Šta izbacivanje Milana iz Lige Evrope znači za Partizan?

Autor: Darko Mitrović
subota 29.06.2019.
13:06
Izvor: Sportske.net

Šta se juče promenilo?

Beta/Branislav Božić/Ds
Beta/Branislav Božić/Ds

Povezane vesti

Moglo bi se reći da je jučerašnja zvanična odluka Suda za sportsku arbitražu u Lozani obradovala ne samo Romu i Torino, nego i beogradske crno-bele.

Podsetimo, Milan zbog kršenja Finansijskog fer-pleja neće moći sledeće sezone da igra u evropskim takmičenjima, konkretno u Ligi Evrope, gde se plasirao zahvaljujući rezultatima u Seriji A.

To praktično znači da je ostalo jedno upražnjeno mesto u grupnoj fazi Lige Evrope koje će popuniti Roma, a umesto Rimljana će u kvalifikacijama za Ligu Evrope nastupiti ekipa Torina.

Ono što sada u ovu priču uvodi i Partizan jeste skromni koeficijent (11.602) koji ima Torino, pa ovaj italijanski predstavnik, za razliku od Rome, ne bi mogao da računa na ulogu nosioca u plej-of fazi kvalifikacija.

Dakle, Partizan bi se na listi potencijalnih nosilaca u poslednjoj, plej-of fazi kvalifikacija popeo za još jedno mesto i ako bi došao u tu fazu takmičenja, praktično bi sigurno bio među nosiocima.

Još jedan bitan detalj je što bi i engleski Vulverhempton upao među nosioce, pa Partizan sa engleskim premijerligašem ne bi mogao da se sastane u plej-ofu, ali bi za razliku od Rome koja je prethodno bila među nosiocima, Torino sada bio jedan od mogućih rivala.

Na kraju da podsetimo da crno-beli u kvalifikacijama kreću od drugog kola, gde će se najverovatnije sastati sa škotskim Kilmarnokom, a ako prođu dalje, i u trećem kolu bi im rival bio iz grupe nepovlašćenih.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke