Šta će reći u Zvezdi i Partizanu, da li je ovo pravo rešenje za povećanje broja stranaca u LSL?

Autor: Darko Mitrović
petak 01.11.2019.
13:30
Izvor: Sportske.net, telegraf.rs

Zvezda je zahtev već podnela, čeka se epilog.

BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/EV
BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/EV

Povezane vesti

Nedavno, posle 161. večitog derbija, Crvena zvezda je predložila povećanje broja stranaca u domaćem šampionatu sa sadašnjih četiri koliko je trenutno dozvoljeno.

S obzirom da Zvezda u svom timu ove sezone ima ukupno osam stranaca, trener Milojević pred svaku prvenstvenu utakmicu treba da se odrekne usluga njih četvorice, dok Partizan, makar ove jeseni, tih problema nema, pošto Savo Milošević ima samo četvoricu igrača iz inostranstva na raspolaganju.

Još uvek je neizvesno kako će u Fudbalskom savezu Srbije postupiti po ovom zahtevu, kakva će biti njihova konačna odluka, a zanimljiv predlog na ovu temu izneo je sportski direktor FSS Vladimir Matijašević u intervjuu za ''Telegraf''.

''Ja sam direktor reprezentacije i u reprezentaciji stranci ne mogu da igraju. Nisam za to, jer moram da pazim na naše trenere, na sve.

Možda da se nađe neki metod, da stranac mora da menja stranca, da se vodi računa i o srpskom fudbalu, ali i da kvalitet fudbala bude bolji. Kako će sve to da bude, to će sve morati sa klubovima da se dogovori'', ističe Matijašević.

Dakle, na primer, tri ili četiri stranca na terenu, a još trojica ili četvorica na klupi, pa da jedan menja drugog, kako se vama čini ova ideja?


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

14 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Mare 2
Saturday, 02.11.2019
11:08

Postoje tri modela kako do boljeg fudbala u Srbiji. Prvi model bi bio zabraniti igracima do 27 godine da napustaju drzavu, ali je ovaj model nerealan s obzirom na politicki razvoj cele Evrope a samim tim i Srbije. Drugi je model da se igraci iz Evrope ne tretiraju kao stranci. A treci je model privatizovati sve srpske klubove. Ovaj model sto sad imamo je preko 20 godina star i vidimo da nam fudbal skoro i nema napredak. Reprezentacija nikad losija. Licno sam za drugi model. Veciti bi kupovali kvalitetne strance a dobri domaci igraci bi igrali u drugim srpskim klubovima koji bi samim tim dobili na kvalitetu. Pozdrav

avatar
Doktor Trax
Friday, 01.11.2019
21:50

Ovaj gluplji predlog nije mogao izjaviti

avatar
RIP KOBE
Friday, 01.11.2019
18:49

onda koja je poenta da su na klupi. ko ce da menja domace igrace ako se povrede? haha

avatar
REVØLT
Friday, 01.11.2019
17:05

Stranac da menja stranca Hahaha Nije to isto sto i 4 plus 4, a sigurno je da ni ne moze niko trenere da uslovljava na taj nacin. Treba 7 ili 8 stranaca da dozvole, sto da ne?!

avatar
nemam pojma
Friday, 01.11.2019
15:16

Jedini pametan predlog je ukinuti sva ograničenja, pa neka svako igra kako hoće. A ne da se pravila menjaju samo kad jednom klubu to odgovara. Jadno je to. Drugo, cena domaćih igrača bi postala realnija i niža nego što je danas. Povećao bi se kvalitet timova, samim tim bi konkurencija dovela do većeg kvaliteta domaćih igrača. Ligu bi obavezno trebalo smanjiti na maksimalnih 12 ekipa, uz još jednu takvu drugu ligu, a zatim ići na takmičenje po regijama Srbije, u dve lige. Četiri nivoa za jadnu, siromašnu Srbiju., sasvim su dovoljna.

avatar
Stefan Lazović
Friday, 01.11.2019
15:03

Cini mi se da mnogo pametujemo. Treba da se vodimo modelima najjacih liga. Ako je nekome stranac bolji igrac od domaceg, ne vidim zasto bi ga sputavali.

avatar
Raky_b
Friday, 01.11.2019
17:56

U tom bi slucaju i plate igracima rrebalo obezbediti kao sto to rade i klubovi iz najjacih liga, odnosno osloboditi drzavni bidzet.

avatar
Darko0071
Friday, 01.11.2019
15:02

Netreba steance ogranicavati,stranci donose kvalitet,I nebi se odrazilo na repku,pa pravi primer je engleska,spanska,nemacka liga ITD pa nemaju problem sa kvalitetom repki.

avatar
Provokator
Friday, 01.11.2019
14:41

A zasto mi pazimo na nas fudbal kad je , svejedno jadan ? U Engleskoj igra vise stranaca nego domacih igraca , pa ne vidim da su im timovi ili reprezentacija losi.

avatar
Slobodan Dragojevic
Friday, 01.11.2019
14:36

Jedina dobra ideja je ona Savina!Protim Mančestera mu igrali S.Pavlović,L.Pavlović i Stevanović i šta je falilo?Jedini put za naš jadni fudbal.

avatar
KostolomacLB
Friday, 01.11.2019
15:18

Vec smo 20 godina na tom putu i na tom putu nasi klubovi sluze kao free-sopovi... Odigra klinac sezonu ili 2, dodje osrednji evropski klub, kupi ga za par miliona i nasi klubovi krecu iz pocetka. Evropu ne mogu da vide osim Zvezde i Partizana a i oni do pre 3 godine nisu imali neke rezultate..

avatar
dejanera2
Friday, 01.11.2019
20:12

A ko mu brani da mu igra 18 iz omladinske skole? Koliko je glupavo ogranicavati broj stranaca u danasnjem fudbalu dovoljno je da pogledas ko su najbolji igraci (ili medju najboljim) u svakom klubu. Uostalom zamisli da tebi neko naredi da imas pravo da kupujes strane proizvode ali na svakih 20 arikala koje kupis samo 3-4 mogu da budu strani a sve ostalo da mora biti domaci proizvod.

avatar
Realan_PFC
Friday, 01.11.2019
19:25

a zasto klinci odlaze rano? zasto se nezadrzavaju, jesi se zapitao to? ti klinci nemaju nikakvu platu kad igraju kod nas, onda se dovedu 5-6 stranaca koji imaju 10 puta jace plate od njih, i moraju da igraju da bi opravdali ulozeni novac, klinci nedobijaju sansu i beze glavom bez obzira ........... da se nelazemo, ni Pavlovic ne bi igrao ove sezone u partizanu da smo doveli marasa i rajkovica, da partizan ima para doveli bi i oni jos 2-3 jaca igraca (jednog jos kvalitetnijeg napadaca) i opet i ovi ostali klinci nebi dobijali sanse tipa stevanovic, lazar pavlovic, sad i lakcevic polako .......... dobijaju sansu klionci samo kad nemamo para za pojacanja pa krpimo igracima iz teleoptika .......... milenkovic kad je prekomandovan u prvi tim (kod tomica cini mi se) dobio sansu zato sto su nam bili povredjeni svi stoperi, nije imao ko da igra, iskoristio sansu i utopili ga posle 6 meseci, uzmu se pare dovedu se neki matori povratnici, poluproizvodi stranci koje niko nece, koje nam guraju a neborimo se protiv nekih klubova da ih dovedemo

avatar
Slobodan Dragojevic
Friday, 01.11.2019
17:17

Vrlo rado bih čuo predlog kako opstati bez prodaje igrača.Ajax,Porto,Benfika...žive od toga,mi samo treba ukapiramo da za nas u eliti nema mesta i samo igramo fudbal.Ne navijaju u Londonu svi za Čelzi i Totenhem.Odlaze ljudi i na male stadione i često gledaju dobar fudbal a polovni stranci nam to neće doneti.