Šta se dešava sa Zvezdinim napadom?

Autor: Aleksandar Obrenović
nedelja 22.09.2019.
22:26
Izvor: Sportske.net

Problemi ovog meseca za Crvenu zvezdu.

BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/MO
BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/MO

Povezane vesti

Veliki problemi za Vladana Milojevića nakon reprezentativne pauze.

U septembru mesecu svega dva gola Crvene zvezde u tri utakmice, i to oba iz penala. Dodajmo još i da Crvena zvezda nije imala niti jedan šut u okvir gola čitavih 180 minuta.

Protiv Bajerna bez šuta u okvir, kao i večeras protiv Partizana, pa je pravo pitanje ono iz naslova, da li su Pavkov i Boaći ušli u period kada im manjka motivacije, kao i čitava ekipa?

Milojević menja i deli minutažu Pavkovu i Borjanu, a niti jedan od njih dvojice nije uspeo da napravi malo veći problem svojim rivalima u poslednja dva meča.

Zakazala je i sredina terena, čak ni Marin nema dovoljno prostora za igru iako je imao dve najbolje šanse za Zvezdu u poslednjih 180 minuta, jednu protiv Bajerna, drugu protiv Partizana.

Vladanu Milojeviću predstoji žestok rad i analiza, moraće da probudi dvojicu napadača, a da li je možda rešenje treći - Tomane, ili je problem daleko kompleksniji?

Mi smatramo da je ovo poslednje, imaće dosta posla crveno-beli pre nego što ponovo napad bude na visokom nivou, što je jako potrebno pred duel sa Olimpijakosom.




Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

37 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
BloodY RippeR
Monday, 23.09.2019
17:08

Ja ne znam sta su drugi videli i odakle price o taktici 3-5-2 ili 5-3-2. Ja na tv-u dok sam gledao derbi sam jedino video 5-4-1 formaciju sa pokusajem tranzicije u par navrata u 3-4-3. I to je realno odlicna taktika za brz fudbal samo sto zvezda nema taj rodster igraca da mogu da odigraju tu taktiku. Za to trebaju vrhunski bokovi koji mogu da trce 2 utakmice bukvalno jer drugacije nikad oni nece uspeti da odrade brzu tranziciju iz odbrane u napad na vreme da se protivnik nevrati. Sa druge strane pasevi i centarsutevi moraju da budu uspesni preko 85% da bi to doslo do izrazaja. Ovako mi smo vas zatvorili u 70% slucajeva jos pri iznosenju lopte oko vaseg sesnaesterca. Tako ste i primili prvi gol. Znaci taktika je odlicna ali ne za vas jer vi nemate kadar igraca koji to mogu da realizuju.

avatar
jv
Monday, 23.09.2019
15:45

Igramo sa dva defanzivna vezna i jednim napadačem, koji je van forme (i Pavkov i Boaći), i ovo je realnost. Treba da igramo sa Vukanovićem i Tomaneom napred, dva krila, i Marinom i jednim defanzivnim veznim. Tako bi bili mnogo brži i ofanzivniji.

avatar
svetski prvaci 1991
Monday, 23.09.2019
14:38

Ma nije do špiceva u igri, već oni nemaju pravih lopti, centar šuteva.Svi su nekako pogrešni, čak i Marin u pravoj šansi pogrešno doda loptu.Mnogo je nedostataka u igri,to treba da vidi trener...

avatar
Ovono
Monday, 23.09.2019
11:18

Svaka cast pojedincima koji su tu da ostave komentar i kada ne ide a onaj pixi ni traga ni glasa a ovde pišti non stop! Klasika

avatar
Dalibor Branko Đorđević
Monday, 23.09.2019
07:49

Oba navedena šica su već bili na izlaznim vratima kluba..I mentalno nisu spremni za ovu sezonu u kojoj će im u glavi odzvanjati pitanje " da li su pogrešili što nisu pristali na uslove"...Pošto se radi o sportistima prosečnih kvaliteta i dostignuća biće im potrebno vreme da se od te vrste šoka oporave( ako pre toga ne odu u zimskom prelaznom roku)..Slabi karakteri i loši profesionalci...Pored svega toga poseban je problem što je "stručni štab" celu koncepciju bazirao na Marku Marinu pa su drugi vezni igrači prekomandovani u obične "vodonoše" uz katastrofalnu igru "beka mutanta" Gobeljića i ispdprosečnog Brazilca + pogubljeni Milunović dolazimo do zaključka koje glasi: DA NIJE BILO DIREKTNE POMOĆI SUDIJA U NEKOLIKO NAVRATA ZVEZDA BI I ZASLUŽENO BILA NA TABELI NA KOJO SE NALAZI! A da nije bilo neverovatne sreće u penal seriji u kvalifikacijama Milojeviću bi"VISILE NOGE" posle ovog derbija!

avatar
Dalibor Branko Đorđević
Monday, 23.09.2019
07:40

Oba navedena igrača su već bila na izlaznim vratima Marakane tj. prodata! Koncentracija i glava u celini im je bila okrenuta ka završavanju transfera! Pošto se to nije desilo oni se nisu mogli resetovati i nastaviti tamo gde su stali već su i dalje u mislima "da li su naparvili loš potez"! Nisu to špicevi ni sportisti najvećeg kalibra i Zvezda će imati problem do kraja polusezone...

avatar
????JULEN 8 GUERRERO????
Monday, 23.09.2019
01:03

Ne dešava se Indjija, eto to se dešava!

avatar
mm20
Monday, 23.09.2019
02:39

Pa sta se vama sve desava? Naporni ste sa kukanjem, al bas preterujetea

avatar
????JULEN 8 GUERRERO????
Monday, 23.09.2019
14:48

Dešava se da se borimo sa vetrenjačama.. I u nekom ludilu nam donekle i uspeva.. Igrmo nameštene ligu u kojoj se svi zvezdi sklanjaju, sudije vas guraju bez pardona, savez i sudijska komisija su prepuni sumnjivih likova sa severne šipke koji menjaju pravila kako bi osujetili Partizan.. Šurbatović je osujetio realizaciju transfera Slibodana Rajkovića tako što je preko noći doneo aneks pravila o registraciji slobodnih igrača..

avatar
ViniciusJR
Sunday, 22.09.2019
23:55

Zvezda je prilicno nagomilala igrace ove sezone, jeste to na papiru jak tim. Ali imas u ekipi Pavkova, Boacija i Tomanea, pritom samo 1 od njih moze da igra...a uz to talentovani Krstovic ne moze da dobije grama prostora.

avatar
paok
Monday, 23.09.2019
06:35

Imate previse igraca, ne znam sta ce vam toliko. Da jurite prolaz u LS pa i da razumem ali ovako. Ne znam sta ce vam toliko stranaca, em kostaju a ne mogu svi da igraju.

avatar
Mads87
Wednesday, 25.09.2019
11:15

E to je dobar komentar. A i neutralan

avatar
ViniciusJR
Monday, 23.09.2019
15:34

"Imate"? Ja nemam,uopste nisam pristalica pomenutog kluba, ali volim da pratim fudbalske utakmice, pa naidjem i na njih :)

avatar
Popay
Monday, 23.09.2019
10:26

A ko kaže da samo 1 može da igra kao centralni napadač .. to sve ovisi o treneru i kako će posložiti formaciju..može se posložiti i sa 2 napadača
3-5-2 ili 5-3-2
Ili meni omiljena 4-4-2
ali to je tuđi posao..

avatar
Mads87
Sunday, 22.09.2019
23:47

Sa napadom se ne desava nista.Desava se sa odbranom i sa onom rupacom od milunovica. Sredina je tragicna Jovancic je bacio 20 lopti bez veze.Klupa je za njega vrh vrhova.Sta treba da urade boaci i pavkov kad ne dobijaju lopte sredina ne moze da se povata.sva pojacanja do sada su promasaj , mogu da slozim da je mali garsija eto ok.Ostalo sve je blagi uzas

avatar
KING OF JUNGLE♦⭐♦⭐♦⭐
Tuesday, 24.09.2019
17:22

U pravu si da je na derbiju iz zvezde jedini korektno odigrao mali Garsija.

avatar
Mads87
Wednesday, 25.09.2019
11:17

Ja ne pricam o derbiju kao ti. A ti ces pricati do penzije kolko ja vidim. Rekao sam za sva pojacanja generalno da ne valjaju samo je on ok

avatar
KING OF JUNGLE♦⭐♦⭐♦⭐
Sunday, 22.09.2019
23:08

Potreban je protivnik poput javora, radničkog, mladosti, spartaka, vojvodine itd gde zvezdini igrači daju golove po sredini golova, kroz protivničke golmane, sami sa peterca, gde golmani ne pruže ruke koliko mogu, sami sa penala, iz kontranapada pri nerešenim rezultatima kojima ih niko ne prati od protivnika, iz nepostojećih penala, nakon prekršaja pa da zvezdin napad proradi.

avatar
mm20
Monday, 23.09.2019
02:40

Isti primerak kao ovaj iznad.

avatar
gorango
Sunday, 22.09.2019
23:05

Sa napadom - nista. Ali zasto igramo ultra definzivno kao jajare i napad NE DOBIJA lopte, e to je vec drugo pitanje.

avatar
Alex DeLarge
Sunday, 22.09.2019
22:59

Ne vidim potrebu analize utakmice protiv Bajerna, to je dubioza.klasicna... Danasnji problem je flop sa izborom stranaca, Kanjas je morao da bude u ekipi. Partizan je napravio prevagu na sredini i boljim trcanjem. Evidentno je da je Milosevic izveo spremniju ekipu. Konstantan pritisak na Jovancica, koji je po prirodi jako spor igrac je pravio stalan problem i gubili su ogroman broj lopti u kriticnoj zoni. Pored toga svaki put kad je Milunovic imao loptu radjen je agresivan presing, sto je rexultiralo odlucujucim golom. Partizan je iskoristio Zvezdine slabosti, nista vise, Milosevic je skolski odradio posao, a Milojevic pogresio u sastavu ekipe... Van la Para jednostavno nije u ritmu, tako da nije trebao da pocinje ovu tekmu. Pored toga Zvezda ima ozbiljan problem sa bekovima, Gobeljic je jako neinteligentan igrac, a Zander je klasican primer zasto juznoamerikanci nisu dobri u odbrani osim ako se ne odazivaju na Marselo. Decko ima krizu identiteta, ne zna da li je bek ili krilo. Uporno pokusava da uradi ono sto ne zna pa pravi problem i sebi i ekipi. Danas je izgubio bar 4 lopte zbog soliranja... Mozda najveci problem je Milunovic, decko nastavlja da bude sve gori i gori i imamo opet situaciju kao sa Ivanicem, da mora da bude u postavi samo zato sto je previse placen...

avatar
Колатерална Штета
Monday, 23.09.2019
04:26

Ni Marselo nije baš sjajan u odbrani, imao si boljih primera da navedeš, kao npr. Kafu, Roberto Karlos, Maikon...

avatar
Monday, 23.09.2019
07:12

Tačno u bocu. Samo bih pored Kanjasa dodao da je i Garsia morao da bude u prvoj postavi jer bez njega smo, kao sto smo videli jedna velika nula!