Šta će biti sa Zvezdinim zahtevom za titulu iz 1946, i Partizanov čovek se pita?

Autor: Darko Mitrović
sreda 10.04.2019.
18:48
Izvor: Sportske.net

Posao crveno-belima bi mogao da bude značajno otežan.

Sportske.net
Sportske.net

Povezane vesti

Pisali smo u više navrata na tu temu, Crvena zvezda želi da ovu sezonu završi ne samo osvajanjem duple krune, već i zvaničnom potvrdom titule iz 1946. godine.

Ako im se ta želja ostvari, crveno-beli bi tako ovog proleća stigli do jubilarne, 30. titule prvaka države, a sa ''Marakane'' su već izrazili očekivanje da će u maju prišiti i treću zvezdicu na svoj grb.

Zvezdini čelnici su prošlog meseca na sednici Skupštine FSS i zvanično podneli zahtev za priznavanje titule prvaka iz 1946. godine, a Pravna komisija FSS uzeće u razmatranje ovaj zahtev.

''U zahtevu smo naveli sve činjenice koje nedvosmisleno ukazuju na to da je Crvena zvezda osvajač šampionske titule te 1946. godine. Isti zahtev smo podneli i sada, odnosno 07.03. ove godine'', rekao je, između ostalog, generalni direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić u govoru na sednici Skupštine FSS.

Zvezda je tada na svom sajtu otkrila i kako izgleda sastav Pravne komisije koja treba da donese odluku o tituli iz 1946.

''Predsednik Komisije za pravna pitanja FSS je Dejan Šuput, dok su pored njega u ovom telu i Veljko Radulović (potpredsednik), Božidar Beronja (član) i Branislav Nedimović (član), koji bi u narednom periodu trebalo da donesu odluku'', navodi se na sajtu Crvene zvezde.

Nije izvesno u kom roku bi Pravna komisija mogla da se oglasi sa svojim zvaničnim stavom, a poslednjih dana su se pojavile nezvanične informacije da je došlo i do važne promene u sastavu komisije, odnosno da će u njenom radu umesto ministra poljoprivrede Branislava Nedimovića učestvovati i potpredsednik Partizana, profesor Vladimir Vuletić, koji se već javno oglasio na ovu temu, o čemu ste mogli da čitate OVDE.

Čekamo rasplet...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
NOTHING ELSE MATTERS
Thursday, 11.04.2019
08:38

Komisija za pravna pitanja Fudbalskog saveza Srbije odlučivaće u petak od 14 časova o inicijativi Crvene zvezde u vezi sa dodelom šampionske titule iz 1946. godine, koju je klub iz Ljutice Bogdana ponovo pokrenuo na nedavnoj Skupštini fudbalske krovne organizacije

Crveno-beli su prvi put je poneli zahtev da im se dodeli pomenuti pehar još 17. janura 2017. godine, ali je skorašnja "druga epizoda" podigla veliku prašinu i tenziju na relaciji Humska – Ljutice Bogdana.

Predlog je tada, u smiraju Skupštine stavljen na glasanje pred delegate, kome iz nepoznatog razloga nije prisustvovao generalni direktor Partizana Miloš Vazura, pa je odlučeno da o svemu odlučuje pravna komisija FSS.

U međuvremenu, u pomenutoj komisiji su se dogodile i izvesne promene, pa su pored predsedavajućeg Dejana Šuputa, potpredsednika Veljka Radulovića i člana Božidara Beronje u nju kooptirani i predstavnici Crvene zvezde – Dragan Milošević, te šef pravne službe i potpredsednik Partizana – Vladimir Vuletić.

Član komisije više nije aktuelni ministar poljoprivrede Branislav Nedimović.

Upravo je Vuletić pre nešto manje od mesec dana dao zapaljivu izjavu, rekavši da je inicijativa Crvene zvezde zapravo “silovanje istorije”.

- Započeto prošle godine, specifično i agresivno silovanje višedecenijske prošlosti, kombinovano sa elementarnim nepoznavanjem pravne istorije Srbije i rđavim poznavanjem osnovnoškolskih matematičkih operacija, okončano je samovlasnim, bahatim, nelegalnim i nelegitimnim činom nekakvog tobož priznavanja tobož titule nazovi prvenstva Srbije iz 1946. godine – rekao je između ostalog Vladimir Vuletić, koji će već prekosutra imati duele "oči u oči" sa predstavnikom najvećeg rivala Miloševićem i preostalim članovima pravne komisije Fudbalskog saveza Srbije.

avatar
Pixi GOOL iz kornera
Thursday, 11.04.2019
04:47

Titula se priznati mora.

avatar
NOTHING ELSE MATTERS
Wednesday, 10.04.2019
19:51

Sa sramotnim zahtevom ljigavog kluba.