Šta od Sume očekuju navijači, a šta trener Partizana?

Autor: Mihajlo Vidojević
subota 17.02.2018.
14:45
Izvor: Sportske.net

Strateg crno-belih Miroslav Đukić analizirao je danas urađeno u prvoj utakmici sa Viktorijom i tom prilikom otkrio šta misli o učinku Sejdube Sume.

Beta/Branislav Božić/Mo
Beta/Branislav Božić/Mo

Povezane vesti

Dobar deo konferencije za medije pred prvenstvenu utakmicu sa ekipom Mladosti trener Partizana Miroslav Đukić posvetio je analizi duela sa Viktorijom iz Plzenja.

Partizan je prvu utakmicu 1/16 finala Lige Evrope sa vicešampionom Češke završio remijem (1:1) koji ga ostavlja u trci za plasman u narednu rundu takmičenja.

"Težak takmičarski meč, od jednog velikog protivnika napravili smo da to nije toliko dobra ekipa. Radi se o zaista odličnoj ekipi, ali Partizan je taktički odigrao odličnu utakmicu. Bili smo dobro postavljeni u svakom momentu i mislim da smo bili mnogo bliže pobedi. Nismo je ostvarili jer se u Evropi svaka greška plaća. Nalazimo se na istom odstojanju, nećemo ići u Plzenj da se branimo, da razmišljamo o protivniku već ćemo ići ofanzivno, da pokušamo da pobedimo. Isto bi bilo i da smo pobedili. Očekuje nas lep meč u Plzenju", rekao je Đukić.

Navijači su posle utakmice sa Viktorijom bili ogorčeni pojedinim sudijskim odlukama koje su skrojile rezultat.

"Ispostavilo se da je gol bio iz ofsajda, posle obična dva faula isključio je Mitra (Milana Mitrovića). Mi tu ne možemo ništa da promenimo, idemo dalje, okrećemo se sebi. Da popravimo ono što je do nas, sudije ne možemo popraviti. Ne želim da tražim izgovor i koncentrišem se na nas", poručio je trener Partizana.

Đukić je istakao da ne očekuje da će Viktorija u revanšu braniti rezultat i da Pavel Vrba ne planira da tako postavi utakmicu.

"Verovatno i on očekuje da će Partizan ići po pobedu. Ni oni nisu defanzivna ekipa koja će braniti nerešen rezultat. Oni su u svom prvenstvu navikli da pobeđuju. Očekujem napadački fudbal tamo i mislim da će biti otvorena utakmica a videćemo ko je bolji i ko je sposoban da prođe dalje", kazao je Đukić.

Posebnu analizu napravio je trener Partizana kada je na red došlo pitanje o učinku Sejdube Sume koji je u četvrtak dobio šansu da igra od prvog minuta.

"Znate kako, vi svi očekujete da se desi neko čudo. Ja u fudbalu ne očekujem čuda. Očekujem da radiš za ekipu, nema neke virtuoznosti. Ne dešavaju se prelepe i čudesne stvari, dešavaju se taktička pomeranja, 20 tipova koji zatvaraju prostore i rade disciplinovano za svoju ekipu i možda u nekom momentu može da se pojavi neka majstorija. Normalnije je da se ne pojavi. Suma je igrač od kojeg mi očekujemo, ja sam prezadovoljan kako je odigrao utakmicu, radio je za ekipu. U pravim takmičarskim utakmicama veoma je teško da se pojave majstorije. Ono što sam ja očekivao od njega on je uradio. Videli smo da su svi radili za ekipu i to je ono što ja očekujem. U nekom momentu pojaviće se magični Suma, kao što u nekom momentu može da se pojavi Panta, Tavamba, Mare, Toške... Oni to imaju u sebi, taj kvalitet i on će se pojaviti, dok se ne pojavi oni rade za ekipu. Za mene, Suma je ispunio plan", istakao je strateg "Parnog Valjka".

Još jednom je Miroslav Đukić podsetio na priču o "kombinezonu i ašovu" nakon što su novinari pomenuli Partizanov tandem Leonardo - Đurđević.

"Mi smo u ta dva igrača prošle sezone imao 50 golova. Oni nisu toliko učestvovali u radu sa ekipom, ali davali su neki drugi kvalitet. Mesi i Kristijano Ronaldo ne rade za ekipu. Ja sam pitao moje momke da li mi neko garantuje 30 golova po sezoni, niko se nije javio. Rekao sam: 'ašov i kombinezon u ruke i idemo da riljamo, da radimo'. To smo mi, kada je tako pojavi se kvalitet i dolazi rezultat", zaključio je Miroslav Đukić.

Revanš utakmica šesnaestine finala Lige Evrope između Viktorije i Partizana na programu je sledećeg četvrtka od 19 časova.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

4 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
SvetskiSampion
Saturday, 17.02.2018
16:33

Takticki odlicno? Pa viktorika je prvi organizovan napad imala u 75. Minutu. Klasika nas mentalitet dali gol i stali. Steta.

avatar
Sunday, 18.02.2018
11:17

A sta je to nego plod nase dobre taktike? Znali smo da su im bekovi i dva zadnja/centralna vezna glavno oruzje, neutralisano je to kao i desno krilo - nije bas tako kako ti pises, tacno je da su imali dosta slab dan i da su se pokazali u prosecnom svetlu, ali, i takvi su imali veci posed i (za 30%) vise pasova od nas, duze drzali loptu i kreirali kakve-takve akcije. Svi znamo u ciju korist ide disciplina i mentalitet, ali, to nije nista novo, naprotiv, ono sto je prijatno iznenadilo je kako je nasom zaslugom zatvoren prilaz golu.

avatar
Tuesday, 20.02.2018
21:10

A koliko smo sansi imali? Bilo kako bilo, nije to tema nego tvoja konstatacija da nismo dobro takticki odigrali, a jesmo.

avatar
SvetskiSampion
Tuesday, 20.02.2018
20:51

Partizan je razbio Viktoriju, ne znam koju si ti utakmicu gledao , da se nisu povukli ne bi primili gol... bzvz iz ofsajda ali opet partizan se pitao a ne viktorija .. vecina domaci igraci nikakav bauk.