Šta mislite o opciji da penal-serija odluči finalni okršaj Zvezde i Partizana i znate li kada se to prethodni put desilo?

Autor: Darko Mitrović
ponedeljak 20.05.2019.
23:32
Izvor: Sportske.net

I to takođe na ''Marakani''...

BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/MO
BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/MO

Povezane vesti

Proteklog vikenda završena je sezona u Superligi Srbije, ali ne i za Crvenu zvezdu i Partizan koji će u četvrtak na našem najvećem stadionu odlučivati o drugom trofeju, pobednika Kupa Srbije.

Igra se jedna utakmica, Zvezda će imati prednost domaćeg terena posle prošlonedeljnog ''veleobrta'' u režiji Takmičarske komisije FSS koja je iz bezbednosnih razloga promenila mesto odigravanja finala iz Niša u Beograd.

I crveno i crno-beli su veoma motivisani da osvoje ovaj trofej, Zvezda želi duplu krunu, prvi put posle 12 godina, a Partizan da ''spasi'' sezonu i ujedno da preskoči prvo kolo kvalifikacija za Ligu Evrope.

Kada je u pitanju ishod meča, jedna od opcija je i da odluka padne u penal-seriji, u slučaju nerešenog rezultata, pa je prilika da se prisetimo i kada su penali prethodni put odlučivali u finalu Kupa kada su akteri bili Crvena zvezda i Partizan.

Stariji ljubitelji fudbala sećaju se 15. maja 1993. godine, kada je Crvena zvezda na ''Marakani'' boljim izvođenjem penala savladala Partizan i osvojila trofej.

Doduše, tada su se igrale dve utakmice, Partizan je prvi meč u Humskoj dobio sa 1:0 golom Zahovića, Zvezda je istim rezultatom uzvratila na ''Marakani'' pogotkom Anta Drobnjaka, pa je odluka pala sa bele tačke.

A penal-serija je tekla ovako:

0:1 Jokanović, 1:1 Ivić,
1:2 Krčmarević, 2:2 Vidaković,
Mijatović -, 3:2 Vasilijević,
3:3 Gudelj, 4:3 Stojkovski,
4:4 Milošević, 5:4 Simeunović - rezervni golman Crvene zvezde postigao je odlučujući gol sa bele tačke, doneo trofej Zvezdi i veliko slavlje njenim navijačima na Marakani!

C. zvezda
: Milojević (Simeunović), Vidaković, Stojkovski, Vasilijević, Momčilović, Božović, Adžić, Kristić, Drobnjak, Maslovar(Petković), Ivić. Trener: Milan Živadinović.

Partizan: Pandurović, Stanojković, Gudelj, Jokanović, Petrić, Vujačić, Zahović, Mijatović, Vorkapić (Milošević), Brnović, Krčmarević. Trener: Ljubiša Tumbaković.
-

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Monday, 20.05.2019
23:42

Погодио сам, пре него сам прочитао текст... дербији тих година су имали душу, а Милојко након извођења пенала ништа другачија реакција него након гола Панчевог у Барију !

avatar
bokibole
Tuesday, 21.05.2019
07:51

slazem se.Ovim mladjim generacijama preporucujem da s vremena na vreme pogledaju snimke stare sfrj lige krajem'80.tih...da vide strast!