Šta piše na sajtu Superlige, kako izgleda Zvezdin ZVANIČNI predlog i oko čega su klubovi bili JEDNOGLASNI?

Autor: Darko Mitrović
utorak 01.10.2019.
11:01
Izvor: Sportske.net, superliga.rs

Nove informacije posle jučerašnje sednice Zajednice klubova Superlige i Prve lige Srbije.

Sportske.net
Sportske.net

Povezane vesti

Ono što je odmah posle zasedanja izbilo u prvi plan je skandalozni sukob između Zvezdana Terzića i Miloša Vazure, o čemu se i dalje govori.

Tokom jučerašnjeg dana bilo je oprečnih informacija o tome kako je izgledao Zvezdin predlog u vezi povećanja broja stranaca u domaćem šampionatu i od kada bi počela primena, ukoliko Fudbalski savez Srbije kasnije usvoji taj predlog.

Odgovor se pojavio na sajtu Superlige Srbije, odakle izdvajamo deo  saopštenja sa jučerašnje sednice.

Naravno, bilo je i drugih tema, uvođenje VAR tehnologije, privatizacija, suđenje, a kakvi su zaključci, pogledajte u nastavku...

''Generalni sekretar Fudbalskog saveza Srbije Jovan Šurbatović izvestio je prisutne o angažovanju ove organizacije po svim značajnim pitanjima vezanim za unapređenje profesionalnog fudbala. Istakao je zadovoljstvo angažovanjem i saradnjom FSS, klubova i Zajednice na svemu urađenom do sada, što je u velikoj meri doprinelo kvalitetu, a posebno u smislu infrastrukture i digitalizacije, kao i procesa implementacije VAR tehnologije.

Takođe, izrazio je zadovoljstvo inicijativom koju su podržali svi klubovi, a koja se odnosi pokretanje inicijative za izradu zakona i utvrđivanje modela privatizacije fudbalskih klubova.

Razgovararalo se i o aktuelnoj situaciji u vezi sa suđenjem u Linglong Tire Super ligi Srbije, o čemu je vođena iscrpna diskusija u kojoj je učestvovao predsednik sudijske komisije FSS Milan Karadžić.

Jednoglasno je zaključeno da je kvalitet suđenja u proteklom delu takmičenja bio dobar, a da su ukupan utisak pokvarile pojedine sudijske greške u poslednjih nekoliko kola.

Fudbalski klub Crvena zvezda je pokrenuo zvaničnu inicijativu koja se odnosi na povećanje broja stranih igrača koji imaju pravo nastupa u Linglong Tire Super ligi Srbije, sa dosadašnjih četiri na osam, koja bi bila u primeni od naredne sezone.

Navedeni predlog sadržao je određene finansijske obaveze koje bi imao klub koji želi da angažuje više stranih igrača od propisanog broja'', navodi se na sajtu Linglong Super lige.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

11 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Колатерална Штета
Tuesday, 01.10.2019
14:54

Meni samo nije jasno da klubovi koji nemaju interes u povećanju broja stranaca glasaju za, čak šta više, manjim klubovima bi trebalo da bude u interesu da klubovi imaju manji broj stranaca, ova odluka škodi i njima i reprezentaciji... Ali izgleda da svi moraju da se povinuju

avatar
REVØLT
Tuesday, 01.10.2019
19:32

To su pipci crveno-bele hobe.

avatar
REVØLT
Tuesday, 01.10.2019
14:42

Met, kako to da radi Savez kad je instrumentalizovan i vecito u sluzbi jednog kluba? A da li su ZVANICNO trazili i da igraci iz eu (ovo cu uvek namerno malim) budu domaci?

avatar
Stari
Tuesday, 01.10.2019
14:21

Ako se ovo prihvati, treba ukinuti mladje kategorije u klubovima i školama fudbala, jer šta će nam naša deca kad možemo da dovedemo igrače iz Laosa i Kambodže!!!

avatar
nemam pojma
Tuesday, 01.10.2019
13:02

Iako navijač Partizana, zalažem se na potpunu liberalizaciju, bez ikakvog ograničenja. Nije dobro da se svake godine menjaju ta pravila kako odgovara jednom klubu. Kad je smanjeno sa 6 na 4, Partizan je igrao u Ligi Šampiona, sprečeno je da sastavi bolju ekipu. I tada sam bio na ukidanje ograničenja, a i sada sam, samo sigurno ne u sred takmičenja. Ujedno očekujem kaznu za terzića. Dosadašnjim ograničenjem se veštački diže cena domaćim igračima, njihova vrednost je daleko precenjena. Zato je čudno glasanje nekih klubova koji su imali direktnu, finansijsku korist od te mere. Zar ne?

avatar
nenadnenad1234
Tuesday, 01.10.2019
12:59

Ovi od sramote su morali da menjaju predlog. Svi znamo da im je zelja bila da se pravilo uvede vec u narednom kolu, ako ne tada onda posle pauze.
Sto se tice ovog novog predloga, sve je korektno i treba se uvesti. Glupo je da ti "zabranjujes" bilo sta nekom klubu, a da se ne lazemo svaki talentovan domaci igrac ce naci sebi mesta u startnoj postavi.

avatar
Le Tissier
Tuesday, 01.10.2019
11:35

Pa sto se tice stranaca, u Spanskim klubovima mogu da igraju samo tri igraca van EU, u Italiji slicno pravilo, Engleska sa radnom dozvolom itd. Sto se mene tice mogu da povecaju i na 11 stranaca ali onda neka to ostane tako, a ne malo malo menjamo pravila jor to tako nekom odgovara, ko god taj neko bio. Takodje mislim da bi FS trebao da vodi racuna o tim stvarima, dok bi klubovi trebali da se bave sutiranjem lopte.

avatar
dejanera2
Tuesday, 01.10.2019
12:25

Ogranicenje broja stranaca je glupost! Svi su nasli nacin da izvrdaju ta ogranicenja i gde postoje! Kakve veze ima neki igrac iz Estonije sa Italijom ili Spanijom pa ipak nije stranc jer je stanovnik EU! Sa druge strane kod nas je stranac i igrac iz Crne Gore iako je apsolutno svaki rodjen u zajednickoj drzavi pa bi trebalo da je domaci igrac ali posto je CG izasla iz drzavne zajednice onda su i stanovnici CG postali stranci. U Portugalu su smislili da je Brazil bio njihova kolonija pa samim tim svaki Brazilac je ujedno i Portugalac i tamo igra kao domaci igrac. Ista prica sa Holandijom i Surinamom ili Francuskom i pola Afrike. Dakle manite se ogranicenja! Superliga je profesionalno takmicenje i kao takvo ne treba da ima nikakva ogranicenja po pitanju igraca pa ma odakle bili! Ogranicenje treba uvesti u Prvoj ligi (5-6 bi bilo pristojno) a u ostalim ligama ili zabraniti ili dozvoliti strance do nekog broja godina starosti igraca (npr 21)

avatar
Колатерална Штета
Tuesday, 01.10.2019
12:30

U Španiji mogu biti registrovana samo 3 igrača van EU