Šta kažu brojke, koliko još pobeda treba Partizanu u derbijima da bi stigao Zvezdu?

Autor: Darko Mitrović
subota 29.02.2020.
08:22
Izvor: Sportske.net

Sutrašnji okršaj beogradskih večitih rivala je 162. prvenstveni po redu.

Beta/AP Photo/Darko Vojinovic
Beta/AP Photo/Darko Vojinovic

Povezane vesti

Fudbalski vikend u Srbiji je potpuno u znaku predstojećeg večitog derbija, koji se igra u okviru 24. kola Linglong Superlige Srbije.

Ono što je opšte poznato pred ovaj duel je da Crvena zvezda u njega ulazi kao lider na tabeli, sa 11 bodova više od drugoplasiranog Partizana, koji će pokušati da se eventualnom pobedom na ''Marakani'' bar donekle približi najvećem rivalu i završnicu sezone učini zanimljivijom.

Istovremeno, ono u šta mnogi nisu baš sigurni je kakav je dosadašnji međusobni skor Crvene zvezde i Partizana posle 161 odigrane prvenstvene utakmice jednih protiv drugih, od 1947. godine, do danas.

Zvezda je i tu u značajnoj prednosti. U dosadašnjim prvenstvenim okršajima sa Partizanom ima ukupno 64 pobede, 50 mečeva završeno je bez pobednika, a Partizan je trijumfovao 47 puta.

Sećate se, Partizan je jesenas na svom terenu bio bolji, slavio je sa 2:0, što daje nadu crno-belima da bi i sutra na ''Marakani'' mogli da ponove nešto slično i smanje zaostatak za Zvezdom.

Dakle, na osnovu prikazanih brojki, a imajući u vidu da se u poslednjih nekoliko godina svake sezone odigra po tri prvenstvena derbija, Partizanu bi, osim još dve pobede ove sezone, bilo potrebno još pet godina stalnih pobeda nad Zvezdom kako bi se najranije izjednačio po broju trijumfa u derbijima.
-
Baner

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

9 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
BenkovackiManitas31*
Saturday, 29.02.2020
10:54

Jedini nacin da partizan stigne Zvezdu je neki novi Tole jos jedno 10 godina kao alfa i omega naseg fudbala. Odnos bi trebao da bude jos mnogo veci da nije bilo onog doba kad se radio Zemunelo a Zvezdin uspeh iz Barija grabio i stavljao u drzavnu kasu. U Humskoj treba da stoje dve biste, Toletu i jos jednom politicaru zbog kojih je partizan uopste prisio drugu zvezdicU na dres.

avatar
enky
Saturday, 29.02.2020
12:45

A vi napravite bistu miljanu koji je unapred osvojio sve titule kao i ovi sada, inače ne bi imali ni pola , možda petnaestak

avatar
BenkovackiManitas31*
Sunday, 01.03.2020
00:42

Evropa ja glavni pokazatelj a Zvezda je kao klub se potvrdio i na tom polju. Partizan u najelitnijem takmicenju je ostvatio zadnju pobedu kad? Uveren sam da nije u mom zivotnom dobu sigurno a to je oh ho ho

avatar
kk idea zagreb
Saturday, 29.02.2020
16:14

Kaze Terza da tole nije mogao fa utice na Partizanove titule u to vreme. Kome da verujemo musavcu??

avatar
Saturday, 29.02.2020
09:33

Realno bi bilo da smo tu negde po pobedama ili da mi malo vodimo, a, koliko je bolesno ovo drustvo, dovoljno govori to sto je ovo vec peta sezona zaredom da ce se taj treci Derbi (dakle, prvenstvena, a Kup se odvojeno vodi) u sezoni tj. Derbi u plej-ofu igrati na stadionu zvezde.