Šta će biti sa Zvezdinim devetim strancem?

Autor: Darko Mitrović
ponedeljak 07.10.2019.
21:15
Izvor: Sportske.net

Očekivalo se da će ove jeseni doći do punog izražaja.

Crvenazvezdafk.com
Crvenazvezdafk.com

Povezane vesti

Posle 161. večitog derbija dosta se pričalo i pisalo o strancima u našem fudbalu i Zvezdinoj inicijativi da se poveća maksimalni broj igrača iz inostranstva u ekipi na terenu sa sadašnja četiri na osam igrača.

Aktuelni šampion ove jeseni u svojim redovima ima ukupno osam stranaca (Ben, Marin, Garsija, Van la Para, Boaći, Tomane, Kanjas, Žander), od kojih trener Milojević bira četvoricu na koje računa od meča do meča u domaćem šampionatu.

Osim njih, Zvezda ima i brzonogog Slovaka Erika Jirku, koji je tokom leta poslat na pozajmicu u ekipu Radničkog iz Niša.

Podsetimo, ovaj 22-godišnji momak je prošle zime došao u Zvezdu iz slovačkog Spartaka iz Trnave za obeštećenje od 750.000 evra, prema podacima sa ''Transfermarkta''.

Tokom proleća je povremeno dobijao priliku kod trenera Milojevića, ali se letos konkurencija pojačala i procenjeno je da je za njega bolje da jesen provede u Radničkom, gde bi mogao da ima znatno veću minutažu.

I zaista, početkom ove sezone, Jirka je bio standardni prvotimac Radničkog, postigao je i jedan gol protiv Voždovca u pobedi od 2:1, ali posle promene trenera i dolaska Milorada Kosanovića na klupu Radničkog, Jirkina minutaža se značajno smanjila.

Protiv Vojvodine nije bio u sastavu, pa je protiv Inđije odigrao 22 minuta, onda protiv Partizana je poraz svog tima odgledao sa klupe za rezerve, da bi protiv Mačve proteklog vikenda u Šapcu na terenu proveo 18 minuta.

Naravno, još ima vremena da značajnije popravi svoj učinak u dresu Radničkog. Ukoliko tako bude, rastu i njegove šanse za novu priliku u Crvenoj zvezdi.

Ugovorom sa Zvezdom je vezan do kraja 2022. godine.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

6 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Pixi GOOL iz kornera
Monday, 07.10.2019
22:31

Jirka ce biti odlican igrac samo treba da radi.

avatar
KING OF JUNGLE♦⭐♦⭐♦⭐
Monday, 07.10.2019
21:24

Nije tačno da je Ben insistirao na odlasku iz zvezde, zvezda je htela da ga proda jer je njegov menadžer doveo Natka u Partizan. Nije tačno da je transfer propao nakon što je objavljen zvezdin spisak za LŠ. da je transfer propao znali su u zvezdi pre nego da pošalju spisak, a Izostavljanje Bena sa spiska ima veze sa dolaskom u Natka u Partizan. Kako stoje stvari Benu neće biti ponuđen novi ugovor i biće prodat pošto-poto na zimu jer mu na leto ističe ugovor. zvezda hoće da se reši još Melega, Jirke, Jevtovića, Pavkova i Gajića. Ako je Gajić pametan vreme je za novo opraštanje ružne prošlosti. Idemo redom, golman je istovremeno i kapiten, pa desni bek, pa će onda sigurno proći jedno desetak godina dok se ne pojavi neki kvalitetan štoper za Partizan. Gajiću dobrodošao (si). :D

avatar
NemanjaaVidiiiicNo1
Tuesday, 08.10.2019
12:35

1hahahahahha,hahahahahaha komedija sa zeljkom kao i uvek,ti znas ko koga hoce da se resi,ljudi,neke ustanove moraju da se pozabave ovim stanjem..

avatar
Südkurve München
Monday, 07.10.2019
21:24

Prodati Van Paru, Boacija, Simica, Jevtovica, vratiti Jirku i pruziti mu sansu

avatar
REVØLT
Monday, 07.10.2019
21:21
avatar
Pixi GOOL iz kornera
Monday, 07.10.2019
22:33

Probaj svoj zivot da posvetis bivsem Zvezdinom rivalu koliko ga posvecujes nasoj Zvezdi.