Šta to ima Krstajić što nije imao Muslin?

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 16.11.2017.
10:28
Izvor: Sportske.net, zurnal.rs

Vršilac dužnosti selektora reprezentacije Srbije objasnio svoje poimanje fudbala. Da li je to ono što svi mi želimo?

Beta/BranislavBožić/Mo
Beta/BranislavBožić/Mo

Povezane vesti

Posle azijske turneje, Mladen Krstajić se još više približio trenutku kada bi moglo da mu se izbriše ono ''v.d.'' ispred naziva funkcije koju obavlja od odlaska Slavoljuba Muslina sa klupe ''Orlova''.

Mnogi su bili sumnjičavi, pitali se kako će se Muslinov iznenadni odlazak odraziti na naše reprezentativce, plašili su se nekakvog rasula u ekipi, ali dogodilo se sve suprotno, i to najviše zahvaljujući Krstajiću.

Pružio je priliku nekolicini mladih igrača na koje Muslin nije računao, oni su mu na poverenju uzvatili na pravi način, a utisak je da je preporodio i Adema Ljajića, koji je protiv Južne Koreje pokazao šta misli o Krstajiću, kada je sa suprotne strane terena potrčao njemu u zagrljaj posle postignutog gola.

Azijsku turneju Srbija je okončala pobedom nad Kinom (2:0) i remijem sa Južnom Korejom (1:1), a po povratku u Srbiju, Krstajić je otkrio svoje utiske u intervjuu današnjem ''Sportskom žurnalu''.

Pohvalio je sve igrače, možda nešto više one najmlađe, a poebno se osvrnuo i na pomenuti gest Adema Ljajića.

''Našli smo mu 'žicu'. Adem je pravi momak. Suštima je prići svakom igraču na način da shvati da je deo tima. Atmosfera je temelj i najbitniji preduslov uspeha jer se podrazumeva da kvalitet nije sporan'', objašnjava Krstajić.

Tokom kvalifikacija je i Aleksandar Mitrović baš njemu trčao u zagrljaj posle nekih od postignutih golova, iako tada Krstajić nije bio na poziciji koju sada obavlja.

''Moj zadatak je uvek bio da napravim što bolju atmosferu u svlačionici, pokušavao sam to i verujem da sam uspevao. Radio sam neke stvari koje se možda nisu videle sa strane, ali sam bio deo ekipe'', objašnjava Krstajić.

Ipak, ono što je posebno zanimljivo u ovom njegovom osvrtu, to je poruka da fudbal nije nikakva nauka, da ga treba samo uskladiti sa savremenim tokovima i omogućiti sve ono što donosi uživanje gledaocima.

''Ne volim da sputavam igrača koji je došao na 30 metara od gola pričama da mora da uradi ovo ili ono. Mora da ima maksimalnu slobodu da završi akciju. Pre toga, u organizaciji napada su potrebni ideja i priprema, ali pred golom - filozofije nema'', poručuje Krstajić.

Za kraj, podsetićemo vas i na onaj transparent ''Jedan je Mladen Krstajić'' koji je godinama bio istican na utakmicama našeg nacionalnog tima.

Nije to bilo bez razloga i ne može se svako pohvaliti time...

A ostatak intervjua sa Mladenom Krstajićem možete da pogledate ovde.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

30 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Bojan Samardzic
Friday, 17.11.2017
13:30

Ne znam, nisam za to, al hajd, vidjecemo, mozda i ima nekog smisla. Ionako ne ocekujem bogzna sta na SP, ali ako se obrukamo onaj ko ga je postavio mora da preuzme odgovornost.

avatar
NikkiCFC
Thursday, 16.11.2017
19:28

Ima zdrav razum u odnosu sa sve bivse selektore. Mi smo patili uvek jer su se nasi selektori pravili pametni Antic sa Milijasem, Petkovic sa Nadjem, sinom, Mihajlovic sa Ljajicem i Maticem, Curcic sa Tadicem, Muslin sa Ljajicem i Sergejem. Kljuc je jednostavnost. Krstajic ocigledno ne glupi ludilo vec ima prijateljski odnos sa igracima. I u takvoj jednoj atmosferi gde bi zajedno sa igracima sastavljao taktiku uz kaficu mislim da imamo odlicne sanse da budemo hit prvenstva.

avatar
Gogi-11
Thursday, 16.11.2017
23:24

Ma da ima a gde mu je pejcinovic, milunovic? Nema mesta ali ima za rukavinu,vukovica mitrovica obradovica....

avatar
NikkiCFC
Friday, 17.11.2017
00:20

Mahom si naveo stopere. Realno Tosic, Ivanovic, Maksimovic, Nastasic i Spajic su nasa 5 najbolja stopera sto govore i timovi za koje igraju. Vukovic i Mitrovic sigurno nece biti u timu a ni ti koje si ti naveo. Obradovic takodje igra za tim koji igra LS i on je nas rezervi bek umesto Kolarova. Bolje nemamo. Jedino se slazem da treba Basta pre Rukavine.

avatar
Doka
Thursday, 16.11.2017
16:55

Bice svakako bolje nego sa Muslinom, posto je ono bila katastrofa od igre, samo da se krstis, a jos je filozofirao, i nije pozivao igrace od kojih ce nam zavisiti buducnost. I grupu smo prosli zato samo sto su ostale selekcije odigrale gore od nas, ne zahvaljujuci nasoj igri.

avatar
chaki
Thursday, 16.11.2017
14:53

Nema nista sem sto je malo modernijeg shvatanja i sto ce igrati SMS Zile i verovatno Ljaja

avatar
DR DRE
Thursday, 16.11.2017
16:05

Da, nista -osim- toga nije promenio i doneo. Nema veze sto nam to menja igru za 180 stepeni, -samo- to ce biti drugacije...

avatar
FRATRIA
Thursday, 16.11.2017
13:51

Pocela kampanja znaci da ovaj ostane selektor, nek` nam je Bog u pomoci. Ovo ima samo u Srbistanu.

avatar
DR DRE
Thursday, 16.11.2017
16:08

Jesi li tako kritikovao i dok je muslin bio selektor? Da se razumem, uopste ne mislim da Krstajic treba da bude, casno i moralno bi bilo da je i on tad otisao kad i onaj kom je pomagao, ali, cisto hocu da vidim i tu doslednost na delu...

avatar
kurcelicu, USTASO!!!
Thursday, 16.11.2017
18:49

Kakvo crno zadrzavanje na klupi, kamo lepe srece da smo ga smenili barem malo ranije...

avatar
Revolt revolta
Thursday, 16.11.2017
17:44

Kakav god da je Muslin,odveo nas je na Svetsko prvenstvo. Ako su ga vec pustili da vodi kvalifikacije ,nek ga ostave i za Svetsko,ali dzabe ,moramo mi da se pravimo pametni,ne bi smo mi bili Srbi

avatar
Gogi-11
Thursday, 16.11.2017
13:30

Pa tacno je radio si ti neke stvari sa strane koje se nisu videle do sad, sada je valjda svima jasno i koje.... a to sto su transpareti visili ne budite smesni pa toga ima kolko hocete prijatelji rodbina i eto transparent... navedite samo jednu utakmicu za rep. koju je odigrao dobro ja se ne secam ni jedne...tako da ne piskarajte gluposti probalo se sa pocetnicima na mestu selektora i nista propast mihajlovic je bio primer zato iskusnog i dokazanog trenera i bez mesanja u njegov posao mozemo se nadati necemu ovako ???

avatar
DR DRE
Thursday, 16.11.2017
16:06

Kako te nije sramota da kazes da nijednu nije dobro odigrao?! Inace, i to sto je bilo na istoku je uvek bilo kaceno zato sto je Krle finansirao dolazak tih navijaca iz Republike Srpske!

avatar
NikkiCFC
Thursday, 16.11.2017
19:23

Primlili smo jedan gol u kvaliifikacija kad je on igrao na 10 meceva. A tu su bili Spanija, Belgija, BiH.

avatar
Gogi-11
Thursday, 16.11.2017
18:46

Pa ne navede mi ni jednu koju je odigrao dobro? Tu ne mislim samo na njega u vreme kada je igrao nista nismo napravili tako da niko nije zasluzio prelaznu ocenu zar ne? Veci os njih je bilo sralo samo do broja odigranih utakmica a ne kako su prosli i koji je rezultat na kraju...

avatar
Amar Zornic
Thursday, 16.11.2017
12:25

Ima Kokezu , akose nmz naci meko top resenje a ocigledno nmz onda sam zadovoljan i Mladenom . Srecno Orlovi

avatar
DR DRE
Thursday, 16.11.2017
12:23
avatar
CZYNWA
Thursday, 16.11.2017
13:46

😂😂😂😂

avatar
DR DRE
Thursday, 16.11.2017
16:07

Pa reci:-D Dlake na glavi za snagu kao Samson, a ono u glavi za pamet i mudrost, Krle kefalica:-D

avatar
Thursday, 16.11.2017
11:53

Sa njim cemo da sluzimo samo za gol razliku, zapamtite sta sam sad napisao!

avatar
Man.United99
Thursday, 16.11.2017
15:29

Ne bih se bas slozio, ako muse pruzi prilika Krstajic bi mogao biti dobro rjesenje. Samo ga be treba smjeniti nakon SP. Jer tamo sigurno necemo napraviti top rezultat. Ali treba ga ostaviti i kvalifikacije da odradi

avatar
Dillinger
Thursday, 16.11.2017
16:01

A sa Muslinom ne bi?nOdbrana nam je katrastrofalna, bilo je rupa više nego na golf terenu. Covek je ocekivao da Rukavina koji ima 33 gidina, pokrije celu desnu stranu, da igra i beka i krilo. nPrvi koji treba napustiti reprezentaciju je Ivanović, zatim Mitrović, Maksimović može da ostane na klupi, za svaki slučaj.nŠto se napada tiče A. Mitrović ne sme biti prvi izbor.