Šta se desilo sa ''rekordnim transferom'' Strahinje Pavlovića?

Autor: Darko Mitrović
sreda 10.07.2019.
12:27
Izvor: Sportske.net, Mozzartsport.com

Zatišje već dugo traje, utišale se i priče oko Rikarda Gomeša...

EPA-EFE/ANDREJ CUKIC
EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

Povezane vesti

Partizan je juče i zvanično realizovao transfer Svetozara Markovića u Olimpijakos za milion i po evra i 10 posto od sledeće prodaje, ali ono što se već (pre)dugo najavljuje i očekuje nikako da se dogodi.

Naravno, u pitanju su najavljeni transferi Strahinje Pavlovića u Juventus i Rikarda Gomeša u jedan od arapskih klubova.

Još početkom juna se najavljivalo da bi klub iz Humske samo od ova dva transfera mogao da zaradi preko 10 miliona evra, da bi Pavlovićev transfer mogao da bude rekordan, čak se pominjalo i osam miliona evra, dok bi Rikardo Gomeš trebalo da obori rekord kada su Partizanovi stranci u pitanju, jer u Humskoj se nadaju ponudi od oko pet miliona, koliko je navodno Al Hilal bio spreman da plati.

Ali, vreme prolazi, početak sezone se približio, crno-beli danas igraju najvažniju utakmicu na pripremama, protiv Bordoa u 18 časova, pa je za očekivati da tim koji danas istrči na teren bude Miloševićev izbor i za start u kvalifikacijama za Ligu Evrope.

S obzirom da Rikardo Gomeš nije odigrao nijednu pripremnu utakmicu ovog leta i da se još uvek čuva za očekivani transfer, treba verovati da će crno-beli uskoro realizovati taj posao, samo je pitanje po kojoj ceni, da li za tri i po, četiri miliona evra ili nešto više.

Međutim, kada je u pitanju Strahinja Pavlović, tu odavno već nema nekih konkretnijih signala iz Juventusa ili nekih drugih evropskih klubova.

Treba reći da su najglasnije i ''najbombastičnije'' najave oko njegovog odlaska u Juventus bile pre dolaska Mauricija Sarija na klupu italijanskog šampiona, ali sada je u Torinu najvažnija tema dovođenje štopera Ajaksa Matisa De Lihta, pa Pavlovića sada retko ko pominje u tom kontekstu.

Zbog toga je za očekivati da Pavlović ipak odigra kompletne kvalifikacije za Ligu Evrope, pa da tek onda realizuje transfer u slučaju da zadovoljavajuća i pre svega zvanična ponuda do tada stigne. A kako prenosi ''Mozzartsport'', zvanična ponuda iz Juventusa (još) nije poslata...

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

14 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Milan224
Wednesday, 10.07.2019
22:04

Pa niko nije ni rekao da je rekordni to ste vi tako prenjeli, svi vi mediji nije ni cudo ne znam u cemu je fora sa vasim novinarstvom prvo predstavljate utakmicu Partizan Bordo kao nesto sacemo da vidimo koliko moze Partizan Bordo ce pokazati koliko crno-beli mogu neka najava neko iscekivanje i onda samo truli komentar Partizan je spreman bez imalo emocije bez imalo euforije kad je vec tako najavljeno pocevsi od mocarta pa nadalje sve do jednog medija tj tabloida u srbiji Ja se sjecam da su Partizan vec izbacivali mediji nakon nekih osrednjih partija u prvom ili drugom kolu, a vidim sad komentari na zvezdinu utakmicu prvu mora bolje, sta zvezda treba da uradi na marakani itd a Partizan su sahranjivali nakon takvih nekih 'osrednjih' partija u ovo vrijeme. Slucajno da je Partizan tako odigrao sad sigurno bi ga vec sahranili ja ne znam sto se vi bavite ovim novinarskim poslom

avatar
poljskikupanjac
Wednesday, 10.07.2019
16:00

shvatili da je drvo i to sirovo

avatar
MMK
Wednesday, 10.07.2019
14:34

Super, ako su sad hteli za 8m, onda na kraju kvalifikacija mogu da ga vode za 16m ;)

avatar
GoHardV3
Wednesday, 10.07.2019
15:40

Onda ce na kraju odustati od rupetine.

avatar
Nikola Mitrovic_fb
Wednesday, 10.07.2019
13:00

Daj boze da ne prodaju nijednog, I da raspolazu s Tim sto imaju I na kraju svi Napolje iz svetinje

avatar
magister
Wednesday, 10.07.2019
12:56

Partizan hitno treba da se uozbilji, kvalifikacije su blizu. Savo, nadam se to oseća. Treba vratiti kvalitetnije igrače i ne praviti eksperimente, koji samo mogu skupo da koštaju, a da budu ozbiljan rizik. Znači, ovo je roster (kad već moraju ovi što su dovedeni) koji može do grupne faze LE:
Stojković, Kljajić, Stevanović - Miletić, Pešukić - Ostojić, S. Pavlović, Vujačić, Dinga, Valijente (ako ne ode) - Šehović, Brežančić, Urošević - Zdjelar, Šćekić, Smiljanić - L. Pavlović, Milosavljević, Jovanović, Đerlek, Lakčević, Suma - Tošić, Lutovac, Zakarić, Stevanović, Ivanović - Gomeš, Sadik, Nikolić, Ožegović, Arambašić. To je mnogo. I skupo, preko 30 igrača. Ali to je jeftinije nego da se ne plasiramo u grupnu fazu LE. Tih 10 igrača više, među kojima ima mladih i onih sa ne velikim primanjima, to je možda manje od 500 hiljada evra na godišnjem nivou (4000 po igraču mesečno), pa nek je i milion. A videli smo analizu - koliko donosi LE. I koliko skaču cene igračima igranjem u LE. Hajde malo normalnosti, pa i ako vas je Onaj postavio, nema razloga da totalno uništite Partizan. Trenutno je sastav - očigledan: Stojković - Miletić, Ostojić (Vujačić), S. Pavlović, Šehović (Brežančić) - Zdjelar, Šćekić - Tošić, Suma (Zakarić) - Gomeš, Sadik. To je sastav koji bi ušao u grupnu fazu. A vi se igrajte.

avatar
Zakarije Suraka
Wednesday, 10.07.2019
14:14

Ne može Suma po boku.

avatar
magister
Wednesday, 10.07.2019
19:06

Stavio sa 4 2 2 2, pa pošto nemamo u timu graditelje igre, nego ta dva igrača što igraju i na prodor i na davanje lopti u dubinu, stavio sam kao najbolju varijantu Tošića i Sumu. Praktično nijedan nije krilo. Zato bi bilo važno da Šehović igra levog beka, jer je prodoran, a Miletić se desno - trudi.

avatar
⭐♦ povratka kralja
Wednesday, 10.07.2019
12:45

Jedan poznati strucnjak koji se vraca i navija za partizai, znate ga, ima obicaj da izmislja aute i kornere kad partizai ne moze da pobedi velikane kakvi su Radnik i Macva, je rekao da je Pavlovic najtalentovaniji stoper na svetu, da je bolji od De Lihta. :D S obzirom da je to istina, partizai je odlucio da zadrzi Strahinju, eto to se desilo. :D

avatar
paok
Wednesday, 10.07.2019
14:24

Sta tebe briga za Pavlovica. Igrali ste Evropu a niste u stanju da prodate nijednog igraca iz odbrane, toliko hvaljene prosle godine. Svi se otimaju za Rodica, Stojkovica i ostale.

avatar
paok
Wednesday, 10.07.2019
16:42

Daleko od toga da je najtalentovaniji, ja tako nesto nikada ne bih rekao zato sto to nije istina. Vi jeste prodali Radonjica za 12 miliona ali polovina nije vasa, bitno je koliko zaradis a ne za koliko prodas. Na njemu jeste nesto zaradili ali ste izgubili na Causicu, Cafuu i Ebislio ili kako se vec zove oko 3 miliona. Ako mislis da sam preterao izracunaj.

avatar
⭐♦ povratka kralja
Wednesday, 10.07.2019
14:28

Ne treba da prodamo. Mi smo od Radonjica zaradili vise nego sto cete vi da prodate ceo vas tim sa sve shumama i zelenotogorskim ronaldima-rikardima. :D
Razumem da morate da se tesite...Ali reci da je lik koji je odigrao godinu dana u prvom timu partizana najtalentovaniji stoper na svetu je bolest. xd

avatar
magister
Wednesday, 10.07.2019
12:43

Neznalice iz uprave Partizana, koje prepisuju od Onog, pa im nije važno šta će zaista da postignu, već kakav će trenutno utisak da ostave, ali nemaju tu moć da mogu svakodnevno da resetuju svoje izjave - najavile su nešto da zasene javnost, usput sve brbljajući o Partizanovim dugovima, da zataškaju oticanje Partizanovih para da ih ne bi sutra neko pitao otkud dugovi. To je rezultiralo. Ko hoće da posluje s takvim hohštaplerima? Kanal koji su imali u Fiorentini je očigledno - istrošen ili se makar trenutno odmara, a i taj datira mnogo pre ovih. Ovi prodaju - samo na Istok. A tamo, kad trgovci sa tradicijom osete da se i u problemu, spuštaju ti cenu do maksimuma, još kad shvate da tražiš tu nešto i za sebe lično, eeee, to će tek dodatno da ti naplate. Zato Tavamba, Leonardo, Đurđević, pa i sad Marković. Kad su Saudijci shvatili stanje, verovatno za Gomeša nude upola manje, možda i još manje. Što se Pavlovića tiče, on je talentovan i verovatno jeste negde u notesima, ali verovatno hoće još da ga provere. Da smanje rizik. Bolje im je da sačekaju još godinu, Pavlović će i dalje biti ekstra mlad, pa ako pokaže napredak i stabilnost, lako će oni platiti i 20, a ne 5 miliona. Naravno, nekom majstoru, kao što je bio Mamić, ako se takav pojavi u Partizanu, a ne Vazuri. Vazura i ovi teško mogu da posluju na svoj način na Zapadu, jer pogotovo veliki klubovi se drže pravila, pa nema uplata trećoj i petoj strani nego - klubu. Zato im služe menadžeri.