrahta, kao tinejdžer bio član Crvene zvezde, Zvezdan Terzić je bio taj koji ga je nazvao ''srpskim Falkaom''.

Na tu njegovu izjavu je nedavno podsetila čak i španska ''Marka'', zbog čega je Terzić još ponosniji.

''Da ne budem lažno skroman, 21 godinu selektiram i pravim tim. Imam taj božiji dar da prepoznam igrača kada drugi to ne vide.

Tako je bilo u OFK Beogradu sa Banetom Ivanovićem i Aleksandrom Kolarovom, koji su došli kao anonimni igrači.

Kada sam video Luku Jovića, odmah sam znao da će biti vrhunski igrač. Razlikovao se od ostalih po držanju tela, glave, po načinu na koji igra, kako skače...'', otkriva Terzić.

Ono što može da raduje navijače Crvene zvezde, to je da Terzić sličnu prognozu sada ima za 19-godišnjeg Veljka Nikolića!

''Ima takav osećaj za igru da vidi kao kompjuter, protura loptu gde niko ne očekuje. Poseduje nešto što ima Marko Marin. Međutim, u daljem razvoju jako je bitno i pitanje njegovog karaktera, mentaliteta, želje za uspehom, da budeš spartanac, spreman na odricanja...'', naglasio je Terzić.

-

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

25 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Dr fudbala Miloje
Friday, 28.12.2018
00:34

Терза своје знање показује на делу а не само језиком. Успеси и резултати рада су једино мерило.

avatar
Matrix
Thursday, 27.12.2018
19:55

Ima dar da mase repom kad gazda kaze

avatar
RIP KOBE
Thursday, 27.12.2018
16:28

bog se prevrce na nebu

avatar
RIP KOBE
Thursday, 27.12.2018
16:27

cekaj ako imas taj dar zasto ste se tako bahato ponasali prema jovicu bas?

avatar
riquelme
Thursday, 27.12.2018
14:36

Ali ima i dar da ponekad i slaze. Kolarov je doveden u OFK-u na poluvremenu utakmice Cukaricki - OFK Beograd kao vec vidjen "talenat" odnosno snazan i jak igrac koji ima snage za 3 utakmice u nasoj ligi i 1,5 u Evropi. Znalo se i da ce biti prodat odmah samo za koji klub mislim da nije bilo sve dogovoreno. Ne pravi se igrac za godinu dana i to ne sigurno u OFK Beogradu. Za Baneta svaka cast kao i za mnoge druge. Ipak su OFK Beograd i Rad klubovi koji su redovno davali pare prvo roditeljima a posle i igracima kada postanu punoletni. To su bile cifre od 7,5 do 10000 godisnje sto za Ranka Stojica i Terzu nije neka cifra posto od jednog igraca koga pogode mogu narednih 150 da promase. A bilo ih je mnogo sa obe strane. Samo sto se previse zalaufao sa pricom o pravljenju para od igraca u Zvezdi i kao neko ko simpatise Zvezdu bih ipak voleo da Lalatovic olupa Zvezdu u finalu kupa jedno 5-0 bas iz razloga sto kakav god da je Lalatovic sto se ponasanja i temperamenta tice bez premca radi posao u nasoj ligi. On je doveden pred svrsen cin na Marakani, potpisao je ugovor bez svetla u lozi po danu a bili su mu obecani tada top igraci iz nase lige koji su to posle i pokazali... Stoiljkovic iz Cuke, Stojkovic iz Cuke, Rade Krunic tada mislim iz Donjeg Srema posle odmah otisao u Empoli posle te sezone ili dve i obecani su mu ostanak Milijasa, Pecnika, Mijailovica kao stub ekipe koja je krecila svlacionicu Zvezde i kupila frizider da imaju hladne vode u njoj a paralelno se borila i uzela titulu. Tako da Terza imas ti osecaj a od Bozijeg dara si daleko i to ni u sali ni u zbilji ne smes da zboris pa cak ni da pomislis.

Imas magije koliko i Tole,
nema sumnje navijaci te mozda i vole,
I imas za cilja da se Zvezdino vreme da se naplati sto bolje...
Da je posteno a i da nije
bolje Zvezda u ligi sampiona,
nego na isti nacin nase komsije!

POZDRAV najboljem sportskom sajtu u SRBIJI!!!
UZDRAVLJE!!!!

avatar
Deki.Stankovic.5
Saturday, 29.12.2018
08:03

Izdominirao si ovaj komentar kao nekad Huan Roman na zelenom tepihu :D

avatar
Thursday, 27.12.2018
14:34

Terzo, vrati Ristica ! !

avatar
Doki Daki
Thursday, 27.12.2018
14:09

Za koliko njih nije imao viziju? Za 21 godinu 3 igrača koji su se ostvarili van Srbije.?

avatar
NemanjaVidic No1.
Thursday, 27.12.2018
15:45

3 igraca?malo da prelistas onda i edukujes se

avatar
Doki Daki
Friday, 28.12.2018
21:54

Kad mi neko replicira, treba da napiše činjenicu zbog čega je u pravu. Terzić je spomenuo 3 igrača koja nisu ostvarena u njegovim klubovima, već u inostranstvu. Duke je ostvarivao mlade igrače u Partizanu, koji su igrali u EL zapaženu ulogu. Koje to još Terzine igrače? Jović se čak nije ostvario ni u klubu posle Zvezde, Bane takodje. Još ako se uzme gde je sada OFK! Bežanje, apsa, predmet u fioci...Mene bi bilo sramora da ga podržavam, kao što me sramota i našeg Djure frizure i ovih što nas sada vode.

avatar
Pixi GOOL iz kornera
Thursday, 27.12.2018
17:36

On je samo naveo trojicu, a bilo ih je mnogo vise.

avatar
Pixi GOOL iz kornera
Thursday, 27.12.2018
13:15

Veljo Nikolic jeste velika nada ali ako ga ne bacimo u vatru na vreme bojim se da ce se on u Graficaru utopiti u sivilo. On je u omladincima bio mnogo veci potencial od Joveljica i Terzica, ali igra na mestu na kojem imamo previse igraca i zbog toga je zavrsio u nasoj filijali Graficaru. Steta ako on ne uspe u Zvezdi jer velika je klasa od igraca.

avatar
Čeki
Thursday, 27.12.2018
14:51

On ima dugi niz problema sa kolenima i bojim se da ga to ne odvuce ranije sa fudbalskih terena.

avatar
Pixi GOOL iz kornera
Friday, 28.12.2018
18:47

Mislim da je te probleme prevazisao, a da je sad u pitanju povreda.

avatar
Südkurve München
Thursday, 27.12.2018
13:03

Terzoo madjijoooo, ti si Zvezdane nova Zvezdina Zvezda, svaka cast legendo

avatar
Brajkoo
Thursday, 27.12.2018
12:43

"Imam Bozji dar"?!
A realnost je OFK u beton ligu, skupo placeni igraci Kafu,Stoiljkovic,Jeftic,Causic,Meleg,onaj crnac stoper... koni sede na tribinama. Sta tek reci za Donalda i Lataleka koji su otisli za Dz!

avatar
UGASICE SE partizai
Thursday, 27.12.2018
13:40

Sumaila ako je imao 100k eura za godinu dana,evo ubij me. Kafu,Stoiljkovic,Jeftic,Causic i Meleg,na njihove plate godisnje je otislo oko 3m eura,ali boze moj,em nam je to bas nista,s'ozbirom koliko se prihodovalo,em ne mozes pogoditi sa svakim igracem. Vama bi bilo top da pogodite sa jednim

avatar
Dr fudbala Miloje
Friday, 28.12.2018
00:36

Извини грешка.

avatar
petar000
Thursday, 27.12.2018
15:11

Pa prihodovalo se sto ste usli u ls. da niste druga bi prica bila. Sta je od kupovine ove sezone pogodio? Osim Marina, za koga bi i moja baba znala da je dobro pojacanje, ostalo sve promasaj do promasaja. Plus, nije neko prihodovanje, ako sve spucas na propala pojacanja, a Zvezdina su ove godine upravo takva. To sto dovede igraca koji kosta par miliona nije nikakva umetnost. Da ne pricam da je Pavkov ostao srecno jer ga niko nije hteo, da ste Simica kupili jer vam se moglo, nbe zato sto je projektovan da bude starter. Znaci, lako je pricati o znanju kada imas 20 miliona da pravis ekipu bez ikakvih trzavica da ce neko traziti neke pare, ili rate. Dalje, da se je bas toliko prihodovalo kao sto se pise i nije, jer Zvezda ima skupu ekipu i njima je bukvalno taj prihod otisao na plate igraca. Da ne pricam da vam najbolji igrac otiso sad za 500 k. A Partizan su pre dve sezone rastrgli novinari sto je Leonardo imao klauzule u ugovoru koje su bile deset puta vece od ove. Sad niko ne prica, niti pise kako je to ocajan potez uprave. A jeste Da ne analiziramo. zvezda jeste napravila tim, to niko ne spori, ali iskreno sa tolikim kupovinama u poslednjih nekoliko sezona bi i Indjija imala isto takvu ekipu. Vi ne kapirate da niko Zvezdi ne spori snagu igrackog kadra. Ali da je sa jednom dooobrom postavom omaseno, jeste.

avatar
Pixi GOOL iz kornera
Thursday, 27.12.2018
13:42

U pravu si jer Terza nije toliki poznavalac fudbala kao Vazura.